nazad na vrh

Matičarka pitala mladu da li uzima muževljevo prezime na Fejsbuku

Mlada ipak odbila da na Fejsbuku stavi "ex", pa svoje devojačko

NOVI SAD, 27. novembar 2013, (Njuz) – Matičarka Vesna Arsić pitala je u nedelju mladu Anju Mitrović da li planira da na Fejsbuku uzme muževljevo prezime. Kako saznaje Njuz, mlada je dala potvrdan odgovor što je izazvalo momentalni aplauz čitave muževljeve familije.

– Cenim to što matičari ništa ne prepuštaju slučaju i što prate nove trendove – izjavila je Anja nakon venčanja i dodala da je zahvalna što joj je matičarka navela koje sve opcije ima.

– Rekla mi je da prema odredbi Porodičnog zakona koja se odnosi na aktivnosti na društvenim mrežama, mlada može da zadrži svoje prezime, uzme muževljevo, doda muževljevo prezime na svoje, kao i da uzme muževljevo prezime i u nastavku dopiše “ex“, nakon čega stoji njeno devojačko prezime – otkriva mlada koja kaže da je neko vreme bila za ovu poslednju opciju, ali je odustala kada je shvatila da bi joj bilo previše dugačko za tagovanje na fotografijama.

Mladoženjina rodbina nije krila zadovoljstvo ovom njenom odlukom, a njen dever Branko Popović kaže da mu presedna svaka svadba na kojoj mlada kaže da zadržava svoje prezime na Fejsbuku.

– Razmišljao sam čak i da u tom slučaju blokiram Anju na Fejsu. Srećom, pa je promenila prezime, za šta sam joj momentalno dao “lajk“ – kaže Branko.

Marko Dražić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. ali na online dating servisima zadrzava devojacko,
  opa mladozenja, asamtigasukno ! ! ! !

 2. Mlada ne može da ima šuraka, već samo mladoženja.

  Mladoženjin šurak je mladin brat.

  Mladoženjin brat je mladin dever.

  Nemojte pisati tekstove ako ne znate osnovne pojmove o familijarnim odnosima.

  • zivimo u 2013, ljudi se samo vencavaju ako se zatrudni, radi papira ili para, i nikoga dalje od toga vise nista oko medjuljudskim odnosima neinteresuje.
   Poenta danasnjice je samo gledati sebe i nikog drugog, i praviti sto veceg idiota od sebe.

 3. vlada cak razmislja da, kao uslov za mocucnost vencanja, bude profil na FB

 4. Pridružujem se lajkovanju

 5. Sva sreća da matičarka nije objavila da na Fejsbuku postoji jedna osoba koja radi protiv interesa mladog bračnog para.

 6. … ali je odustala kada je shvatila da bi bilo previše dugačko za tagovanje na fejsbuku. Hahahaha

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix