Radnci se nadaju da će sledeće godine biti loše vreme, koje ih neće omesti u protestima
njuz-autor

AUTOR: Bane Grkovic

01. maj. 2018

Lepo vreme i ove godine sprečilo masovne proteste radnika za 1. maj

CELA SRBIJA, 1. maj 2018, (Njuz) – Lepo vreme i ove godine sprečilo je radnike da povodom Prvog maja – praznika rada izađu na masovne proteste zbog malih zarada, loših i teških uslova rada i tako ustanu u odbranu svojih radničkih prava.

Deo radnika koji su ipak primili kakvu takvu platu je lep dan iskoristio za dolazak u prirodu i pravljenje roštilja, popularni uranak, dok oni koji nisu primili platu opredelili su se za ostanak kod svojih kuća ili lagane šetnje parkovima.

– Znate kako, Prvi maj je jednom u godinu dana i stvarno bi bilo šteta da se ovakav lep dan ne iskoristi za roštiljanje. Ako sledeće godine bude loše vreme, onda bih možda i mogao na neki protest – kaže Dragan S.

On dodaje i da do poslednjeg trenutka nije bio siguran da li će biti prvomajskog uranka za njega.

– Bogami, bilo je povuci-potegni, ali juče mi legla januarska plata. Podelio gazda koverte – priča Dragan dok pivom malo zaliva roštilj.

Iz sindikata poručuju da su oni uvek na strani radnika i da će uvek i su svakoj prilici stati rame uz rame sa njima.

– Kako radnici kažu, mi tako radimo jer smo mi tu zbog radnika. A sad me izvinite, moj je red da okrećem ražanj. Tu smo se malo sindikalno okupili na Kosmaju – kratko nam je rekao jedan od sindikalnih lidera Ljubisav Orbović.

Bane Grković

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *