njuz-autor

AUTOR: urednistvo

28. jan. 2013

Mrkonjić: Sneg fino popunio udarne rupe

Sneg nije previše napadao, tako da nije stvorio džombe na putevima

BEOGRAD, 28. januar 2013, (Njuz) – Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić izjavio je danas da je sneg koji je padao proteklih dana, pao “taman koliko treba popunio udarne rupe na putevima širom Srbije”. Ministar je izrazio zadovoljstvo što sneg nije “preterao i pretrpao rupe u asfaltu”.

– Sneg koji je napadao 5 do 6 santimetara u pravoj meri je popunio rupe, a da ga je kojim slučajem bilo više, stvorio bi džombe čime bi vozačima stvorio probleme. Naredio sam putarima da nežno čiste sneg kako ga ne bi isterali iz rupa već samo izravnali sa nivooam kolovoza. Konačno vozači nemaju povoda da se žale na rupe na putevima, pa sam i policiji naredio da izda saopštenje da vozači konačno ne moraju da voze pažljivo zbog udarnih rupa, jer ih više nema – rekao je Mrkonjić.

Mrkonjićev pomoćnik za sneg Saša Mirković kaže kako prognoza vremena za naredne dane ne ide u prilog državnom planu za saniranje udarnih rupa.

– Meteorolozi za sutra predviđaju talas toplijeg vremena što može ugroziti naš plan. Međutim, već početkom februara očekuje se veći sneg što znači da za srpske puteve i vozače tek dolaze bolji dani. Za najveće rupe potrebno je od 25 do 30 santimetara snega, tako da bi februar bio mesec konačnog rešenja ovog pitanja – rekao je za Njuz Saša Mirković.

Mirković je otkrio da su on i ministar Mrkonjić došli na genijalnu ideju da putari ostave sneg u širini Koridora 10, iste visine i u istom pravcu u kojem se proteže put, čime bi Srbija dobila gotov koridor daleko pre roka.

Miroslav Vujović

 1. Miša kaže:

  Ovo je slika iz Niša

 2. Polovni Buntovnik kaže:

  Izgleda šašavo ali njega čmar više ne boli!
  http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=05&dd=31&nav_id=515569

 3. Fanatic kaže:

  Mirković je otkrio da su on i ministar Mrkonjić došli na genijalnu ideju da putari ostave sneg u širini Koridora 10, iste visine i u istom pravcu u kojem se proteže put, čime bi Srbija dobila gotov koridor daleko pre roka. :D :D

  Svaka cast ljudi, bash ste me nasmejali.

 4. scoby kaže:

  Pre desetak godina, radio sam u Libiji, i tačno se mogu prepoznati putevi koje su gradili naši ”kraduckavi” putari. Iako tamo nikad nisu čuli za sneg i so na kolovozu, ostavili smo ”potpis” u vidu očajnih puteva. Očigledno je da nikad nismo savladali taj ”komplikovani” posao na kome se tako dobro zarađuje, pa nije ni čudo što se time ovde bave uglavnom krimosi!

 5. coa kaže:

  Ocite su promene od kad je menadzer Sasa doshao na pravo mesto.Josh samo one obrve da izdepilira.

 6. ariela kaže:

  Na ovu temu sam i pre napisala nesto slicno sto se moze reci u jednoj recenici: “U Srbiji na putevima sve rupa do rupe a nadlezne za to savrseno boli du..”…Inace sta bi sa onim projektom da u svrhu razvoja turizma iskoristimo te rupe i posto razbijaju kamen u bubregu dovedemo u zemlju sve koji imaju te probleme?…

 7. Ja sam kaže:

  Druze Milutine,
  Kod mene u dvoristu, na obali Dunava, krtice pocele da prokopavaju neke tunele, kanale, koridore, sta li vec…
  Molim te, reci mi kako da znam cija je koja i na kom projektu radi?
  Blizi opis:
  Jedna ima narandzasti cuperak, druga mi deluje opijeno, treca ima kose oci a cetvrta, i ako se ne skida sa neke bakute, pola posla vec odradila.
  P.S.
  Dragi Milutine,
  Imam li ja pravo da trazim avansnu nadoknadu od drzavice u slucaju obrusavanja mog malenog dvorca,usled potkopavanja?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *