njuz-autor

AUTOR: Soko Sokolovic

18. maj. 2020

Formiran krizni štab za suzbijanje Nestorovića

BEOGRAD, 18. maj 2020, (Njuz) – Vlada Srbije donela je na današnjoj hitnoj sednici odluku o novim merama koje su usmerene na sprečavanje širenja doktora Nestorovića u našoj zemlji.

Kako se navodi u saopštenju koje je Vlada tim povodom izdala, formiran je krizni štab za otklanjanje nastalih i sprečavanje mogućih štetnih posledica koje Nestorović svojim izjavama može da nanese građanima Srbije.

Jedan od članova kriznog štaba, epidemiolog Predrag Kon, kaže da su naredne dve nedelje ključne kada je u pitanju borba sa Nestorovićem.

– Prvi put se susrećemo sa ovakvom pretnjom po zdravlje ljudi i potrebna nam je gvozdena disciplina u borbi protiv Nestorovićevih izjava jer se lako šire i prenose sa jedne osobe na drugu. Veliki je problem to što Nestorovića ima na svim medijima u svako doba dana i dovoljno je da jedna osoba bude na kratko izložena njegovom izlaganju da se to proširi dalje. Najgore od svega je to što za širenje Nestorovića nije potreban direktan fizički kontakt već se on može proširiti i putem telefona i društvenih mreža – opominje doktor Kon.

– Lek za Nestorovića ne postoji, ali ono što može da spreči opstanak i širenje njegovih izjava među građanima jeste distanciranje od Nestorovićeve pojave u medijima. Na svu sreću lako ga je uočiti i osnovna mera prevencije jeste da, čim ga primetite, prekinete konzumaciju tog medija, kao i da ne prenosite dalje bilo šta što se ste od njega čuli pre nego što ste ugasili televizor. Preporuka struke je da se Nestoroviću zabrani pristup svim medijima, jer je to jedini način da sačuvamo naše zdravlje – istakao je poznati epidemiolog.

On je dodao da će u narednim danima biti pojačana kontrola televizijskih studija širom Srbije, kao i da će sve emisije, pa čak i reklamni blokovi biti testirani na Nestorovića.

-Ako Nestorović prodre u neku televiziju, čak i na pola minuta, posledice mogu biti fatalne – napomenuo je doktor Kon.

Soko Sokolović

 1. Jan kaže:

  Nestorović još nije saznao da je na našim medijima zabranjeno govoriti istinu .

  1. Paolo kaže:

   Srećom se oboleli od Nestorovića lako prepoznaju.

   1. Miodrag kaže:

    Zna li neko kako se stice kolektivni imunitet? Tako sto ce neko drugi da se zarazi i savlada virus umesto nas. Lepo. I znate li koliki je procenat umrlih koji su bili na tim mehanickum respiratorima? O tome ce tek da se prica. Boris Dzonson je rekao da je preziveo zato što nije bio na respiratoru.

 2. Vlada kaže:

  Nestorovic jedini lekar među kriznim farmako mafijašima, želim mu zdravlje i sreću.

  1. Milorad kaže:

   Slažem se !!! He Is the Best!

 3. Gebo kaže:

  Živ bio Nestorovicu.

 4. milan (nisam odavde) kaže:

  Svakim danom se pronadje neko novo svojstvo i uticaj korona virusa na normalne ljude. Ali ono što je uradio imenu i delu doktora Nestorovića će se morati stručno istraživati u godinama koje dolaze. Biće tu činjenica i materijala za dosta ozbiljnih doktorata. A bome će i napredni stručnjaci moći da prepisuju za svoje teze. U obilju materijala će ih biti teže uhvatiti nego kad pišu o uzgoju pamuka u Srbiji!

 5. IC XC HИKA kaže:

  Pozdrav za najboljeg profesora na pedijatrijskoj klinici u Tiršovoj. Još uvek čuvam njegovu knjigu “Pedijatrijska pulmologija”, koju mi je poklonio posle studentskog predavanja u amfiteatru dečje klinike. Svako dobro od Gospoda Vama i Vašoj porodici! Proći će i ovo vreme zla, nema povlačenja, nema predaje.

 6. Jelena kaže:

  Da li je moguce. Da niste shvatili da je sala u pitanju
  Posto niste, predlazem da strucnim misljenjem o koroni. Presude stomatolog i ortoped. Dr Kon je epidemiolog, a Dr Nestorovic deciji pulmolog
  Korona je epidemija virusa, ne dece
  Najveci problem.su internet strucnjaci

  1. Vladimir Nikolic kaže:

   Vi spadate koliko vidim u internet doktore.

 7. Sladjana kaže:

  Doktor Nestorovic je divan, sa uzivanjem ga slusam i gledam. Zelim mu svako dobro

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *