nazad na vrh

Lepo vreme i ove godine sprečilo masovne proteste radnika za 1. maj

Radnci se nadaju da će sledeće godine biti loše vreme, koje ih neće omesti u protestima

CELA SRBIJA, 1. maj 2018, (Njuz) – Lepo vreme i ove godine sprečilo je radnike da povodom Prvog maja – praznika rada izađu na masovne proteste zbog malih zarada, loših i teških uslova rada i tako ustanu u odbranu svojih radničkih prava.

Deo radnika koji su ipak primili kakvu takvu platu je lep dan iskoristio za dolazak u prirodu i pravljenje roštilja, popularni uranak, dok oni koji nisu primili platu opredelili su se za ostanak kod svojih kuća ili lagane šetnje parkovima.

– Znate kako, Prvi maj je jednom u godinu dana i stvarno bi bilo šteta da se ovakav lep dan ne iskoristi za roštiljanje. Ako sledeće godine bude loše vreme, onda bih možda i mogao na neki protest – kaže Dragan S.

On dodaje i da do poslednjeg trenutka nije bio siguran da li će biti prvomajskog uranka za njega.

– Bogami, bilo je povuci-potegni, ali juče mi legla januarska plata. Podelio gazda koverte – priča Dragan dok pivom malo zaliva roštilj.

Iz sindikata poručuju da su oni uvek na strani radnika i da će uvek i su svakoj prilici stati rame uz rame sa njima.

– Kako radnici kažu, mi tako radimo jer smo mi tu zbog radnika. A sad me izvinite, moj je red da okrećem ražanj. Tu smo se malo sindikalno okupili na Kosmaju – kratko nam je rekao jedan od sindikalnih lidera Ljubisav Orbović.

Bane Grković

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix