nazad na vrh

Istraživanje: Svaka druga žena u Srbiji odglumi kuvanje

Svaka druga žena u Srbiji glumi kuvanje kako bi zadovoljila svog partnera

SREMSKA KAMENICA, 7. februar 2017, (Njuz) – Prema istraživanju Instituta za žene i ženske iz Sremske Kamenice, svaka druga žena u Srbiji glumi kuvanje kako bi zadovoljila svog partnera. Rezultati istraživanja pokazuju da se ovaj procenat kreće od 40 odsto u vezama, pa sve do 55 odsto, koliki je u braku.

– Anketa koju smo sproveli među ženama govori da se veliki broj njih pretvara da ume da kuva, a one koje to ipak znaju, glume da su uživale u pripremanju hrane. Neke to rade jer nemaju vremena zbog omiljene serije, neke jer je partner previše gladan, a većina ih to radi da ne bi povredile partnera koji misli da se oženio super domaćicom – objašnjava doktor Sreten Zdravković koji je vodio istraživanja – Nažalost, i njihovi partneri žive u ubeđenju da je žena uživala u kuvanju pa i oni glume da im se hrana dopala, što predstavlja začarani krug lažnih ubeđenja – dodaje on.

Jedna od ispitanica, Natalija Njegovan iz Novog Sada, kaže kako to što često odglumi kuvanje radi samo da ne bi povredila svog supruga “koji je ubeđen da pored sebe ima domaćicu kojoj je mesto u kuhinji”.

– Kada krene predigra sa dinstanjem, uglavnom mi zagori luk, ali ja nastavim da glumim kao da je sve u redu. Potom ubacim šargarepu da doda bolji ukus, ali ona uglavnom brzo omekša i skvrči se. Međutim, ja tu ne stajem, nego odglumim kao da i dalje uživam, da bi na samom kraju, kada sipam zapršku, sve prsnulo zbog vreline, a ja krenem da uzdišem duboko kao da je hrana super ispala, da i muž u dnevnoj sobi može da čuje. Naš brak traje već 20 godina, a za sve ovo vreme moj suprug nijednom nije posumnjao da ja glumim kuvanje. Uostalom, nikog ne treba da se tiče naš odnos u kuhinji – kaže ova žena koja tvrdi da je svoju glumu usavršila do savršenstva.

Prema rečima naučnika iz susednog Instituta za muškarčine, jedno drugo istraživanje pokazalo je da i partneri znaju da glume u braku, a najviše kako umeju da poprave nešto po kući.

Miroslav Vujović

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Kada odglume da su se slatko ponajeli, ode svako u svoju kujnu da sami sebi svrse vrhunski dezert.

  2. Ja umem da popravljam po kuci. Zato nikad to neradim.
    A najbolje kuva komsija kinez.

  3. U knjizi “muskarac s marsa I zena s venere u spavacoj sobi” stoji citiram: “Kad su vam majke rekle da ljubav muskarca za zenu dolazi preko stomaka, pogresile su za 20 cm nagore …” dakle teorija kod nas nije tacna jer kod Srba prvo dobro jedes da bi mogao dobro da …es…sve u ritmu “corbas pasulj volem sa rebarca suvaaa…Stamena ga kuva da te bog sacuvaaaa”

  4. Blistavo… 😃uvek nadjete način da se nasmejem kao da ne živim u Srbiji👍. I konačno da saznam da uzalud ne prevrćem očima na hiljade tekstova o glumi ženskog uživanja😉 Hvala što postojite!!!

  5. Genijalna i surovo iskrena Sharon Stone je rekla – Zena moze da odglumi i citav brak!

  6. Genijalna i iskrena Sharon Stone je odavno rekla – Zena moze da odglumi i citav brak!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix