njuz-autor

AUTOR: Marko Drazic

11. nov. 2014

Građani širom Srbije proslavili praznik neodlaska na posao

...

CELA SRBIJA, 11. novembar 2014, (Njuz) – Građani širom Srbije obeležili su 11. novembar, dan kada se proslavlja neodlaženje na posao.

Kako saznaje Njuz, ovaj tradicionalni praznik koji se u Srbiji proslavlja već treći put, većina građana provela je u krugu porodice.

Ministar za rad i zapošljavanje Aleksandar Vulin čestitao je ovaj praznik svim građanima koji slave.

– Neodlaženje na posao imao višedecenijsku tradiciju u našem narodu i bilo je logično da u nekom trenutku dobije i svoj praznik – izjavio je Vulin i napomenuo da je svestan da postoji ogorčenost u narodu zbog činjenice da je praznik ove godine pao u utorak i da će Vlada Srbije već naredne godine učiniti sve što je u njenoj moći da ovaj praznik nekako spoji sa vikendom.

Da podsetimo, ovaj dan se obeležava 11. novembra, jer je prema legendi upravo na ovaj datum krajem 12. veka jedan kovač, kada je ustao i video kakvo je vreme napolju promrmljao: „ma, ko će sad na posao“ i odlučio da ostane kod kuće.

Većina sugrađana sa kojima je ekipa Njuza popričala, bila je zbunjena kada su juče saznali da danas neće ići na posao.

-Praznik neodlaženja na posao je relativno nov i nikako da se naviknem na njega. Evo, da mi niste rekli, bio bih ubeđen da je on negde sredinom februara. Sećam se da i tad nešto obeležavali, pa sam bio ubeđen da je to u pitanju – izjavio je jedan prolaznik koji je ovaj neradni dan odlučio da provede u krugu kladionice.

Marko Dražić

 1. nadžak efendija kaže:

  E, što ti je napredna vlast. Nekad smo nešto slavili 29. novembra, a sad, još jedan praznik dolazi ranije. Samo me čudi što ga ne spajamo sa novom godinom, koliko bi samo energenata uštedeili. A i, ne bi premijer morao da se preznojava kad treba da razgovara sa drugom Vladimirom.Pa nisu hajduci bili naivni kad su obustavljali rad i druge aktivnosti za (D)Mitrovdan.

  1. scoby kaže:

   Ovo i jeste proslava 29. novembra, samo, po novoj modi, malo ranije, kao što je slavljen i 20.oktobar. Malo je nedostajalo da se šešelj juče vrati, i od tada, na ovaj svečani praznik, bi smo se tradicionalno pozdravljali: ”Šešelj vaskrese!”.

 2. Nesa kaže:

  Ugledamo se na premijera,on nikad nije radio.

  1. Sherlok Holms kaže:

   A kod onog hindusa kad je slagao eksere na polici??

  2. Monika kaže:

   Eh sad, jos cemo mi cuti sta je sve radio nas premijer. Za sada je sve bilo u vezi sa Londonom, ja jedva cekam da cujem ‘parisku pricu'… Kako je pokusavao da peva kao Iv Montan, da slika kao Renoar, da pise kao Igo, kako se ljubio na vrhu Ajfelove kule, kako je jebo u ‘Cetiri godisnja doba’, kako je ispred Trijumfalne kapije osetio da ce biti neki veliki dr mr, kako je na Jelisejskim poljima ‘video’ Bastilju, kako mu je srce ukrala Jovanka Orleanka… Ljudi, taj se naradio. Budite spremni da cujete taj ‘avanturisticki zivot’ koji je vodio nas premijer. Realno, on bas i deluje avanturusticki, zar ne!? Pravi Darrrtanjan. ;-)

   1. Moderna Pevacica kaže:

    Hehehehehehe! Odlican komentar!

 3. Dobro je da imamo praznik, to je dobar čin i malo će mo se odmoriti od posla.

  1. Monika kaže:

   Valjalo bi. I ti malo odmori. Blago premijeru sto te ima, botujes i neradnim danom. Bravo!

 4. himalajac kaže:

  Logicno. Ako se ne radi 1.1. Zasto bi se radilo 11.11.?
  Trebalo bi ustavom proglasiti I 2.2.;3.3; itd

 5. sasa kaže:

  trebalo bi bolje obavestiti narod o cemu se radi.
  sve nesto pricaju *dan potpisivanja primirja* pa izgleda nebitno

  kazite jasno * dan zavrsetka prvog svetskog rata*

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *