nazad na vrh

Huligani odlučni da studentima obezbede normalnu nastavu

Huliganima žao što studenti od početka protesta propustili brojna predavanja

BEOGRAD, 7. novembar 2011 (Njuz) – Grupa huligana koja je preksinoć napala studente koji blokiraju Filozofski fakultet, izdala je jutros saopštenje u kojem je demantovala da njihova inicijativa da se prekine štrajk ima bilo kakvu političku pozadinu, već da je reč samo o njihovoj želji da se studentima omogući da neometano posećuju predavanja i obrazuju se.

Jedan od potpisnika saopštenja Đole Mengele smatra da će njihova akcija u mnogome popraviti i imidž huligana u Srbiji, koje su do sada često optuživali za neka loša dela.

– Ne znam da li postoji osoba koja će imati nešto protiv naše zamisli da studentima obezbedimo da idu na predavanja i uče. Ovom akcijom smo želeli da pokažemo svima da biti huligan ne znači samo tući pedere, cigane, ljude po autobusima, i još ponekog, već da je to i briga prema društvu u kom živiš i želja da pomogneš mladima da se školuju – smatra Đole Mengele.

Njegov kolega huligan Slavko Ajhman smatra da, i pored nesumnjive dobre namere koju su imali, pojedini mediji izvlače podatke iz konteksta i sve vreme akcentuju priču o pajseru.

– Slika koju je javnost stekla o nama, a tu najpre treba kriviti pojedine medije, je takva da i kada uradimo neko dobro delo, oni u njemu pronađu nešto što na prvi pogled može da deluje loše i oko toga grade sve vesti – kaže Slavko Ajhman – Koji god naslov pogledate, svugde se spominje “pajser“, kao da je suština naše priče u samom pajseru. On je samo pretmet, mogla je tu da se nađe i bejzol palica, šipka, bilo kakva motka, ma šta god vam padne na pamet. Suština nije u pajseru, već našoj želji da pomognemo mladima u Srbiji da se obrazuju, a ne da gube nastavu sedenjem u zagušljivim hodnicima – dodaje Slavko Ajhman.

Uprava Filozofskog fakulteta nije još uvek izdala zvanično saopštenje povodom ove inicative, a Njuz nezvanično saznaje da se nekolicina profesora zahvalilo huliganima na naporu da mladim akademcima obezbede normalno školovanje.

Marko Dražić

REKLAMA: Knjiga koju možete da čitate tokom dosadnih predavanja. Njuz.net predstavlja “Ovo nam možda nije trebalo“

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. djole mengele-ozeni me

 2. Ruzo, fali ti pajser, a?

 3. Eto kako mediji uvek iskrive istinu,
  ovi momci su uvek hteli samo da pomognu :)

 4. E tako i Amerikanci uteruju demokratiju svuda po svetu. Ziveli HuliGanci!

 5. Mogao bi Đole Mengele da održi neko predavanje studentima, da zameni onog profesora što makazama oštri uši studetima (valjda hoće da im izoštri sluh, da bi mogli bolje da ga prate na predavanjima), kad se ovaj umori od napornih operacija.

 6. Djole Mengele , oženi mene, a ne Ružu!
  Biću ti dobar!

 7. Pajser je iz raja izašao.
  P. S. Slavko Ajhman…. Marko javi se, imaš piće od mene.

 8. Ova dvojica su vidjeni kao dopisni clanovi SANU. Jos da nauce sva slova.

 9. pajser obrazovanje, po nalogu pajser dekana, podrzano od pajser politike!

  al i nad pajserom ima pajser’, videcete vi, ko bude zadnji pajserisan, najbolje ce biti pajserisan (a blizi se kraj)

 10. I ja podržavam neometano održavanje nastave.

 11. Kljucne reci za interpretaciju: “pretmet” i “bejzol palica!”

 12. Пајсер је карактерна особина и јединица за мерење IQ код особа са овом карактерном особином.

 13. Bravo, Ajhmane, red i organizacija, to sam te učio.
  Šef katedre, Adolf.

 14. auuu Drazicu, care :)

 15. Tako je braćo, tako se to radi! Podignite svoje pajsere za otadžbinu!

 16. “nauka je iz pajsera izasla”

 17. Na huligane mozes uvek da se osloniš, ili se oni “naslone” na tebe.

  :D

 18. E pa sada mi jasno zašto u moje vreme nije bio tako velik procenat svršenih studenata kao sada. Nije bilo nadobudnih ”mladih ljudi” sa pajserima.

 19. Када видим пајсере на власти који се улагују онима који су бомбама разорили земљу и који и сада раде против Србије, уопште ме не чуде пајсери на факсу. Узгред, Ајхман, Менгеле и Адолф су имена људи који су хтели да уједине Европу, а Европа нема алтернативу :)

 20. @ Aleksandar: I kuga je jednom davno ujedinila Evropu :-)

  • Слажем се, зато када се помислим на Адолфа и кугу, схватим да нисам без разлога евроскептик.

 21. @Aleksandar: Kaze se: “Antiseptik”

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix