njuz-autor

AUTOR: urednistvo

15. nov. 2010

Lepo vreme iznenadilo putare

Lepo vreme nije dozvolilo putarima da ih iznenadi sneg

SRBIJA, 15. novembar 2010, (Njuz) – Neočekivani talas lepog vremena iznenadio je srpske putare, koji već nedeljama čekaju da kiša, poledica, bljuzgavica i sneg konačno stignu do naše prestonice i zateknu ih nespremne. Iz direkcije za puteve kažu kako su pripremili veće zalihe soli nego proteklih godina, ali da su one počele da propadaju zbog neočekivano visokih temperatura, tako da se očekuje da će sneg i ove godine izazvati pravi haos, kako na ulicama glavnog grada tako i širom Srbije.

Predstavnik za štampu direkcije za puteve kaže kako je sada već jasno da će sneg u decembru zbog zakasnele reakcije putara prouzrokovati velike probleme vozačima, ali da je dobro što o tome saznajemo mesec dana ranije, umesto na sam dan padanja snega, kao prethodnih godina. Putari su stoga, iako potpuno nespremni za velike količine snega koje će u decembru a ne u novembru ove godine pasti na srpske puteve i izazvati totalni kolaps, potpuno spremni na besnu reakciju vozača.

Predstavnik direkcije kaže kako se to moglo izbeći da je samo sneg pao ovih dana a ne u decembru ili januaru, i poziva građane da svoje uvredljive opaske već sada upute na adresu direkcije kako bi ih u decembru bilo što manje na dan kada sneg zaista bude pao.

U nekoliko gradova lepo vreme je dočekano spremno, jer su putari očekivali da ih sneg iznenadi već u novembru i shodno tome nisu ništa pripremili. – Ovo i nije tako loše. Zamislite da smo izašli na ulice, kao što znamo da jesu u par opština, sa razgrtačima snega i počeli sa distribucijom soli po kolovozima a napolju 20 stepeni? Mislili su da su konačno spremni, nabijali nam na nos što oni imaju sve što treba za sprečavanje kolapsa saobraćaja, ali ko se poslednji smeje, najslađe se smeje – rekao nam je Svetolik Bančić, vozač razgrtača.

Lepo vreme u novembru nije zateklo samo putare, već i veliki broj mrzovoljnih meteropata koji će morati da se strpe još koji dan pre nego što počnu da kukaju zbog zime kao i svake godine.

Viktor Marković

 1. golub kaže:

  Ma, već vidim čemu ovo vodi…. ali, ja sam se dosetio… da, da…
  Već merkam jedan polovan, ali dobro očuvan kamion… koliko sutra naručujem so iz Kine i čim paden prvi sneg – posipam ulice u privatnoj režiji…. pa, ko voli nek’ izvoli. :D
  A, cena – prava sitnica!!!

  1. Ја kaže:

   Зашто со из Кине, искористи ове силне буба маре! ;))

 2. Boris kaže:

  Genijalno!!! Bolji ste od Onion-a :)

  1. Zoran kaže:

   Slažem se sa Borisom.

 3. Ivana kaže:

  ovo je potpuno genijalno! svaka vam cast za sve tekstove, ali odavno neki nije bio ovaako dobar! samo tako nastavite! ;)

 4. goga kaže:

  HA HA . VOLIM NAS STO SE NE NERVIRAMO NEGI SMEJEMO !

 5. Milosh kaže:

  ovo nije satira, vec surova realnoslt… garant imate insajdere u beograd putu!

 6. Cika Sima kaže:

  I ja da dodam – tekst je GENIJALAN!!! :) :) :)

 7. Никола kaže:

  Добро, ово стварно нема смисла :( Да ли је стварна вест да су у пар општина изашли са разгртачима снега и почели са дистрибуцијом соли по коловозима на +20 степени или није?

  1. neriljano kaže:

   Pozovi redakciju, pa proveri. Šta te ovde iznenađuje, odakle si ti?

 8. neriljano kaže:

  E, evo i kod nas u unutrašnjosti su danas sve rasčistili i nabacali so. Sad je sve suvo i baš može da se vozi. Kao da nije bilo lepo vreme.

 9. Povratak kaže:

  Ja ne znam gde je problem? Pa svi imamo zimske gume na sva 4 točka, zar ne? Ja sam se jutros jedva probio do kancelarije…
  Izgleda samo da mi šare na gumama pokupe previše soli usput, pa moram da ih nalivam vodom, znate kako je kad se jede slano…

 10. Boris kaže:

  …xixixixixixixixiixxii, pa ovo je sve sto sam oduvek zeleo od dnevnih novina!!!

 11. Dzionik kaže:

  Ne ozbiljno ovo treba copy\paste da rade oni “ozbiljni” novinari u “ozbiljnim” novimama.

  e suze mi idu…. svaka čast Viktore

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *