njuz-autor

AUTOR: Uros Bogdanovic

19. jan. 2014

Građani će od besplatnih akcija EPS-a moći da plate decembarske račune za struju

Očekuje se konačna odluka o ovom značajnom pitanju

BEOGRAD, 19. januar 2014, (Njuz) – Građani će uvećane decembarske račune za struju, prema najavama Elektroprivrede Srbije, platiti od akcija EPS-a tako što će novac umesto građanima direktno biti prebačen na račun firme EPS Snabdevanje.

– Komplikovanom formulom došli smo do podatka da će vrednost akcija biti taman onoliki kolike su bile greške u sistemu za decembarske račune, pa će svi biti na nuli – rekao je v.d. direktora Elektroprivrede Srbije Aleksandar Obradović.

Ona navodi da će procedura biti maksimalno pojednostavljena, te da će građani moći uz prvo sledeće plaćanje računa dobrovoljno da se odreknu akcija u korist ovog preduzeća, tako što će im uz račun biti poslat dokument saglasnosti za prebacivanje akcija.

– Tokom sledeće nedelje predstavićemo izgled ovog dokumenta, koji će građani potpisati i isporučiti najbližoj elektrodistribuciji. U finalnim fazama pregovora smo da pokrenemo i EPS penzioni fond, a sav novac od akcija bi bio odličan kapital za početak – naveo je Obradović.

Međutim, sa ovom odlukom se ne slažu čak ni svi u Vladi Srbije i smatraju da bi akcije EPS-a mogle biti preusmerene na penzioni fond, tako da se penzije od 200€ obezbede za nekoliko meseci više. Međutim, ministarka energetike Zorana Mihajlović kaže da od toga najverovatnije nema ništa.

– Konačnu odluku od tome šta će biti sa akcijama EPS-a doneće gospodin Aleksandar Vučić i saopštiće je na sednici GO SNS. Potpuno je prirodno da SNS ima prioritet kada je takva odluka u pitanju – zaključila je ona.

Uroš Bogdanović

 1. Ja sam kaže:

  Brojila ce u buduce ocitavati brokeri, a potrosaci ce se tretirati kao brojleri.

 2. devojce kaže:

  I što ste im sad dali ideju?

  1. celtic kaže:

   To je srpski mazohizam, ne daj ni stope zemlje strancu, jer te niko u grob ne tjera kao tvoj. Hitno trebamo novog okupatora, jer radimo dobro samo pod pritiskom :-)

 3. Nesa kaže:

  Uopste nisam znao sta da radim sa tolikim parama od akcija,dok mi Mihajlovicka ne iskoci iz frizidera i da mi ideju.

 4. aleksandar kaže:

  Pitam se samo koliko ce trebati doplatiti za besplatne akcije da se ne bi dobilo nista…

  1. Slavisha kaže:

   200 E mesecno ce biti dovoljno. Po brojilu, naravno. Ako imas i brojilo u stali, onda 400 E.

   1. aleksandar kaže:

    Selim se u stalu onda. Tamo nemam brojilo.

    1. Slavisha kaže:

     NIje ti frka da u stali sretnes Zoranu Mihajlovic sa racunom za nemanje brojila?

     1. celtic kaže:

      Zamisli Zoranu: Muuuu, plati odmah!!!!

     2. aleksandar kaže:

      zavezem joj jednu nogu za jedan stub od obora, drugu za drugi, rep za gredu od krova, nadjem neku hoklicu i pocnem pregovore…

 5. gradjanin kaže:

  Ako smo vlasnici akcija, trebalo bi da se čuje i naša reč: da li smo mi zadovoljni sa uslugama EPS-a? Ne tako davno su nam oteli strujomere – svako je morao da potpiše da ustupa strujomer EPS-u. Stalno nam otimaju i novce jer nas varaju sa visinom napona koji je niži od 220 volti, a izmislili su i te tarife u boji od kojih najčešće pozelenimo.

 6. mirko kaže:

  To znaci da preduzece ima dobit cim vlada deli akcije kroz novac .
  Tamo gde beleze gubitke podele akcije , da ima narod nesto da placa .

 7. Tagore kaže:

  Tok-tok-tok, jutros mi Vladika Valjevski zakuca na vrata i reče da on nije kriv za višak molitvenih kiša i što je meni na Ibarskoj Magistrali po vlažnom kolovozu pukla guma ”Yokohama”.

  Srećom, kažem i ponavljam, velikom srećom, naš crnogorski Amfilohije i Mitropolija crnogorsko-primorska su urbanistički valorizovali 51.000 kvadrata zemlje u Buljarici, jer se novim planskim dokumentom za taj prostor izašlo u susret željama crkve da na svojim parcelama, i turističkim vilama, ucrta i hotel, poslovno-stambene objekte, javnu garažu, sportske i rekreativne terene – pa sam tako u garaži bez struje mirno prospavao noć.

  Hej, hej, sada idem da slavim Svetog Jovana, prosvetitelja persijsko-arapskog naroda i ”trojku srpskih kralja” – Baltazara, Melkiora i Gašpara.

 8. Bivši korisnik kaže:

  Telekom Srbija i SBB su objavili enorman broj raskida ugovora sa svojim korisnicima internet usluga. Kao razlog raskida ugovora korisnici su naveli nemogućnost plaćanja prekomernih računa za struju prouzrokovanih 24-časovnim radom modema.

  U Telekomu su nam izdvojili jedno od objašnjenja korinika povodom raskida ugovora. Korisnik Petar Perić, iako je po struci pekar, voli u slobodno vreme da se bavi elektronikom. On je tvrdi da je izmerio da je njegov modem potrošio 15% od ukupne utrošene količine struje, što je u slučaju decembarksog računa za struju iznosilo ukupno 2351 dinara. “Složićete se da ako na cenu struje koju moj modem potroši dodamo i cenu samog paketa, tj. 2300 dinara, dobijamo ukupnu cenu od 4651 dinara. Za pune dve godine koliko ću biti bez interneta sakupiću dovoljno novca da otputujem na karneval u Rio de Žaneiro.”, tvrdi Petar Perić, korisnik internet usluga.

  Nezvanično saznajemo da su internet provajderi neočekivano spremni da zajedno sarađuju na novim projektima. Pre svega, najvažniji je projekat “zelenih modema” čiji rad se bazira na obnovljivim izvorima energije. “Tako ne može da dođe do promene računa za struju, a dogodine se očekuje ponovno povećanje korisnika”, kažu u Telekomu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *