nazad na vrh

Igrači Zvezde i Partizana srećni jer neće morati da gledaju prenos derbija

Gledanje derbija je, nažalost, sastavni deo sporta

BEOGRAD, 18. april 2017, (Njuz) – Prvotimci Crvene zvezde i Partizana istakli su da ih veoma raduje igranje današnjeg derbija jer zbog učešća u utakmici neće morati da gledaju prenos. Prema njihovim rečima gledanje derbija je već dugo pravo mučenje i prezadovoljni su zbog činjenice da su među dvadeset dvojicom srećnika koji će to izbeći.

Aleksandar Luković, kapiten i jedan od najiskusnjih igrača Crvene zvezde, kaže da mu je što je stariji sve važnije da derbi ne mora da gleda.

– Iz godine u godinu kvalitet našeg derbija je sve lošiji i zato mi je veoma važno da te utakmice igram. Gledanje prenosa derbija je, nažalost, sastavni deo sporta, ali to ne bih poželeo ni najvećem neprijatelju jer oporavak od prenosa traje jako dugo. Igrač mora da bude psihički veoma jak da se posle toga vrati igranju fudbala – objasnio je popularni Lune.

Napadač crno-belih Uroš Đurđević ističe da je jedan od osnovnih razloga za prelazak u Partizan bilo to što mu se ukazala šansa da ne gleda derbi.

-Redovno sam, čak i dok sam bio u inostranstvu, pratio derbije i sanjao sam dan kada ću biti akter te utakmice. Imao sam sreću da u poslednja dva derbija budem na terenu i nadam se da će tako biti i u narednim derbijima jer ne bih podneo gledanje te utakmice – rekao je centarfor tima iz Humske.

Treneri oba tima naveli su da su imali velike poteškoće da izaberu najbolji sastav jer su svi igrači na trenizima dali sve od sebe kako bi se našli među 11 igrača i izbegli mogućnost da derbi posmatraju sa klupe ili tribine.

Soko Sokolović

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Pa važnije im je da gledaju prenose dogadjaja oko stadiona i na ulicama Beograda (ako vulini dozvole da se prenosi)!

  2. U mecu zvezdinih i partizanovih navijaca policajci gube sa 3 : 0. Utakmica i dalje traje…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix