njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

13. jul. 2014

Lazar Krstić podneo ostavku jer niko nije shvatao koliki je genije

Krstić je tražio povećanje svoje genijalnosti za 20 odsto/FOTO: TANJUG/Tanja Valić

Krstić je tražio da se njegova genijalnost poštuje za 20 odsto više/FOTO: TANJUG/Tanja Valić

BEOGRAD, 13. jul 2014, (Njuz) – Ministar finansija Lazar Krstić podneo je juče ostavku na tu funkciju, a kao razlog je naveo činjenicu da niko od građana i članova vlade do sada nije shvatio koliki je on genije. 

– Pred Srbijom su teške reforme koje se moraju sprovesti, a prvi i najvažniji korak je da građani shvate koliki sam ja genije. Građani moraju prihvatiti tu činjenicu ili će Srbija zapasti u još dublje probleme. Evo, recimo, ja sam predložio da se penzije smanje za dvadeset i plate za petnaest odsto, a niko ne razume koliko je to dobro po standard građana. Pogledajte novinske tekstove u poslednje vreme, tekstova o mojoj genijalnosti gotovo da i nema – rekao je Krstić.

On je naveo da se dovode u sumnju mere koje predlaže za finansijsku stabilizaciju umesto da se prosto prihvate i sprovedu “jer ih je predložio jedan ovakav genijalac”.

– Na sednici Vlade sam insistirao da se narodu jasno saopšti kakva je situacija i da mu se predoči sva moja genijalnost, ali je taj predlog odbijen. Zahvalan sam premijeru Vučiću koji je imao poverenja u mene i koji me je podržavao sve vreme, ali to nažalost nije bilo dovoljno – zaključio je Krstić.

Premijer Aleksandar Vučić tvrdi da je za njega lično Krstićeva genijalnost nesporna, ali da su neslaganja postojala oko njene veličine

– Krstić je tražio da se poštovanje njegove genijalnosti poveća za 20 posto, što je po meni, najbolji način da izađemo iz krize. Nažalost, svestan sam da bi naši građani teško razumeli toliku genijalnost pa bi teško prihvatili ovu meru – kratko je prokomentario Krstićevu ostavku Vučić.

Aleksandar Vučić je pokazao i koliko meko srce ima jer je Krstića postavio za svog savetnika za finansije. Lazar Krstić smatra da će na toj funkciji imati šansu da otkloni sve sumnje u svoju genijalnost, a imaće i više vremena za viđanje sa svojom genijalnom devojkom.

Bojan Savić

 1. Хејзовица kaže:

  Зашто је Лазар поднио оставку?
  Уплашио се да ће му Пешчаник извизитати докторат и прогласити га плагијатом.

 2. MRVOjed kaže:

  Postovanje mora da se zasluzi. Da je znao da se mrsti kao Vulin, ili da bude arogantan kao Vulin, ili cak da je bio teatralno-melodramatican, kao na primer Vulin, druga bi to prica bila.

 3. vita-brevis kaže:

  Kako: “niko nije shavato”? A, Onan, kome je Krstić pao u zagrljaj?

 4. Dolly kaže:

  GeJnijalni ministar, je za samo par genijalnih meseci uspeo da osmisli genijalnu finansijsku stabilizaciju zemlje i onda na tako genijalan nacin dao ostavku, da bi bio savetnik isto tako geJnijalnom premijeru, koji je za samo par meseci….
  Ma ovo je geniTalna vest!

 5. ariela kaže:

  A da ti Krsticu izdašno jedan genijalni CD nešto kao svojevremeno Josipa Lisac samo ono “Ja sam genijeee čudo prirode, sve na svetu znam i majstor sam za sve”…nabacis i periku pa se malo slihtas Austriji i eto nama finansija…Eee još si ti mlad i zelen. ..taktika fali genijalcu. ..a ne samo peljesi sirotinju. ..

 6. Nesa kaže:

  Kako prica,njegovi pokreti,vise mi se cini da je gejnije nego genije.

 7. nadžak efendija kaže:

  Kako je ljubav lepa, ali nije slepa, samo sa dioptrijom. Ah, meko srce. Da se rasplačeš, nedaj bože šta gore up…..Penzioenrska tajka i majka. Fali još samo recitacija narodnjaka – Evo ti srce na dlanu, uzmi ga nek’ bude tvoje,,,,

 8. Svetislav kaže:

  Budimo realni! Nije mnogo 20%! Svaki peti dan u životu prosečnog penzionera treba proglasiti nepostojećim. Samo pravi patriota je spreman, da se svakog, svog, petog dana, odrekne u korist države. Penzioneri su uvek bili najveće patriote, i uvek će biti uz ministre, koji su časno dali ostavku i postali sebi savetnici za iste pare.

 9. mirko kaže:

  Krstic je od Vucica trazio da stvrdne srce za 20%, ali Vucic za sada to ne moze da prihvati.

  1. konkursevolim kaže:

   a dobio podosta tvrd……

 10. Ja ja ja kaže:

  Moj Mali je genije! :)

 11. Končita Kobaja kaže:

  Ma, prosto je genijalno povećati porez i smanjiti primanja. Nešto sam iz istorije primetila da je svaki takav potez u prošlosti dovodio do smanjenja prihoda države jer ljudi, a Srbi su u tom spretniji od prosečnih, ili pobegnu iz zemlje ili nađu način da izbegnu isplatu poreza ili smanje sopstvenu poresku osnovicu neprijavljivanjem sve imovine. Najbolji primer – `90-e. Ekonomija nije prosta matematika, 1+1=2, radi se o životu ljudi, što nema u udžbeniku Jejla.

 12. celtic kaže:

  Poštovani gopodine Krstiću, obrijte se. Izgledaćete urednije, jer vam brada ne daje mudrost koja dolazi s godinama, ni heteroseksualnost, koja dolazi s rođenjem. Pozdrav, vaš Celtic.

  1. sve vas mrzim kaže:

   samo pravi muskarci imaju bradu. ti nisi medju njima

 13. nevena kaže:

  Covek je genije i zalosno je sto vlada gubi jednog do retkih ko je zavrsio tako visoke skole.
  Verovatno ce na njegovo mesto da dodje neko sa privatnog fakuleta
  A ko je izmislio da ovakav covek gospodin Krstic hoce da istakne svoju genijalnost i da je potencira je persona za ne komentarisanje.

 14. scoby kaže:

  Koncita je drhtavim glasom otpevala tugaljivu pesmicu o sirokom i dobrom srcu predobrog premijera u koje su stali svi penzioneri i budzetski sluzbenici (u prevodu na srbski: sigurni glasaci). Sledeci ministar finansija, birace se lutrijom medju SNS botovima, niko nece primetiti razliku u odnosu na Koncitu. Simo, preuzmi!

 15. aleksandar kaže:

  Protivljenje Picoustog smanjenju plata i penzija po planu malog genijalnog kojota moze da znaci samo jedno: za tri meseca ce Picousti da ih smanji za 30%, ako se ne bude cekao bankrot Srbije 2015, kada se penzije valjda ukidaju….

  elem, povlacenjem malog genijalnog kojota sa ministarske noshe, otvara se prostor za kakvog doktora ekonomije iz redova naprdnjaka, nekog jos genijalnijeg, za koga nikad nismo culi….

 16. vandan kaže:

  Aleksandre totalno si pogresio. Otkud ti to? Da nisi malo paranoican? Ja imam 40 godina I iz mog iskustva tako dijabolican plan je tvoja cista fikcija. Odoh na posao.

  1. aleksandar kaže:

   Ti si totalno pogresio: na Njuz se ne ide pre posla, nego na poslu!

   Vid’ mene!

 17. IzNoGud kaže:

  Sada kada je ostao bez prihoda (ne i primanja) ne mogu da mu ponudim svoj nick na prodaju. Ili nema aspiracije ka kalifu umesto kalifa?

 18. Dilat Larat kaže:

  Nemojte tako Gazda, on samo likom podseća na Vas. A i ostavkom je pokazao da ne želi da bude kalif namesto kalifa.

 19. Vitez kaže:

  Bravo Vučko , bravo Srbine. I Krkobabić je svojevremeno rekao Mon.fondu njet.. i osta na vlasti do kraja života. Mihalovićka je to htela kao Tile da kaže Rusima ali zamalo. Bilo kako bilo ali većeg demagoga od ovog Vučića nismo imali.
  / držite me da ga ne udarim/

 20. PSL kaže:

  Bio je u Iraku jedan genijalan bombaš samoubica kojeg nisu shatali sve do njegove smrti. Tek tada su uvideli razmere njegove genijalnosti. Nažalost, većinu genijalaca shvatimo tek kad odu!

 21. Čuperko kaže:

  Penzionerima 20%, a ko će onda redovno da izmiruje sve račune i kojekakve državne globe?

 22. penzioner koji je unistio Srbiju kaže:

  …zato sto jos nema znanja kao Deda Avram, a vodja hteo da nas ubedi da mladjani plagijat doktori mogu preko nozi postati spasioci vodjinih Usluznih zakona za tajkune

 23. bibi kaže:

  Smanjiti penzije i povećati cijene. Zaista genijalan plan za izlazak iz krize. Na nivou genijalnog seminarskog rada. I još da proglase jedan dan u sedmici Dan genija. Da to bude kada penzioneri genijalno vegetiraju na vodi i vazduhu.Osim ako su izbori. Da je Vučić pristao na povećanje genijalnosti genija, možda bi mu palo na pamet da uskrate zdravstvene usluge penzionerima i tek tada bi se Srbija izvukla iz krize. U ratu mladi ginu za spas države, a u miru penzioneri za spas budžeta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *