Korišćenje "Hiltija" radnim danima nema skoro nikakav efekat
njuz-autor

AUTOR: Uros Bogdanovic

23. jan. 2021

ISTRAŽIVANJE: Hilti daleko efikasniji vikendom ujutru

SREMSKA KAMENICA, 23. januar 2021, (Njuz) – Bušilice sa udarnim čekićem koje služe za razbijanje betona, obijanje pločica i bušenje zidova, u narodu poznatije kao „Hilti“, daleko su efikasnije vikendom ujutru, nego u ostalim terminima, rezultat je istraživanja Instituta za renoviranje i komšijske sukobe iz Sremske Kamenice.

– Konačno smo dobili egzaktne podatke, Hilti je mnogo efikasniji u ranim jutarnjim satima vikendima, pogotovu u vremenskom periodu između 6 i 8 časova, a efikasnost je dodatno pojačana ukoliko se upotrebljava u stambenim zgradama – izjavila je Slavica Ranđelović, vođa ovog istraživanja.

– Tako karakterističan, rezak zvuk i vibracije prosto je nemoguće postići radnim danima, tokom normalnog vremena. U određenoj meri je moguće tokom kućnog reda napraviti zadovoljavajuće rezultate, ali svako ko želi brze i efikasne radove na adaptaciji stana, sada ima jasne smernice kada to treba da izvodi, subotom i nedeljom, ali što ranije. Uređaji koji ne izazivaju tu buku i vibracije nisu pokazali značajne promene u efikasnosti tokom različitih vremenskih perioda – objasnila je Ranđelović – Drugo najbolje vreme za korišćenje “Hiltija” je posle 23 časa bilo kog dana – dodala je ona.

Istraživanje koje je sprovedeno u svim većim gradovima Srbije, otkrilo je da je vikendom ujutru, kada većina građana spava, potrošnja struje najniža.

– Ranom zorom tarife su niže, a takođe i trafo stanice su rasterećenije i nema oscilacija u naponima na električnoj mreži. Statistika kaže da iskusni majstori znaju za ovaj podatak odavno, kao i da se takvi teško nalaze, jer su uglavnom zauzeti za celu sezonu unapred – zaključak je istraživanja.

Zahvaljujući ovom istraživanju, građani kojima smeta jutarnja buka konačno neće imati razloga da se bune, a komunalna milicija više neće primati prijave za remećenje javnog reda i mira.

– Mi ni ranije nismo previše intervenisali po ovim prijavama, jer je radno vreme našeg kontakt centra vikendom tek od 8 sati ujutru – rekli su nam iz komunalne milicije.

Uroš Bogdanović

  1. Dragan kaže:

    Meni ovo nije smešno.
    Prvo, “Hilti” je pneumatska bušilica; drugo, pneumatske bušilice su dosta tiše od tipičnih udarnih,kao što je prikazana na slici. Treće, efikasnost bušilice nema direktne veze sa danom u nedelji, već sa zvocanjem supruge, koje svoj maksimalni intezitet postiže u petak i subotu uveče. Ovi nivoi zvocanja utiču na supruga da što pre obavi posao koji je obećao da će uraditi pre pola do dve godine i sebi oslobodi prostor za vikend fucu.

  2. voya montoya kaže:

    …Srbin cuti dok se ne naljuti , a ondak, cuti ko zaliven…!!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *