njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

26. jun. 2014

Meteorolog najavio kišu jer ga je žigalo koleno

...

BEOGRAD, 26. jun 2014, (Njuz) – Meteorolog Republičkog hidro-meteorološkog zavoda Petar Milutinović najavio je juče obilne padavine nakon što ga je na poslu nešto žigalo koleno. Prognoza se juče popodne i noćas obistinila, a Milutinović je postao zvezda među svojim kolegama.

Iako njegove kolege sumnjaju da Milutinović na ovaj način već nekoliko decenija predviđa vremenske prilike, on je tek juče to priznao.

– Parametri koje pratimo mogu biti tačni, ali i ne moraju, a naša tumačenja na osnovu njih nisu baš precizna. Međutim, kada počne da te žiga koleno na kojem si operisao meniskus, to je najpouzdaniji mogući znak da se sprema promena vremena – kaže Milutinović.

Prema rečima ovog meteorologa, ako je vreme sunčano, žiganje znači da će doći do oblačnosti, padavina ili nevremena. Ukoliko je, međutim, vreme kišovito i hladno, tup bol u kolenu svakako znači da će se vremenske prilike ubrzo popraviti.

– Ovo nije jedna od stvari za koje važi krilatica “Nemojte pokušavati ovo kod kuće”. Naprotiv. Pokušajte. Ukoliko imate problema sa kolenima ili krstima, pratite kako se ponašaju ti delovi vašeg tela i šta se dešava sa vremenskim prilikama. Ukoliko primetite uzročno-posledičnu povezanost, vi ste meteorolog – objasnio je Mičutinović.

Njegove kolege, sa druge strane, nisu oduševljene razvojem situacije. Oni, naime, smatraju da su na ovaj način meteorolozi sa telesnim oštećenjima, povredama ii operacijama u prednosti u odnosu na potpuno zdrave i nepovređivane kolege, pa su zatražili da se davanje vremenskih prognoza vrati u stručne i naučne okvire kako bi svi meteorolozi bili ravnopravni u obavljanju svog posla.

Nenad Milosavljević

  1. celtic kaže:

    Bez ekspertize iz Kamenice ne idem ni po dijete u vrtić!!!!

  2. Himalajac kaže:

    isto tako, kada mnoge pocne da ziga prazan novcanik, moze da se najavi padavina vlade

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *