njuz-autor

AUTOR: Marko Drazic

26. maj. 2013

Hidrometeorološki zavod Srbije pogodio prognozu za prethodni dan

 

 

 

U HMZS napominju da je za svaki uspeh u ovom poslu potrebna i velika doza sreće

 

 

BEOGRAD, 26. maj 2013, (Njuz) – Hidrometeorološki zavod Srbije objavio je u subotu tačnu prognozu vremenskih prilika za petak, čime je demantovao kritike javnosti da su njihove prognoze često pogrešne, saopštio je danas Krsto Danković iz ovog zavoda.

On napominje da su u svakom poslu prisutne greške, ali da se nada da će ova vest biti dovoljna da makar neko vreme ne dobijaju pritužbe za pogrešnu prognozu.

– Maj mesec je često veoma nepredvidiv, što je dodatni razlog da čestitam svim svojim kolegama na fenomenalnoj prognozi – izjavio je Danković, koji je dodao da je za svaki uspeh u ovom poslu potrebna i velika doza sreće.

Jedan od najvećih kritičara HMZS-a na društvenim mrežama, vlasnik Bitef Art kafea Miša Relić, kaže da je bio veoma iznenađen kada je čuo tačnu prognozu.

– Zbog rada letnjeg kluba veoma mi je važno da znam kakvo će vreme biti, tako da sam ih pozvao u subotu popodne da pitam kakve su im prognoze. Nakon kraće konsultacije sa kolegama, rekli su mi da ima preko 90 odsto šanse da je u petak uveče padala kiša. Na kraju se ispostavilo da su bili u pravu – izjavio je Relić i napomenuo da ih neko vreme neće kritikovati ako i nedelju budu imali tačnu prognozu vremenskih prilika za subotu.

Marko Dražić

 1. celtic kaže:

  Dražiću, ispod slike bi trebalo pisati ‘napominju’. Grrrr. :-)

  1. urednistvo kaže:

   Samo testiramo čitaoce da li čitaju natpis ispod fotografije :)

   1. celtic kaže:

    Da vam je znati koliko nas detaljista čita ovo….;-)

 2. ariela kaže:

  “Meteorolozi meteorologijaaaaa zbog njih se nova bolest zove vikendfobija…”…pevala nekad grupa Zdravo…al sam je iskopala…za 0vu priliku:)

 3. aleksandar kaže:

  tehnicki gledano, kada bi uvek govorili da ce sutra padati kisa, cesce bi bili u pravu nego ovako kada se predomisljaju.

 4. Ja sam kaže:

  Citam pre 5 minuta na Aladinu prognozu za Beograd , za 31. maj :

  ,,Delimicno oblacno sa pljuskovima. Verovatnoca padavina 0 %”.

  Marko, imas opasnu konkurenciju.

 5. Viktor kaže:

  E, samo promenite u naslovu “sa” u “za” :)

 6. vita_brevis kaže:

  Dobri, stari Minimax je svojevremeno rekao: “Nema te vremenske prognoze, koja se kad-tad nece ostvariti.”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.