Talas žalbi već je pogodio društvene mreže, vozila gradskog prevoza i kafiće
njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

27. jun. 2016

Meteorolozi predviđaju da će kukanje na vrućinu u popodnevnim časovima preći u kukanje na kišu

BEOGRAD, 27. jun 2016, (Njuz) – Zaposleni u Republičkom hidrometeorološkom zavodu tvrde da je promenljivo vreme normalna pojava za ovo doba godina i da zbog nestabilnih atmosferskih prilika već danas možemo očekivati da kukanje na vrućinu večeras preraste u kuknjavu na kišu.

– Nalazimo se na prelazu dva godišnja doba, leto je kalendarski tek počelo pa su smene padavina i toplih talasa prilično očekivana pojava – kaže Milan Jokić iz RHMZ – Sve ovo utiče i na promene raspoloženja kod građana pa zato očekujemo da će oni koji tokom dana kukaju na vrućine, kasnije, tokom večeri, početi da se žale na kišu. Talas žalbi je već pogodio društvene mreže, vozila gradskog prevoza, kafiće i uopšte sva mesta na kojima se ljudi okupljaju – objasnio je Jokić koji poručuje da će ove nestabilnosti u raspoloženju potrajati i tokom narednog perioda.

Građani sa kojima smo pričali na ovu temu se slažu da nestabilno vreme i te kako utiče na njihovo raspoloženje, čini ih nervoznim i ponekad dovodi na ivicu nerava.

– Pravo da vam kažem, ubi me ova sparina. Jedva se diše, kako mrdnem na ulicu odmah se oznojim – priča Jovan Maksić iz Beograda – Danas sam sedeo sa društvom u kafiću i mogu vam potvrditi da se i drugi tako osećaju. Svi sa kojima sam pričao kažu da je vrućina nesnosna, a čak nam je i konobar dok je spuštao piće rekao da od nje ne može da se živi. Na svu muku, video sam da za večeras najavljuju kišu. To više ne može se izdrži, a osećam da mi ove promene utiču i na raspoloženje pa sam preko dana snužden jer je vrućina, a već vidim sebe kako večeras jadikujem zbog kiše – ispričao je on i dodao da, iako ne podnosi hladnoću, jedva čeka zimu da može da kuka na sneg.

Bojan Savić

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Svakom stanovniku Srbije je bilo jasno da će najavom nove vlade doći do padavina. Prilike su samo nastavak izbora i nikakva kuknjava više ne pomaže. Ako ne verujete – pitajte Britance!

 2. Sp kaže:

  Ja očekujem da kukanje ovog puta bude na najmanje 180 strana i ne traje kraće od 5 sati.

 3. Ja sam kaže:

  aleksandar, kukavica, vucic lider regiona u prenemaganju, kukumavcenju i zapomaganju, izjavio je da je ovo sitnica u odnosu na ono sta nas ocekuje za dve, najvise tri godine. Prvi put mu verujem.

 4. Рубљов kaže:

  Ово је да човек полуди!!! Из рођене коже да изађе!! Ал’ је дунуло овде у Ваљеву, па киша, па град, па киша и град заједно, па киша, ветар и град заједно, па град и ветар заједно, а у кући спарно, толико је спарно да жени уврћем руке и ноге, цедим је од зноја, а и сам се знојим и брекћем и дахћем, изађем на кишу и кијамет напољу, па униђем унутра а оно још горе…да се смирим, седнем и почнем да пишем експозе климатских промена, руком, полако…кад ето га комшија пита какво ће време бити до краја године, кад ће први снег, да ли остајем при пројектованој суши крајем јула, хоћу ли поплаву из октобра пребацити у новембар, да ли ће бруто прилив кише по метру квадратном ове јесени бити 2,6 или 2,9%, Хоћемо ли купити кумулусе и стратусе од еу, два оркана и четири торнада од хаарпа, да ли ће Немци инвестирати градоносне облаке у Шумадији у августу, Амери несносну жегу у јулу у Војводини, хоће ли бити громова и муња са запада, са Атлантика, како је и обећано у претходном експозеу…

 5. voya montoya kaže:

  Osećam državni udar u regionu rodoljubivih grudi,ali me britanski nitroglicerin vratio u život…Nego vide li neko dugu iznad Savamale.To je božji znak da LBGT ćup sa zlatom ima snage ,koji ga baš tu traže…

 6. vitez kaže:

  Ma i mene dete sve nešto sumljivo, e niti normalno sunce ni kiša. No šta na ovo kaže Dragan J. Vučićević, jel ovo preti neki udar e državni bogami.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *