Poslodavac zna koliko je detetu potrebna majka
njuz-autor

AUTOR: Marko Drazic

08. aug. 2015

Humani poslodavac otpustio trudnicu da bi više vremena mogla da provodi sa detetom

BEOGRAD, 8. avgust 2015, (Njuz) – Direktor firme „Gagi eksport komerc“ Dragan Ivanović na prvi pogled se ne razlikuje previše od ostalih direktora. Često se može videti kako, elegantno obučen, telefonirajući, užurbano ulazi u svoja kola i žuri na još jedan sastanak. Ipak, gospodin Ivanović, za razliku od većine svojih kolega, kojima je novac na prvom mestu, ima neke druge prioritete. U vremenu kada se svi trudimo da budemo uspešni, Ivanović nije zaboravio najvažniju ljudsku crtu. Nije zaboravio šta znači biti human.

Upravo je zbog te svoje crte odlučio da otpusti svoju radinicu Milicu Kovačević, svega nekoliko dana nakon što mu je rekla da je ostala u drugom stanju.

Direktora Ivanovića zatičemo u njegovoj kancelariji, gde sedi za kompjuterom i odgovar na mejl. Ljubazno nas pozdravlja, nudi nas viskijem i započinje svoju priču koja je oduševila Srbiju.

– Čim mi je Milica saopštila da je u drugom stanju, momentalno sam pomislio ‘ovu devojku treba otpustiti’. Nisam joj to odmah rekao, jer sam želeo da još malo porazmislim o toj ideji. Nisam želeo da joj nešto obećam, pa da se posle ispostavi da sam brzopleto odreagovao – otkriva nam na početku razgovora. On dodaje da je često razmišljao kako je strašno kada majke zbog posla nemaju dovoljno slobodnog vremena da se posvete svojoj deci i da je zato odlučio da pomogne svojoj radnici.

– Svi znamo da porodiljsko bolovanje nije dovoljno i da je majka potrebna detetu i kada ono ima dve, tri, četiri i više godina. Znam dosta žena koje nekada sa posla kasno dolaze kući, kada je već vreme da njihova deca legnu i želeo sam da Milicu poštedim te agonije. Na ovaj način ona će imati dovoljno slobodnog vremena da se posveti održavanju trudnoće, kao i svom detetu kada se sutra rodi – kaže ovaj direktor i dodaje da ga mnoge njegove kolege danima zovu i da mu se dive na ovom divnom gestu.

– Lagao bih ako bih rekao da se potajno ne nadam da će moj potez inspirisati i druge da na ovaj način pomognu trudnicama i mladim majkama. Pa, koliko se samo puta dešava da recimo majke ne mogu da se deci dovoljno posvete kad se razbole, pa moraju da usklade odlazak kod doktor sa radnim vremenom? Da ne pričamo o svim problemima oko upisa deteta u vrtić, tražnja veze i sličnog. Jako sam srećan što Milica neće kroz sve ovo neće morati da prolazi, već će po ceo dan biti pored svog deteta. Licemerno je da pričamo o beloj kugi u Srbiji, a da istovremeno držimo na poslu trudnice i mlade majke – kaže Ivanović i napominje da je srećan što je ovo i jasna poruka svim ženama u njegovoj firmi, koja će svakako i mnoge od njih motivisati u želji da se što pre ostvare u ulozi majke.

 Marko Dražić

 1. Vuk kaže:

  Prvo hajd u kratke gace pa ponovo u skolu nauciti pisati a drugo sve to ponovi dok ne naucis nesto!

 2. Suhi Kruho kaže:

  U nekim severnjačkim zemljama snega i leda izbeglički svet neke dostojanstvene ispovesti od petog deteta dobija 450 “swiss francs” po glavi novorođenog punoglavca, i obavešteni majmuni “bonobo” o zakonu sve znaju.
  Istina je da za petoro dece dobijaju samo 2.250 CHF i da jedva plaćaju cenu šestosobnog stana od 240 m2, ali srećni dobitnici ove socijalne nagrade u trećoj smeni rade i nešto na crno po šećeru u prahu preko srpskih granica pokrivaju nanešenu štetu.
  .
  – Molimo Gospu Milicu Kovačević da direktoru Ivanoviću u preporučenom pismu sa fotkicama detaljno objasni kako je ostala trudna i da mu na “tv-pink” sve to prevede u “reality show”.

  1. Suhi Kruho kaže:

   U većini zemalja sveta, (Afrika, Azija, Južna Amerika i neki drugi kontinenti), dečiji dodaci i penzije ne postoje.
   U Peru je neka starica, bez dokaza, dogurala do 114. godine starosti, i 30 dana posle smrti dobila prvu penziju ili neku malu humanitarnu pomoć.
   Šta misle gladna deca sveta o Milici Kovačević i o gazdi Draganu Ivanović?
   Jedno gladno dete na nekom ostrvu mi je ove godine poklonilo tanjir i reklo – even little look, If coming at you, I've been extremely rewarding because I'm hungry.

 3. Алокин kaže:

  Труднички лобисти су опет заказали под тежином празнине Хомо Нормаликуса.

 4. Majke mi.. kaže:

  Ivanovicu,tvoji unuci vape za tobom. Ko će prema njima biti human? Možda dragi Bog ,kadvte ,prerano , uzme?!..

 5. Majke mi.. kaže:

  Ivanoviću, tvoji unuci vape za tobom!..Ko će prema njima biti human?..Možda , dragi Bog ,ako te prerano uzme?!..

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *