Gledanje derbija je, nažalost, sastavni deo sporta
njuz-autor

AUTOR: Soko Sokolovic

18. apr. 2017

Igrači Zvezde i Partizana srećni jer neće morati da gledaju prenos derbija

BEOGRAD, 18. april 2017, (Njuz) – Prvotimci Crvene zvezde i Partizana istakli su da ih veoma raduje igranje današnjeg derbija jer zbog učešća u utakmici neće morati da gledaju prenos. Prema njihovim rečima gledanje derbija je već dugo pravo mučenje i prezadovoljni su zbog činjenice da su među dvadeset dvojicom srećnika koji će to izbeći.

Aleksandar Luković, kapiten i jedan od najiskusnjih igrača Crvene zvezde, kaže da mu je što je stariji sve važnije da derbi ne mora da gleda.

– Iz godine u godinu kvalitet našeg derbija je sve lošiji i zato mi je veoma važno da te utakmice igram. Gledanje prenosa derbija je, nažalost, sastavni deo sporta, ali to ne bih poželeo ni najvećem neprijatelju jer oporavak od prenosa traje jako dugo. Igrač mora da bude psihički veoma jak da se posle toga vrati igranju fudbala – objasnio je popularni Lune.

Napadač crno-belih Uroš Đurđević ističe da je jedan od osnovnih razloga za prelazak u Partizan bilo to što mu se ukazala šansa da ne gleda derbi.

-Redovno sam, čak i dok sam bio u inostranstvu, pratio derbije i sanjao sam dan kada ću biti akter te utakmice. Imao sam sreću da u poslednja dva derbija budem na terenu i nadam se da će tako biti i u narednim derbijima jer ne bih podneo gledanje te utakmice – rekao je centarfor tima iz Humske.

Treneri oba tima naveli su da su imali velike poteškoće da izaberu najbolji sastav jer su svi igrači na trenizima dali sve od sebe kako bi se našli među 11 igrača i izbegli mogućnost da derbi posmatraju sa klupe ili tribine.

Soko Sokolović

  1. milan (nisam odavde) kaže:

    Pa važnije im je da gledaju prenose dogadjaja oko stadiona i na ulicama Beograda (ako vulini dozvole da se prenosi)!

  2. Ja sam kaže:

    U mecu zvezdinih i partizanovih navijaca policajci gube sa 3 : 0. Utakmica i dalje traje…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *