Huligani nisu stigli da na vreme zakažu termin
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

05. sep. 2019

Izgradnja novih stadiona mogla bi da spreči odlazak mladih huligana u Nemačku

BEOGRAD, 5. septembar 2019, (Njuz) – Srbija planira da narednih godina izgradi šest novih fudbalskih stadiona, kao i da renovira nekoliko postojećih, i taj potez bi mogao da spreči dalji odlazak mladih huligana u Nemačku, saznaje Njuz iz Vlade Srbije.

I sa samo sto dinara mesečno nam pomažeš da postanemo mnogo bolji. Klikni ovde i podrži Njuz.

Kako kaže naš sagovornik iz vlade, koji je tražio da ostane anoniman, izgradnja stadiona u Loznici, Kraljevu, Leskovcu, Subotici, Zaječaru i Vranju, mogla bi da konačno spreči dalji odliv bicepsa.

– Godinama već slušamo priče kako država ne ulaže dovoljno u sport i da nam naši najbolji huligani odlaze u Nemačku, Norvešku, Maltu i još neke druge države gde su bolji uslovi. Odluka da izgradimo tolike nove stadione je jasna poruka svima njima da država ne želi da digne ruke od njih i da će i u svojoj zemlji moći da žive od svog rada – izjavio je naš sagornik. On napominje da će ovo uticati i na naše huligane koji su već godinama u inostranstvu.

– Jedan od ciljeva je da sprečimo dalji odlazak mladih stručnjaka u mnogim oblastima huliganstva, ali na duže staze računamo i na povratak naših sunarodnika, koji su morali proteklih godinama da odu u neke druge zemlje, jer su u Srbiji jedva krpili kraj sa krajem baveći se obezbeđenjem, reketiranjem ili dilovanjem – kaže naš sagovornik.

On ističe da je šest stadiona tek početak i da je krajnji cilj vlade da do 2030. godine imamo fudbalski stadion po glavi stanovnika.

Marko Dražić i Viktor Marković

  1. milan (nisam odavde) kaže:

    Gubitak stručnjaka, neophodnih za napredak Srbije, naprednjacima ne predstavlja nikakav problem. Ali gubitak ,,stručnjaka”, neophodnih za ostanak naprednjake na vlasti se nikako ne može dozvoliti.

  2. Vladimir Nikolic kaže:

    Bedna država neće da se obračuna se organizovanim kretenskim navijačima. Da smo država to bi predstavljao najmanji problem.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *