njuz-autor

AUTOR: Viktor Markovic

13. maj. 2013

Mitropolit Amfilohije za kaznu premešten iz A8 u A6

Kažnjavanje mitropolita jasan znak da je crkva spremna da se suoči sa problemima

BEOGRAD, 13. maj 2013, (Njuz) – Zbog neprikladnog nastupa na mitingu protiv sporazuma u Briselu, na kome je pozvao na upokojenje Vlade i skupštine Srbije, Sinod Srpske pravoslavne crkve kaznio je mitropolita Amfilohija premeštajem iz audija A8 u audi nižeg ranga A6, saznaje Njuz.

Iako crkva u ovakvim situacijama generalno nema običaj da javno reaguje, postupak mitropolita Amfilohija je bio do te mere šokantan da je Sinod bio primoran da ga kazni postavljanjem u vozilo niže klase iz 2010.

– Za razliku od modela u kojem je do sada bio vožen, Amfilohije će biti primoran da se navikne na manji luksuz, slabiji motor od samo 2400ccm, kao i za dva centimetra kraći prostor za noge – kaže dobro obavešten izvor iz SPC – Ovaj model takođe nema surround od 9 zvučnika pa će mitropolit morati da sluša Slovo Ljubve na zastarelom stereo sistemu kakav imaju “šestice”, dodaje izvor.

Prema prvim saznanjima, patrijarh Irinej je prvobitno insistirao da se Amfilohiju da model iz 2009, “kome malo koči zadnji levi podizač stakala i koji nema odvojene klime za vozača i putnike,” ali da je Sinod uzeo u obzir olakšavajuću okolnost da mitropolit “prema njihovim saznanjima nije nikog stvarno ubio.”

Verski analitičar Mirko Đorđević kaže da je kažnjavanje visokorangiranog crkvenog zvaničnika oduzimanjem upotrebe A8 modela dobar pokazatelj da je crkva spremna da se suoči sa problemima koji je muče.

– Amfilohije će sigurno, dok ga voze u A6 kao običnog čoveka, morati da razmisli šta je uradio da bi zaslužio tako nešto, kao i šta mora da uradi da bi ponovo postao vredan paketa opreme koju ima “osmica”, kaže Đorđević – Moram priznati da u svojoj dugogodišnjoj karijeri nisam video slučaj ovako drastičnog kažnjavanja lišavanjem sveštenog lica statusnog simbola na neodređeno vreme.

Kako Njuz nezvanično saznaje, mitropolit crnogorsko-primorski se vec žalio da nije uradio ništa što povlači tako stroge mere poput “ograničavanja na vozilo koje ne može da razvije ni 200km/h na autoputu ispod 20 sekundi.”

Viktor Marković

 1. Гордон kaže:

  Добро је прошао…
  Могао је да фасује ”рикшу”…

  1. ja kaže:

   ma nije mogao odma bi dobio gresne misli o vozacu po uzoru na kacavendu

 2. Ja sam kaže:

  Ima li Sinod dusu?

  1. himalajac kaže:

   nema, djavo uzo svoje…

   1. celtic kaže:

    Nije, Sinod je uzeo svoje!

    1. Samo ja kaže:

     Baš me briga što Sinod uzima svoje. Neka moje samo ostavi na miru.

  2. ;-) kaže:

   Znam da ima ukus

 3. Nesa kaže:

  Izgleda da je nebeska Srbija u bankrotu,pa prelaze na ove jeftine modele.Vidite li na slici da su sve Skode automobili,kriza.

  1. himalajac kaže:

   to je greskom uslikan sporedni ulaz za cistacice, lozaca i domara

 4. Gagi kaže:

  Kačavenda će, skladno broju mladića, dobiti A4…

  1. babarogonja kaže:

   Ne, nego AUDI 80 (JAJE)

 5. himalajac kaže:

  kakvo ponizenje, mogu samo da zamislim kako je slusati Slovo Ljubve na obicnom stereu posle navikavanja ushiju na zvuk Harman Kardon-ovog sistema

  1. himalajac kaže:

   inace, dobro je prosao, mogao je da dobije TT 2.0 FSI kabrio, sto bi se pozitivno odrazilo na razvijanje brzine, ali bi mitropolit trosio grdne pare na mantije i kape

  2. celtic kaže:

   Neka mu Kačavenda nabavi (Gang)Bang & Olufsen, bolji su.

  3. duki kaže:

   Harman Kardon se nudi u BMW-u i Mercedesu. Audi nudi BOSE i uz debelu doplatu Bang & Olufsen.

 6. Facko Acković kaže:

  Kakav luzer… Ako tako nastavi, dogurace do A3.

 7. scoby kaže:

  A drugi teoreticar Zivica Tucic obznanjuje kako ce uskoro SPC otvoriti lanac pekara u kojima ce hleb biti deljen besplatno svima koji nemaju novca da ga kupe. Proizvodnju ce licno nadgledati pop peranovic sa nanogvicom i pekarskom lopatom.

 8. seljak kaže:

  Kako su počeli da se mešaju u politiku, još će se u budućnosti za predsednika Srbije kandidovati neki mitropolit pa ćemo svi početi da se krstimo.

 9. Tagore kaže:

  (Без шале!)

  Moja privatna ”popadija” prva i najlepša ćerka od oca ”minister of Church of Christ – (Iglesia ni Cristo – Philippines)”, je po zahtevu oca u odeći labuda naučila i da peva u njenoj Crkvi, mada nije imala prava da čita Stari Testament. Ona je i danas verna blagajnica njene ”sekte”, koju ja, samo kao gost, poštujem zbog dobre hrane.

  Moj sin, (meje jedino dete), je u Japanu naučio da peva kao slavuj na japanskom jeziku u njegovoj japanskoj ”Evangelist Baptist Church”, mada nikada nije imao vremena da čita Bibliju.

  U našoj pobožnoj familiji samo ja povremeno čitam Bibliju i samo ja se povremeno u ruskoj Crkvi krstim, pa neki dan na putu do sekte moje Gospe, moja mlada ”popadija” mi mirnim, tihim i pobožnim glasom, da ne kažem ”šapatom”, mi reče:

  – ”You know, I'm no Good in your existence, but you need to change our car, because in our church to have a biggest car is very important !” – nakon čega nije zaboravila ni da mi po nekoj ledenoj zimi tamo nekog marta 2012. godine, bez rukavica, pruženim kažiprstom ka nebu zapovedi da menjam manji Audi za bilo koji novi Mercedes ili bar za polovni Rolls-Royce.

  Iste godine u istom danu iz najlepšeg jezera na svetu iskočili su besni talasi ledene vode i zaledili sva crkvena vozila na obali, a mi smo se, bez daljnih reči, dugim i klizavim hodanjem po ledu vratili božanstvenoj toplini doma svog.
  Ni novi Rolls-Royce po ledu nije Bog, ali u svakom toplom domu Boga ima!

  1. Slavko kaže:

   Svaka tebe čas’ brate Tagore, počeo sam da čitam komentare samo da vidim šta ćeš ti da kažeš. Nego, deder koje su to pilule i ko ti piše recepte, reci drugu, ovde oskudacija, nema se ni za bensedin…

 10. ma hajte molim vas kaže:

  Lepo ja kažem Ristu Sotoni, ne eksponiraj se, bre. I eto mu sada. Valjda neće više…

 11. sceka kaže:

  volio bi da su mene ovako kaznili :)
  iz mercedesa 124 u audi A6

 12. sina kaže:

  Čudni su putevi Gospodnji, al se u Audiju najbrže pređu

 13. StakaZulu kaže:

  Sve bi ovo bilo smešno da nije tako, bolno, blizu istine. Mislim, na modele automobila koje voze sveštena lica u srbiji.
  Što bi rekao Patrijarh Pavle: “Bog te video, sva sreća pa su se zavetovali na skromnost. Šta bi inače vozili?!”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *