nazad na vrh

Izgradnja novih stadiona mogla bi da spreči odlazak mladih huligana u Nemačku

Huligani nisu stigli da na vreme zakažu termin

BEOGRAD, 5. septembar 2019, (Njuz) – Srbija planira da narednih godina izgradi šest novih fudbalskih stadiona, kao i da renovira nekoliko postojećih, i taj potez bi mogao da spreči dalji odlazak mladih huligana u Nemačku, saznaje Njuz iz Vlade Srbije.

I sa samo sto dinara mesečno nam pomažeš da postanemo mnogo bolji. Klikni ovde i podrži Njuz.

Kako kaže naš sagovornik iz vlade, koji je tražio da ostane anoniman, izgradnja stadiona u Loznici, Kraljevu, Leskovcu, Subotici, Zaječaru i Vranju, mogla bi da konačno spreči dalji odliv bicepsa.

– Godinama već slušamo priče kako država ne ulaže dovoljno u sport i da nam naši najbolji huligani odlaze u Nemačku, Norvešku, Maltu i još neke druge države gde su bolji uslovi. Odluka da izgradimo tolike nove stadione je jasna poruka svima njima da država ne želi da digne ruke od njih i da će i u svojoj zemlji moći da žive od svog rada – izjavio je naš sagornik. On napominje da će ovo uticati i na naše huligane koji su već godinama u inostranstvu.

– Jedan od ciljeva je da sprečimo dalji odlazak mladih stručnjaka u mnogim oblastima huliganstva, ali na duže staze računamo i na povratak naših sunarodnika, koji su morali proteklih godinama da odu u neke druge zemlje, jer su u Srbiji jedva krpili kraj sa krajem baveći se obezbeđenjem, reketiranjem ili dilovanjem – kaže naš sagovornik.

On ističe da je šest stadiona tek početak i da je krajnji cilj vlade da do 2030. godine imamo fudbalski stadion po glavi stanovnika.

Marko Dražić i Viktor Marković

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Gubitak stručnjaka, neophodnih za napredak Srbije, naprednjacima ne predstavlja nikakav problem. Ali gubitak ,,stručnjaka”, neophodnih za ostanak naprednjake na vlasti se nikako ne može dozvoliti.

  2. Bedna država neće da se obračuna se organizovanim kretenskim navijačima. Da smo država to bi predstavljao najmanji problem.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix