Ovaj termin će koristiti ne samo ova već i sve buduće generacije igrača futsala
njuz-autor

AUTOR: Soko Sokolovic

09. feb. 2016

Futsaleri dobijaju nacionalni termin u balonu

BEOGRAD, 9. februar 2016, (Njuz) – Nakon plasmana u polufinale Evropskog prvenstva u futsalu, premijer Srbije Aleksandar Vučić obećao je našim reprezentativcima da će zbog velikog uspeha koji su ostvarili uskoro dobiti nacionalni termin u balonu.

Kako Njuz saznaje, razgovori sa potencijalnim investitorima koji su spremni da ulože u zakup termina već su počeli, dok će pregovori o lokacijama balona početi do kraja nedelje.

– Ovo je istorijski dan za srpski futsal. Do pre samo par nedelja ovakav projekat je izgledao nerealno i mnogi bi se nasmejali i na sam pomen nacionalnog termina, ali mi smo marljivo radili na tome i sada sa ponosom mogu da kažem da smo na dobrom putu da dobijemo termin koji će koristiti ne samo ova već i sve buduće generacije igrača futsala i zahvaljujući kom ćemo se radovati uspesima i u narednim godinama– istakao je premijer Vučić.

On je napomenuo da se Srbija neće zaustaviti samo na jednom terminu.

– Plan je da se dobijanje nacionalnog termina odigra u dve faze. Prva faza podrazumeva obezbeđivanje nacionalnih sat vremena u jednom balonu dok u drugoj fazi planiramo najmanje dva termina nedeljno. Svi termini će biti usklađeni sa zvaničnim pravilima futsala što podrazumeva da će tokom njih biti dovoljno vremena da se odgira dva puta po dvadeset minuta, dok će sami baloni biti dovoljno veliki da prime dva tima od po pet igrača, uključujući golmane – objasnio je predsednik vlade.

Vučić je za kraj dodao da zbog velikih uspeha koje naši sportisti postižu, Vlada ozbiljno razmišlja i o obezbeđivanju nacionalnog termina za slikanje političara sa osvajačima medalja.

Soko Sokolović

Viktor Marković

 1. Ja sam kaže:

  Vucicu, popusi persun!

  1. Ja sam kaže:

   Poklonio Aca svakom igracu po baloncic u bojama snsovaca, a oni njemu prezervativ u duginim bojama i tubu vazelina.

 2. voya montoya kaže:

  Ma i ovako je Otadžbina jedan balon,dobro de Cepelin …

 3. Goran kaže:

  Njuzovci, isti ste kao i svi ostali mediji! Zašto ne objavite da je nabavka završena i da se zna od kog će poreza biti plaćen termin? Zašto krijete onoga ko je uzeo sedamsto miliona evra provizije? I malo li je, bre, trdeset posto, kao nekad pod Lepim Borisom?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *