Ovim pismom želimo da poručimo Koridoru 10 da smo svesni bremena koje nosi, naveli su građani
njuz-autor

AUTOR: Uros Bogdanovic

20. aug. 2018

Građani samoinicijativno šalju pisma podrške Koridoru 10

CELA SRBIJA, 20. avgust 2018, (Njuz) – Putevi Srbije obavestili su javnost da građani prepoznaju trud i rad ovog preduzeća, te su nakon nepogode samoinicijativno rešili da pruže podršku.

Već u kasnim popodnevnim satima na adresu direkcije stigla su pisma podrške Koridoru 10 u kojima se navodi da je zid preuzeo sav teret klizišta na sebe, te da ne popušta, i da se izbori sa nadolazećim izazovima.

– Dok se zli jezici utrkuju ko će više da se podsmeva prirodnoj nepogodi i šteti koju je prouzrokovalo klizište, veliki broj građana odlučio se a pošalje pismo podrške Koridoru 10 – navodi se u saopštenju JP “Putevi Srbije”.

Osim potpornog zida, tačnije, betonske galerije od preko 500 kvadratnih metara, koje više nema, stradala je, na svu sreću, još neizgrađena desna traka budućeg autoputa. U pismima podrške, mnogi građani nude pomoć, kako stručnu, tako i običnu radnu snagu, i apeluju da se radovi na Koridoru 10 ne prekidaju uprkos nemilom događaju.

Pisma podrške stižu sa raznih adresa, od intelektualne elite, preko stranačkih aktivista kako opozicije, tako i vlasti, jer Koridor 10 mnogima omogućava karijere, lakše poslovanje, sigurniju budućnost i bolji kvalitet i komfor putovanja.

– Moj otac radi na bageru koji ravna podlogu, angažovan je ugovorno kod izvođača radova, i osetio sam potrebu u ovim teškim trenucima da uputim pismo podrške Koridoru 10 – stoji u jednom od pristiglih pisama.

Bilo koje rešenje će građanima biti prihvatljivo, od sanacije, preko izgradnje nove deonice, betonske galerije, a ako je potrebno, razgraničenje sa klizištem. U pismima se poručuje da se jedva čeka vožnja od Beograda do Bara u trajanju od 4 sata, što će biti najveća infrastrukturna pobeda u novijoj istoriji Srbije.

– Ovim pismom želimo da poručimo Koridoru 10 da smo svesni bremena koje nosi, da će se tokom izgradnje pojaviti još mnogo izazova, a Putevi Srbije, zajedno sa podizvođačima, daće sve od sebe da novi autoput bude ponos i ukras naše zemlje – stoji u jednom od pristiglih pisama.

Od JP “Putevi Srbije” očekuje se da uloži još veće napore i da svoj maksimum u poštovanju rokova, a ako negde i zapne, građani imaju maksimalno razumevanje.

– Izbori se, Koridoru 10, da se posle mnogo godina celokupan srpski narod, ali i brojni strani turisti ne osećaju poraženi, kako bi u budućnosti slavili i otvarali autoputeve i moderne benzinske stanice, a ne krpljene magistrale i infrastrukturne poraze – poručili su građani.

Uroš Bogdanović

 1. scoby kaže:

  Eh, kad se priroda uzjoguni…
  Isto kao na onom slavnom platou na Slaviji gde vredni napredni šešeljoidi vode mitsku borbu protiv prirode…
  U Italiji se posle 20 godina ruše mostovi koje je izgradila tamošnja mafija, a naši ne mogu da sačekaju ni otvaranje.

 2. Баш Рђа kaže:

  Још 10 000 кркобабића запослено у ПТТ Србија због до сад у историји незабележеног обима поштанског саобраћаја! Телеграме, писма подршке, разгледнице из Дизниленда, поетске писмене задатке вољеном Председнику, Његовом Височанству, Светости, Чешњејшему, Падишаху и Врховном Команданту послали су и: РТС претплата, 10 000 Фиата 500Л из Русије, 24 спорне приватизације, делови за Боинг и Ербас, чипови из Панчева, аутобус са Мерцедесовим знаком, вучићевић, марић, сарапа и сви школски тоалети у Србији, аеродруми Лађевци, Поникве, а поздраве шаљу и 10 нових ваздуплохова Ер Србије, Председник Италије Серђо Мортадела, велики стратег и војсковођа, мммммм, султан Мурат, Тони Блер, немачки пилоти који нису бомбардовали Србију 1999-е, брачни пар Клинтон из Америке, породица Муслиу, јесте, и 4 полусестре, самостални синдикат убица новинара, певачице и Оливера Ивановића, Би-џи-пи и Дуинг бизнис листа, плате од 500 евра, несмањене пензије, дечији додаци и породиљске надокнаде, фонтана, јарбол, јелка и мали тесни тунел на ауто-путу Љиг-Прељина који је лично Он разрадио као и покојни гласачи са изборне листе који га жељно очекују.

  1. Небојша Петровић kaže:

   Баш Рђа, откинуо си коментаром до сржи!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *