Neviđeno interesovanje za fiskalnim računima
njuz-autor

AUTOR: Bojan Ljubenovic

02. feb. 2017

Kod Terazijske česme penzioneri razmenjuju duplikate fiskalnih računa

BEOGRAD, 2. februar 2017, (Njuz) – S početkom naradne igre „Uzmi račun i pobedi“ koju organizuje Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu, beogradski penzioneri počeli su da se okupljaju kod Terazijske česme i razmenjuju duplikate fiskalnih računa, saznaje Njuz.

Od ranih jutarnjih časova u blizini hotela „Moskva“ okupljaju se naši stariji sugrađani pokušavajući da sakupe deset različitih računa ne starijih od 1. januara ove godine.

– Imam petnaest istih računa na kojima sam kupio hleb i mleko pa ću pokušati da ih zamenim za neke druge. Međutim, ide teže nego što sam mislio jer izgleda da svi oko mene imaju istovetne. Samoposluge su izdale ogroman broj računa sa ta dva artikla. Zbog toga mi se čini da ću biti primoran da dam tri računa sa hlebom i mlekom za jedan sa sto grama parizera i jogurtom – kaže Živorad Ocokoljić (71), penzioner iz Rakovice.

– Skupio sam devet različitih računa, ali mi fali jedan sa voćem i delikatesom, međutim takvi su vrlo retki. Čujem da kod nekih preprodavaca mogu da se nađu čak i oni sa ratlukom i šećerom u kocke, ali je cena paprena, plus ne daju na odloženo i ne izdaju fiskalni račun – žali se Janko Cenić (78) iz Batajnice.

Milanka Vukadinović (68), penzionerka iz Boleča kaže da je razočarana što propozicije ne priznaju račune od prošle godine.

– Kad smo ono u novembru dobili pomoć od 5.000 dinara imala sam dvadestak računa od kojih je jedan čak bio i iz „Lilija“, ali šta mi to sad vredi kad ih sad država ne priznaje. A odakle ja sa 13.000 dinara penzije da za samo mesec dana skupim deset računa vrednijih od sto dinara? – pita se Milanka.

Bojan Ljubenović

 1. Zoin Mihailo kaže:

  Kada sam u pošti tražio 10 koverata za nagradnu igru, šalteruša me je upitala otkud meni toliko para za toliko računa.
  Čuj, mala, nije ovo igra: Uzmi koverat i postani sumnjiv.

 2. Ja sam kaže:

  Vernici sns-a su velikoj prednosti u odnosu na normalne ljude.
  Oni za 9 dinara kupe tri hleba a na racunu im pise 135.

  1. Ja sam kaže:

   Posta stampala 1 200 000 besplatnih koverata sa markama, koje kostaju 28 000 000 dinara, jer svaka vredi 23+ 1 dinar.
   Ovim novcem bi se mogla sagraditi zgrada sa 450 kvadratnih metara, ili 10 dvosobnih stanova.

   Znaci, bacis u papir 10 stanova da bi ,,poklonio” 5 !!!???
   Gde je tu racunica?

 3. Mamma mia kaže:

  Ja imam nekoliko stotina fiskalnih računa iz kafića ,gdje ono .. NEĆU NIŠTA …stoji 2 bitcoina. Jel’ to neko skuplja ?

 4. zeks kaže:

  Kako cujem trebalo je,da bi sve bilo posteno,da se zabrani ucesce u nagradnoj igri clanovima Vlade i clanovima vladajucih stranaka kao i clanovima njihovih porodica,ali se od toga odustalo jer se ispostavilo da ostali gradjani ne mogu da sakupe deset racuna od po sto dinara ukoliko ne preturaju po kontejnerima,a sto ipak nije higijenski…

 5. scoby kaže:

  Sta vredi zatvorenicima sto imaju brojeve, kad ne ucestvuju u izvlacenju…

 6. frka kaže:

  Stvari sto sam krao u prodavnicama, vraticu. Sada zelim da iste kupim i dobijem racun kako bi ucestvovao u narodnoj igri. To je posao, vazno je da se okrecu roba i novac.

 7. Živko kaže:

  Kakva glupost autora teksta u Njuzu, kojom stvara zabunu. Кo izdaje duplikate fiskalnih računa ? Fiskalni račun pored naziva prodavca-prodavnice ima broj i datum izdavanja. Može na više računa uvek biti isti proizvod – roba, pa i ista cena, ali ti računi nisu duplikati. Duplikati su kopije i prepisi nekog pismena. To bi svaki novinar morao da zna – zar ne ?

 8. voya montoya kaže:

  Ova igra je u senci nekadšnjih srpskih nagradnih igara!!!Setimo se besplatnog lečenja,sa Čumakom na duplerici,pa nagradnih igara sa Politika karticom,pa nagradne kamate Jezda i majke Dafine…sva sreća vaskrse Dinkić bez moštiju!!!

 9. voya montoya kaže:

  Ljudi ,eno tapkaju se,fuljaju se sa fixalni računi,ali ne samo penzioneri,nego i predstavnici samostalne Lige nezaposlenih i poštovaoci JRM.Gde se Dinkić nije setio da štampaju i album,pa lep kupiš album ,pa tek onda mereš lizati i lepiti sličice,dobro te fiksalne račune…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *