Grčki premijer se nada da će dobiti kredit za održavanje referenduma
njuz-autor

AUTOR: Bane Grkovic

28. jun. 2015

Grčka od EU traži kredit za održavanje referenduma o uslovima dobijanja kredita od EU

ATINA, 28. Jul 2015, (Njuz) – Grčka je zatražila od Evropske unije da joj odobri kredit kako bi mogla da finasira održavanje referenduma o uslovima kreditora za dobijanja finansijske pomoći od EU, saznaje Njuz.

Premijer Grčke Aleksis Cipras izjavio je da očekuje da kredt bude hitno odobren jer bi svako odlaganje ili uslovljavanje dobijanja tog kredita dovelo u pitanje održavanje referenduma koji je zakazan za 5. jul.

– Grčka je u krizi i potreban nam je taj novac. Ne tražimo kredit za bilo šta već za ono za šta je Grčka zaslužna u istoriji čovenčanstva kao kolevka demokratije. Kredit tražimo kako bismo odbranili principe demokratije, kako te principe ne bismo uskratili grčkom narodu, kako bi Grci sami odlučili o tome da li Grčka prihvata uslove EU pod kojim će dobiti EU kredite – istakao je Cipras i naveo da grčka vlada razmatra predlog da raspiše referendum o traženju kredita za raspisivanje referendum o uslovima dobijanja kredita.

Kako je naveo grčki premijer, odbijanje grčkog zahteva jasno bi pokazalo da se Evropska unija odrekla demokratije kojoj svet teži još od doba antičke Grčke.

Bane Grković

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Zasto ne traze novac od premijera Srbije, koji kaze da Srbiji ide tako dobro da nije ni koristila sve odobrene kredite, a ima u Evropi i pare odobrene Srbiji a neiskoriscene zbog odsustva strucnjaka i planova!

 2. zoran kaže:

  европска унија позитивно одговорила на захтев Грчке тако што је увела додатне санкције Русији и послала свој захтев Грчкој да свих 300000 емиграната имају право гласа на референдуму, као и кипарски турци, шиптари из европске уније, нато државе – косово и шиптари староседеоци у земљи егзотичног имена – македонија…Као хипотеку за поменути кредит, европска унија тражи 4326 острва у Егеју, Олимп и Свету гору где планирају отварање нато базе “марлбороајрон” са контролним торњем на Хиландару…

 3. scoby kaže:

  Nema druge nego da Leonida sa 300 spartanskih ratnika u Termopilskom klancu zaustavi prodor milijardi grčkih evrića u strane banke.

  1. zoran kaže:

   Позвали су у помоћ исландске викинге који су сличну победу већ остварили, а након победи следи ратна одштета од англосаксонских завојевача…;-)

   1. Алокин kaže:

    Хогар Хедрада, министар за улазак у европску унију.

 4. Jelena kaže:

  Da Srbi ne letuju kod vas ne biste imali ni “hleb” da jedete!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *