nazad na vrh

Komisija utvrdila da je ime i prezime Siniša Mali originalno

BEOGRAD, 8.maj 2019, (Njuz) – Ime i prezime Siniša Mali na koricama doktorata Siniše Malog su u potpunosti originalni i kao takvi ne mogu biti osporeni, što znači da jse doktorat priznaje kao validan, utvrdila je komisija za proveru doktorata Siniše Malog, ministra finansija u Vladi Republike Srbije. Komisija, sastavljena od članova koji takođe imaju originalna imena, tvrdi da su sve optužbe ovim padaju u vodu i da je jasno da kombinacija imena Siniša i prezimena Mali sasvim jasno govori da se radi o originalnom doprinosu domaćoj i svetskoj nauci.

Ime i prezime stoje na samom početku rada, i jako je bitno čije je to ime i prezime. U ovom slučaju smo utvrdili da to jeste ime i prezime Siniše Malog, tako da dalje od toga nema šta posebno detaljno da se gleda, kaže jedan od članova komisije koji je želeo da ostane anoniman. – Siniša je mnogo ali je samo jedan Siniša Mali, zaključuje on.

Prema rezultatima istraživanja komisije, bilo je jako bitno utvrditi da li je ovaj konkretni Siniša Mali baš taj Siniša Mali i da li je povezan sa istim ljudima sa kojima je povezan i Siniša Mali, poput ljudi koji imaju imena i prezimena “Ana Brnabić” i “Aleksandar Vučić”. Nakon što je komisija utvrdila da osoba sa imenom i prezimenom Siniša Mali poznaje osobe sa tim imenima i prezimenima, ostalo je samo da se zaključi kako je ceo doktorat validan, legalan, i originalan.

Stručnjaci se slažu kako je originalnost imena i prezimena najbitniji deo u svim segmentima života, pa tako i u nauci.

Čovek celog života gradi svoje ime i prezime, i sve što radi radi pod tim imenom. Sve to ulazi u obzir kada se razmatra ovakav neki slučaj. Na kraju krajeva, čovek i ostaje upamćen u istoriji prvenstveno po svom imenu i prezimenu, i svako kada čuje to ime i prezime od sada pa do kraja večnosti znaće šta to ime i prezime predstavljaju, kaže naš čuveni imenolog Petar Petrović.

Siniša Mali kaže kako se “raduje što je komisija prepoznala njegovo ime i prezime”, a dodaje i da je “srećan što će svom originalnom imenu i prezimenu sada dodati i jedno ‘dr’”.

Viktor Marković

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. U slavnoj Komisiji je sigurno sedela i Barbarela, odatle obrazloženje: Siniša je mnogo malo prepisivao…

 2. Naučenjačka komisija, ustrojena za preispitivanje teze od malog, došla je do više relevantnih naučenjačkih činjenica.
  1. Nedvosmisleno je utvrdjeno da mali kandidat nije pismen – nepravilno koristi znake navoda i slično. Zbog toga je morao da koristi odredjena softverska pomagala za pisanje.
  2. U doba pisanja nije mogao znati da će se softver tako razviti da će biti u stanju da preispita pisanje nižeg softvera.
  3. Matematika nije ko što je nekad bila. Na pr plata od 500 € je isto što i plata od 400 €, tako da su propusti od 10% Il slično (nov izraz za tačno), sasvim prihvatljivi….

  Eeee beše nekad Univerzitet u Beogradu!

 3. Sa FONa imamo i slucaj isforsiranog izbora Vesne Todorcevic od strane rektorke, a FON se gradi. Nista nije slucajno …

 4. Заборавили сте да су и бугарски графолози учествовали у утврђивању имена и презимена Др. Малог.

 5. Da li je originalno, bednici kradljivi i lažljivi na svakom važnom mestu bitanga.Voleo bi da postoji dragi bog da spali svu zgadiju.

 6. Hvala. Dali ste mi ideju, sad ću i ja da napišem doktorat. Šteta da ne iskoristim prednosti retkog imena ;)

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix