nazad na vrh

ISTRAŽIVANJE: Hilti daleko efikasniji vikendom ujutru

Korišćenje "Hiltija" radnim danima nema skoro nikakav efekat

SREMSKA KAMENICA, 23. januar 2021, (Njuz) – Bušilice sa udarnim čekićem koje služe za razbijanje betona, obijanje pločica i bušenje zidova, u narodu poznatije kao “Hilti“, daleko su efikasnije vikendom ujutru, nego u ostalim terminima, rezultat je istraživanja Instituta za renoviranje i komšijske sukobe iz Sremske Kamenice.

– Konačno smo dobili egzaktne podatke, Hilti je mnogo efikasniji u ranim jutarnjim satima vikendima, pogotovu u vremenskom periodu između 6 i 8 časova, a efikasnost je dodatno pojačana ukoliko se upotrebljava u stambenim zgradama – izjavila je Slavica Ranđelović, vođa ovog istraživanja.

– Tako karakterističan, rezak zvuk i vibracije prosto je nemoguće postići radnim danima, tokom normalnog vremena. U određenoj meri je moguće tokom kućnog reda napraviti zadovoljavajuće rezultate, ali svako ko želi brze i efikasne radove na adaptaciji stana, sada ima jasne smernice kada to treba da izvodi, subotom i nedeljom, ali što ranije. Uređaji koji ne izazivaju tu buku i vibracije nisu pokazali značajne promene u efikasnosti tokom različitih vremenskih perioda – objasnila je Ranđelović – Drugo najbolje vreme za korišćenje “Hiltija” je posle 23 časa bilo kog dana – dodala je ona.

Istraživanje koje je sprovedeno u svim većim gradovima Srbije, otkrilo je da je vikendom ujutru, kada većina građana spava, potrošnja struje najniža.

– Ranom zorom tarife su niže, a takođe i trafo stanice su rasterećenije i nema oscilacija u naponima na električnoj mreži. Statistika kaže da iskusni majstori znaju za ovaj podatak odavno, kao i da se takvi teško nalaze, jer su uglavnom zauzeti za celu sezonu unapred – zaključak je istraživanja.

Zahvaljujući ovom istraživanju, građani kojima smeta jutarnja buka konačno neće imati razloga da se bune, a komunalna milicija više neće primati prijave za remećenje javnog reda i mira.

– Mi ni ranije nismo previše intervenisali po ovim prijavama, jer je radno vreme našeg kontakt centra vikendom tek od 8 sati ujutru – rekli su nam iz komunalne milicije.

Uroš Bogdanović

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Meni ovo nije smešno.
    Prvo, “Hilti” je pneumatska bušilica; drugo, pneumatske bušilice su dosta tiše od tipičnih udarnih,kao što je prikazana na slici. Treće, efikasnost bušilice nema direktne veze sa danom u nedelji, već sa zvocanjem supruge, koje svoj maksimalni intezitet postiže u petak i subotu uveče. Ovi nivoi zvocanja utiču na supruga da što pre obavi posao koji je obećao da će uraditi pre pola do dve godine i sebi oslobodi prostor za vikend fucu.

  2. …Srbin cuti dok se ne naljuti , a ondak, cuti ko zaliven…!!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix