Kiša nije sprečila izletnike da tradicionalno razbacaju đubre
njuz-autor

AUTOR: Miroslav Vujovic

01. maj. 2019

Izletnici se dogovorili da samo razbacaju kese sa đubretom jer zbog kiše neće roštiljati

CELA SRBIJA, 1. maj 2019, (Njuz) – Ružno vreme i kiša pokvarili su planove mnogima koji su želeli da danas u nekom od parkova raspale roštilj povodom Praznika rada, pa se zbog toga većina njih dogovorila da samo razbacaju okolo kese sa đubretom, javljaju naši reporteri sa izletišta širom Srbije.

– Imamo Vajber grupu “Košutnjak Roštiljanje 2019” koju smo otvorili dan nakon 1. maja prošle godine. Pošto je danas vreme nikakvo, odlučili smo da ne pravimo roštilj, ali da ipak učinimo nešto povodom ovog velikog praznika. Na mestu na kojem tradicionalno slavimo Prvi maj, razbacaćemo đubre u krugu od nekoliko desetina metara. Kakav je to Praznik rada ako ne ostavimo makar neki trag da smo se danas borili za prava radnika? – upitao se Miloš Dobrinović sa Karaburme koji svake godine na istom mestu na Košutnjaku sa društvom proslavlja ovaj praznik.

Kako javljaju naši reporteri iz beogradskih parkova, od ranog jutra počela je borba za traženje što boljeg mesta za ostavljanje smeća.

– Nas nekoliko poranilo je jutros kako bismo zauzeli što bolje mesto oko neke od kanti u Topčiderskom parku, ali izgleda da nismo stigli prvi jer su kante već bile pune, pa smo odlučili da đubre pobacamo po okolnoj travi i šumi. Kiša nas neće sprečiti da obeležimo Prvi maj i podsetimo se kako su se naši preci borili i izborili da mi danas imamo zagarantovano pravo da bacamo limenke piva, plastične čaše i tetrapake gde god poželimo – kaže Darko Karaklajić sa Ceraka koji je krenuo kući čim je zavrljačio na travu veliku kesu punu đubreta.

Neki od sagovornika s kojima smo jutros pričali, kažu da im kiša malo remeti planove da zapale rastinje, ali da su poneli kante sa benzinom i da se nadaju da će se izboriti sa dosadnom kišom koja ih, kako kažu, “neće sprečiti da na ovaj veliki praznik naprave neku štetu”.

Miroslav Vujović

  1. voya montoya kaže:

    Ma nema veze…!! Ionako sledi popravni,na Djurdjevdan…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *