Vozila su se u iščekivanju lošeg vremena kretala vrlo sporo
njuz-autor

AUTOR: Soko Sokolovic

08. maj. 2015

Iako nije pala prognozirana kiša vozači za svaki slučaj napravili zastoj u saobraćaju

BEOGRAD, 8. maj 2015, (Njuz) – Uprkos tome što nije bilo vremenskih nepogoda koje su meteorolozi danima najavljivali beogradski vozači u su, za svaki slučaj, napravili veliki zastoj na ulicama glavnog grada.

Saobraćaj je tokom većeg dela današnjeg dana bio na ivici kolapsa jer su se vozila u iščekivaju najavljene oluje kretala veoma sporo, a naročito velike gužve su bile na autoputu u smeru ka Nišu, kao i na svim prilazima gradu.

Prema rečima Vlade Ivetića, dežurnog dispečera udruženja „Žuti taksi“, kritično je bilo i na ulasku u Terazijski tunel u Dečanskoj, kao i na potezu od Autokomande do Slavije.

– Intenzitet saobraćaja je pojačan na teritoriji celog grada jer niko nije pouzdano znao koji delovi Beograda mogu da budu zahvaćeni nevremenom pa su se vozači potrudili da naprave zastoj u većini ulica, pa čak i u onim koje inače nisu problematične – objasnio je Ivetić za Njuz.

– Situaciju je dodatno pogoršao i veći broj sudara koje su izazvali vozači čija vožnja nije bila prilagođena nepovoljnoj vremenskoj prognozi i koji su vozili u skladu sa vremenskim prilikama – rekao je Ivetić.

Kako Njuz saznaje, zbog najavljenog nevremena stvorile su se i velike gužve na stajalištima GSP-a jer je i gradski prevoz, za svaki slučaj, gotovo prestao da funkcioniše. Prema rečima dežurnog dispečera Gradskog saobraćajnog preduzeća, to će trajati sve dok se situacija sa vremenskom prognozom u potpunosti ne normalizuje.

Soko Sokolović

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Sad se tek vidi koliko je vizionarski projekat Beograd na vodi! Da je to bio saobracaj sa camcima ni jedan od zastoja ni problems ne bi postojao. Srbija na vodi je buducnost! Veliki vodja je u pravu (kao I uvek)

 2. Polovni Buntovnik kaže:

  Za svaki slučaj!

 3. Ariela kaže:

  S velikim odusevljenjem sam procitala ovo..bravo..ovo je jasan znak da se u Beogradu disciplinuju vozaci…preventivne mere preduzimaju i znaju da treba nekad i da zastanu a ne samo da jurcaju…prosto jedva cekam da dodjem u Beograd i zaglavim se kod “Arene”..ima li lepseg osecaja?…od Arene recimo do Banovog brda ko do Novog Sada i nazad…kad nema kise naravno…a priznacete taj kolaps ima svoje lepe strane…npr vise se nekako uocavamo…zagledamo…moracu malo da se sredim doteram…nikad se ne zna gde cuci sudbina…uh dosta je inace poce i romanticna prica…cvrk cvrk…

 4. ivan kaže:

  Suze su mi isle dobrih 5 min jer mi je toliko trebalo da procitam txt u celosti :D

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *