njuz-autor

AUTOR: urednistvo

27. sep. 2011

Medicinsko istraživanje potvrdilo da Srbi imaju veliko srce

Srbi imaju za 15% veće srce od ostalih naroda

SREMSKA KAMENICA, 27. septembar 2011, (Njuz) – Krilatica „Srbi imaju veliko srce“ dobila je svoju naučnu potvrdu u Institutu za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici. Rezultati istraživanja, sprovedenog nad velikim brojem mahom zdravih, ali i bolesnih građana, potvrdilo je da pripadnici srpskog naroda pate od devijacije zbog kojeg imaju za oko 15 odsto veće srce u odnosu na ostale narode, saopšteno je danas iz ovog Instituta.

– Zanimalo nas je zašto stranci, kad god dođu u Srbiju, kažu da mi nemamo ono što oni poseduju, kao što su novac, siguran posao, skup auto i slično, ali da imamo veliko srce. Odabrali smo 12.000 Srba koji ispunjavaju kriterijume, to jest nemaju to što stranci tvrde, i nakon analiziranja ultrazvučnih snimaka njihovih srca, gde smo lenjirom merili širinu i visinu srčane kese, došli smo do zaključka da Srbi zaista imaju genetski nešto veće srce nego ostali narodi. Ta bolest se stručno zove Cardiomegalia, ali ju je narod odavno lepo okarakterisao kao „veliko srce“ – protumačio je rezultate ovog istraživanja dr Mileta Jakšić sa pomenutog Instituta.

Vest o potvrdi teze da Srbi imaju veliko srce, sa oduševljenjem je primio Ministar zdravlja Zoran Stanković.

– Ovo istraživanje je nedvosmisleno pokazalo da u srcu svakog Srbina ima mesta za najmanje još jednu osobu, jer 15 odsto nije malo, a poznato je da je srce rastegljiv organ. Moguće je da tu leži objašnjenje zašto naše sportiste toliko vole u zemlji i u svetu, jer imaju takozvano sportsko srce koje je nešto veće nego srce osoba koje se ne bave sportom. Voleo bih da se sprovede i neko istraživanje koje će pokazati da li Srbi imaju i plemenitu dušu – zaključio je Ministar Stanković.

Nezvanično saznajemo da se na Institutu već priprema sledeće istraživanje koje treba da utvrdi da li je uvećana prostata kod Srba povezana sa tradicionalnim povremenim odsustvom lepih manira.

Miroslav Vujović

 1. Ђеки kaže:

  Било како било, ништа без Сремске Каменице…

 2. Ђеки kaže:

  Мислим да би било фер рећи да је то “велико срце” рецидив из прошлости, и да вештачка (сексуална) селекција полако уклања из генофонда све људе с великим срцем, и да се сад фаворизују пластифицирани, безлични, гејолики људи…

 3. persa kaže:

  ne znam kako će nam dušu izmeriti? možda da nam obrišu nos, jer nam ista pri izlasku :p

 4. Goran kaže:

  Vi ste carevi, još ste bolji od Oniona! Koji profinjeni sarkazam :)

 5. Kemal kaže:

  Nisu veliki samo srce, bubreg i prostata, već i penis, ponos muškog roda Srbije. https://www.njuz.net/srbi-imaju-duzi-penis-od-hrvata/

  1. Golub kaže:

   Nakon istraživanja o veličini penisa trebalo je biti jasno da nam je i srce veliko…. terba napumpati krv kako bi to funkcionisalo!

   Neki pripadnici našeg naroda imaju veće srce od drugih, te i višak krvi koji, kada krene ka određenim organima, izaziva nelagodnost, pa i bol… te se neretko može čuti “Baš me nešto zabole….”

   1. Kemal kaže:

    Šteta što krvi ima samo toliko da bude na jednom mestu – u glavi ili u vićglau.

 6. gvozden kaže:

  e, sad jos samo fali da nam pronadju mozak, pa da se izmerimo!

  mozda da ga potraze tamo gde je ovim nizim rasama prostata..?

 7. scoby kaže:

  Jedino što je kod srba malo, je kičma. Ali ipak, njeno nesumnjivo postojanje utvrdio je tim nemačkih lekara (mikrohirurga) u slučaju bivšeg ministra zdravlja.

 8. Institut kaže:

  U ime Instituta zelim da demantujem da je ova vest laz. Zelimo da se ogradimo o ovo “istrazivanje”.
  Srdacan pozdrav

 9. celtic kaže:

  Sljedeće istraživanje: Analiza ruže vjetrova u praznom džepu kod Srba….

 10. himalajac kaže:

  Ja sam oduvek znao da smo mi specijalni, a ova vest to potvrdjuje.

  Svidja mi se i ova ideja ministra zdravlja, ali bojim se nece ici, posto su nam dusu izvadili jos odavno.

 11. ariela kaže:

  Imamo veliko srce ali i zbog aorte koja je prosirena primajuci sve i svakog u ovaj nam veoma vazan organ…

 12. Nepotrebno kaže:

  Ljudi, upravo gledam neku emisiju na jednoj od nacionalnih TV, i tri voditeljke mrtve ozbiljne objaviše ovu vest. Maltene od reči do reči (osim poslednjeg pasusa). I sve vreme očekujem da će u nekom momentu da kažu kako je sve zajebancija, ali ne, pređoše na drugu temu. Ne znam da li da se smejem ili da plačem.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *