Studenti novog smera će imati praktičnu nastavu na terenu
njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

02. dec. 2018

Megatrend otvorio smer “Menadžment u kačenju novogodišnjih ukrasa”

BEOGRAD, 2. decembar 2018, (Njuz) – Privatni fakultet Megatrend saopštio je da je sa radom počeo novi smer pod nazivom „Menadžment u kačenju novogodišnjih ukrasa“.

Sa tog fakulteta poručuju da su se uvek trudili da prate trendove na tržištu rada i da, u skladu sa tim, menjaju i prilagođavaju svoj nastavni program i ponudu.

– Menadžment u oblasti novogodšnje rasvete i ukrasa je trenutno najperspektivnije zanimanje u Srbiji, perspektivnije čak i od programiranja i dizajna. Dok te oblasti godišnje beleže rast od oko 20 odsto godišnje, tržište novogodišnjih ukrasa je samo u prethodnih godinu dana poraslo za skoro 150 odsto. Čim se saznalo da otvaramo novu katedru, mnogi naši studenti su zatražili da ih prebacimo na taj smer kako bi izučavali profesiju koja ih za samo nekoliko godina može učiniti milionerima – rekli su predstavnici Megatrenda na konferenciji za štampu.

Kako smo saznali, neki od predmeta na novom smeru biće „Subliminalni uticaj prazničnih ukrasa na Bugare“, koji će predavati ministar finansija Siniša Mali, zatim su tu „Primenjeni dizajn ukrasnog eksterijera u tunelima, lavirintima i trijumfalnim kapijama“ i „Predviđanje tenderskih zahteva i blagovremeno usklađivanje ponude“, koje će predavati, Predrag Jović, jedan od direktora firme „Kiplajt“, ali i „Osnovi izbegavanja nezgodnih novinarskih pitanja“, gde će se kao predavač pojaviti zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Zanimljivo je da će studenti ovog smera, pored teorijskog dela, biti u prilici da menadžment u ukrašavanju izučavaju i praktično. Praksa će im biti obezbeđena u „Kiplajtu“, a studenti će sa praktičnim časovima počinjati već krajem leta, kada kreće postavljanje ukrasa za Novu godinu.

Nenad Milosavljević

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  U okviru smera biće obavezan i kolokvijun na temu – ,,kako obezbediti kockarnice u Beogradu da im ne naudi Vihor”.

 2. Nena(55) kaže:

  A menadzment za pasarele, gondole i pevajuce fontane?

 3. amharac kaže:

  sjajno, velika buducnost je pred ovim zanimanjem; indija, nepal, tajland, kina, kambodza, vijetnam, etiopija, i jos mnoge druge druge zemlje imaju svoje nove godine , tako da ovo medjunarodno zanimanje moze privuci studente iz celog sveta, koji bi, kao stalan posao zeleli da kite unaokolo.
  steta sto se gradovi u srbiji ne kite dva puta, jednom za univerzalnu novu, i jednom posebno, za srpsku novu,

 4. Баш Рђа kaže:

  Шљаштећи лампиони, распевана фонтана, јелка “за све паре”, дивно, прелепо, очаравајуће… а украси за јелку? За општенародно весеље, праву празничну атмосферу, дај бре направите украсе (јбг кад може паштета са милим ликом председника) у облику тих драгих ликова, деда мразових помоћника. На једној грани да виси Он, на другој његов бата, мало ниже мали, па онај симпатични буцко, исто да виси к*о шунка, пуно неких патуљака, гоблина, у униформи кућне израде, црвена и жуте петокраке, траке дугиних боја, и на врх натакнути њу, плаву, једру, мрсну и сочну, да година буде берићетна и ова и свака, сваки свога обесите напредњака!

  1. iks kaže:

   Dao bih dva lajka ovde, da se zabelezi!

 5. Sasa kaže:

  A smer: Kačenje saksija po banderama?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *