Jedna od ideja za naziv takse bila je i "Pare za one reprize"
njuz-autor

AUTOR: Miroslav Vujovic

22. feb. 2016

Na računima za struju umesto RTS takse pisaće “Daj šta daš”

BEOGRAD, 22. februar 2016, (Njuz) – Januarski računi za struju, koje građani još uvek nisu dobili na kućne adrese, kasne zbog nedoumica oko iznosa RTS takse, saznaje Njuz. Iz EPS-a kažu da su konačno prelomili i da će na računima umesto iznosa pisati “Daj šta daš”.

– Iako je Vlada odredila da RTS taksa bude 150 dinara, u javnosti je preovladao stav da je to mnogo za program koji nudi javni servis, pa smo razmišljali koji bi to adekvatniji iznos bio. Predlozi su bili “Pare za one reprize”, “Novčanik gori, a baba se češlja”, “Stižu dinari” i drugi. Na kraju smo odlučili da piše “Daj šta daš” jer je glupo da mi namećemo građanima koliko će platiti za program RTS-a, kad već oni nameću građanima šta će gledati – kaže za Njuz generalni direktor EPS-a Aleksandar Obradović.

Obradović je dao i predlog za određivanje iznosa RTS takse.

– Neka građani sami odrede koliko će para izdvojiti po liku koji se pojavljuje na RTS-u. Tako recimo Giga Moravac može vredeti 50 dinara, Emilija, jer je žensko, recimo 20 dinara, a Terminatoru ne bih dao ništa, ali nije moje da namećem drugome svoju volju jer su ukusi različiti – kaže generalni direktor EPS-a – Za Žiku Šarenicu bih dao i 100 dinara ako treba, a za one dve plavuše iz Slagalice ne bih štedeo novca – dodao je on.

Iz EPS-a poručuju da će svim građanima, kojima do kraja februara ne stignu računi za struju, poslati reprizne račune.

Miroslav Vujović

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Predlog nije prihvatljiv. Ako se gradjanima ostavi slobodna volja, javni servis nece moci da izvestava o dogadjajima u Srbiji. Tako ce se morati ograniciti samo na javne skupove sa preko 20000 prisutnih i apsolutno nece prenositi nista gde se lider ne pojavljuje. Cak ce i mesta gde mu se zvizdi biti na programu jedino ako su vec ukljucena u direktan prenos. Javni servis ce tako potpuno biti u rukama vladajuce partije… A ne ko do sada!

 2. mixon kaže:

  Ma hajde, šta se tu sada bunite, šta je tih 150 din+pdv kada su vam ovi već pre 20 godina uzeli budućnost vaših čukun-unuka. Svaka im čast, na svemu. A i nama.

 3. del boj kaže:

  One dve plavuše iz Slagalice, izdominirale,

 4. Sp kaže:

  I najsitnijim slovima “može i u naturi”.

 5. Ljubica kaže:

  Elektrovojvodina, a pretpostavljam i EPS, su ponovo posegli za klasičnom prevarom građana,
  tako što su period očitavanja brojila produžili na 36 dana. Na taj način su građani ušli u višu
  tarifnu zonu i računi su veštački povećani. Kao što znamo, tarifni sistem je definisan za period
  očitavanja od mesec dana , 30-31 dan.
  Ovo svakako podleže krivičnoj prijavi za prevaru.

 6. voya montoya kaže:

  Sasvim prirodno,za današnju Srbiju…Ko plati u roku od osam dana,pretplata će biti 75 RSD.Ko gleda udarne vesti u pola osam,ostvaruje popust dodatnih 5 indexnih poena.I kao vrhunac prosperiteta,RTS IT sektor uvodi aplikaciju za pametne telefonei pametne gradjane,plati po minutu i da gledaš poslanika Mutu…

 7. Ja sam kaže:

  Koja su to djubreta!
  Svim invalidima su uracunali namet za januar od po 150 dinara po brojili, i ako znaju da su oslobodjeni placanja.
  Sada nesrecnici moraju opet da dokazuju televiziji da su i dalje nepokretni, slepi, gluvi…bez prava da im se vrate novci.

 8. Budala kaže:

  Pitam se kome pripada RTS? Narodu, kome? Društvu ono je ukinuto. Privatniku? Kaže se Vaš javni servis, HOĆU SVOJE AKCIJE u ovoj firmi. Svi treba da ih traže i da izaberu upravni odbor i rukovodioce. Ako ih biraju tamo neki oni neka i plaćaju. Ja imam kablovsku.

  1. vitez kaže:

   Izrode roda svoga, plaćaš kablovsku deset puta više, i gldaš tuđe plavuše.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *