Zbunili nacionaliste
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

15. apr. 2011

Nacionalistima nije više jasno da li je Haški tribunal antisrpski ili antihrvatski

haaski tribunal

Zbunili nacionaliste

BEOGRAD, ZAGREB, 16. april 2011 (Njuz.hr) – Nacionalisti iz Hrvatske i Srbije su nakon današnje presude Antu Gotovini zbunjeni jer ne znaju da li da Haški tribunal od sada smatraju antihrvatskim ili antisrpskim, javlja Njuz.hr.

Ova presuda dovodi u pitanje dosadašnji rad tribunala koji je prema mišljenju domaćih nacionalista u svakom pogledu nedvosmisleno bio okrenut protiv Srba i srpskih interesa. Osuđujući hrvatskog generala Antu Gotovinu na dvadesetčetiri godine zatvora tribunal je iznenada neočekivano poslao poruku da sada ne radi samo protiv srpskih, već i protiv hrvatskih interesa.

Povodom ove presude pitali smo neke od najcenjenijih srpskih i hrvatskih nacionalista da pokušaju da protumače znake koji stižu iz Haga.

– Presude poput ove komplikuju stvari jer stvaraju iluziju da je svet podjednako okrenut i protiv Hrvata i protiv Srba, a svaki pravi srpski nacionalista zna da je mržnja sveta prema Srbiji ipak mnogo veća nego prema Hrvatskoj. Sudije su čak pomenule i sintagmu “zločinačko udruženje” koja je do sada bila rezervisana isključivo za srpsko rukovodstvo –  rezignirano tvrdi poznati srpski nacionalista i analitičar Slobodan Antonić.

Haški tribunal je već prevremenim puštanjem iz zatvora Biljane Plavšić i ponovnim pritvaranjem Ramuša Haradinaja pokazao neke znake anti-antisrpstva, ali je ova presuda ipak zatekla hrvatske i srpske nacionaliste potpuno nespremnima. Poznati hrvatski domoljub i politički komentator Zlatko Sudac za Njuz kaže da je već bio spremio nekoliko dobrih fora na račun toga kako je “Hag opet zeznuo Srbe” ali je neočekivana presuda došla kao hladan tuš.

– Još uvijek sam u šoku, kao vjerujem i većina pristojnih Hrvata. Očekivao sam da naš general bude osuđen na godinu dana robije čisto onako, što bi mu se poništilo jer je već dvije godine u toj strašnoj tamnici za Hrvate, kako je od sada zovemo. Bilo je lijepo znati da se u ova vremena kada ništa nije sigurno možete pouzdati barem u Haški tribunal da će Srbima zavuć duboko a sve ostale pustiti. Sada nam više ni to nije ostalo – dodaje Sudac.

Pojedini nacionalisti misle kako ne treba prerano da se brinemo. Đorđe Vukadinović iz Srbije veruje kako je ova presuda samo vešta varka tribunala.

–  Oni samo žele da mi steknemo lažnu sliku da pravda postoji i da poverujemo da zavera protiv Srba nije nikada ni postojala. Ubeđen sam da će ova presuda biti poništena a Šešelj osuđen na doživotnu robiju. U suprotnom bi se ispostavilo da ništa od svega ovoga što su nacionalisti govorili poslednjih decenija nema ama baš nikakvog uporišta u realnosti – dodao je Vukadinović zabrinuto.

Viktor Marković

 1. Uroš kaže:

  Svaka čas'… Lepo sročeno :D

 2. Jordan kaže:

  Nacionalisti svih zemalja ujedinite se, protiv celog sveta!!!

 3. Jugoslovenski nacionalista kaže:

  Ispostavilo se tačno ono što sam ja oduvek govorio, a to je da je haški tribunal (namerno mala slova) anti-jugoslovenski. Naime, kada pogledate presude, u svima su osuđeni jugosloveni, tek ponekad su to i srbi, hrvati, muslimani ili albanci. Smešno je osuđivati ove ljude zbog takvih sitnica kao što su ubijanje, silovanje, proterivanje. Pa svako dobronameran zna da su to bile porodične svađe, a ta evropa pokušava da nam se meša u porodične stvari. Sad još kažu da ne smeš tući svoje rođeno dete, ili svoju rođenu ženu… Pa gde mi to idemo. Zapitajte se da li je to svet u kome želimo da živimo.

  I Gotovina i Mladić i Haradinaj i Orić su naši. Oni su samo momci koji su u tim tučama imali najveća muda. Ne smemo da zaboravimo da su ovi momci sjajno sarađivali kako u trgovini nekretninama i zemljištem, tako i u trgovini oružjem i municijom, pokretnim stvarima, drogom. Ali drogu nisu davali našoj deci, već su se samo spremali za oštru zapadnu (pa i istočnu) konkurenciju, i želeli su da naša zemlja u tome ne zaostane za svetom. Zamislite da nam neki Kolumbijci, američki crnci ili libanci diluju ovde, a da sav prihod iznose iz zemlje.

  Gotovina nije ratni zločinac. On je samo čovek, koji se u nekom trenutku malo iznervirao i zbog toga treba da robija 28 godina??? Mladić jeste pobio neke ljude tamo, ali u afektu, a bio je malo i popio… Pa kakav je to sud koji ne razume čoveka??? Zar svi mi ne opravdavamo naše očeve, decu, braću, sestre kada urade nešto loše u afektu, ili u pripitom stanju. Pa svi smo mi ljudi, grešimo, ali ne treba sad svakog poslati u zatvor. Ovo što se sa Cecom dešava je nadam se, dokaz da ovoj zemlji ima nade. Da postoje ljudi koji umeju i da razumeju ljude, a ne samo da ih osuđuju. Nisam vernik, ali zar nas nisu učili da samo bog može da sudi?

  Pozivam sve da se putem Facebook-a, MSN-a, Skype-a, i svih ostalih zapadnih gluposti, dogovorimo i okupimo i da skinemo ove zapadne kvislinge, da vratimo našu lepu zemlju u kojoj porodične stvari ostaju u porodici, u kojoj se greške ne kažnjavaju ovako surovo, već se sa ljudima ragovara, eventualno im se pripreti…

  Jugosloveni, ujedinimo se i zajedno pođimo nazad, tamo gde smo već bili i bilo nam je lepo!

  1. NekoIzMase kaže:

   cek ti bijes rodjenu zenu?!

  2. Slavisha kaže:

   Jugoslovenski nacionalisto, šta je sa Šešeljem, priča se da će da ga puste? Ako ga ne kazne, da li to znači da nije naš (kao što su Gotovina, Mladić, Orić ili Haradinaj) ili je bio običan šonja pa se nije bratoubilački istakao? A ima potvrdu od SANU da je Srbin! Ne smem dalje ni da mislim… Da li to znači da su Srbi najgore šonje? Da li to znači da SANU podržava šonje? Užas!
   Naučno je dokazano je da Srbi imaju duži penis od Hrvata.
   (https://www.njuz.net/srbi-imaju-duzi-penis-od-hrvata/)
   Možda je trebalo ispitivati i one kuglice koje se motaju pored najdužeg?

  3. Jessy kaže:

   Dragi Jugoslovenski nacionalisto, bilo je i meni lepo u majcinoj utrobi al se ne bih tamo vracala.

 4. Jessy kaže:

  Au čoveče, oće da nas poludu!

 5. Golub kaže:

  Ma, pišite vi šta hoćete…. ali, ovde postoji nešto protiv Srba… samo, treba prokljuviti foru….. ne, neee…… prosto, neću da verujem da je to tek tako – ni po babu ni po stričevima….. Osim toga, imam ja i dokaze da zavera postoji…. pisali neki ozbiljni mediji o tome….
  https://www.njuz.net/ceo-svet-priznao-zaveru-protiv-srba/
  Eto….. ovde čak ne trba ni čitanje između redova – sve lepo piše!

 6. Modesto Asiano kaže:

  Francuzi kažu da nisu znali da svaki pripadnik strane legije, (treniran da ubija), ostaje pod vojnom zakletvom i da sva njegova dela jednako podležu i vojnom sudu Francuske.
  Izgleda da je i Srbijanka, Gospa Kosor, zaboravila ovaj mali detalj postojeće dvostruke kazne.

  1. Olja kaže:

   Pa, možda će Gotovinu da proteraju kao Napoleona, ali ne na sv. Helenu, nego na ostrvo Karle Bruni…

 7. Sweety kaže:

  Zar vi stvarno verujete da je Hag osudio Gotovinu?!
  To su oni sigurno javili samo da ne bude da su samo Srbi kaznjeni.
  Sto se mene tice, ja ne verujem ni da je Tito umro, pričaju ljudi…

 8. scoby kaže:

  Da mu je sudilo homenovo tuzilastvo, bio bi osudjen na narukvicu (u bojama sahovnice) i kucni pritvor (oko iznosa novcane kazne bi se vec dogovorili). Samo kad se seseljoidi (napredni i ridikuli) dokopaju vlasti, u revidovanom procesu, na istu stravicnu kaznu ce biti osudjen i gotovinin pajtos – legija.

 9. Ljix kaže:

  Nacionalistima je sve jasno i oni ni najmanje nisu zbunjeni.

  Ali je potpuno zbunjen onaj deo naroda (u Srbiji i Hrvatskoj) koji je evropski i demokratski orijentisan. Oni su morali da u potaji navijaju svako za “svog” zločinca.
  Oni su zbunjeni i njima je najteže.

  1. Kontrapunkt kaže:

   A kakve to veze ima sa proizvodnjom šešira u Moldaviji?

  2. Ljix kaže:

   E baš mi je žao što istinitost mog komentara potvrđuje izlazak na trgove građana Hrvatske i što se 95 posto građana Hrvatske ne slaže sa presudom prirode, jer je nastupilo proleće.
   Oni su do juče bili Evropejci i demokrate i, kako rekoh, u potaji su morali da navijaju za oluju, jer su jednostavno alergični na proleće… Sada im je pao kamen sa srca i mogu najzad javno da iskažu za koga navijaju.

   Polako samo, deco, videćemo šta će se dešavati u Srbiji i kako će reagovati Evropejci i demokrate kada se bude donosila presuda o nastupanju leta u našoj zemlji.
   A sa nacionalistima je lako, jer oni su jasno deklarisani i jasno vidljivi.
   Nije vam jasan ni ovaj komentar? Pa dobro, vidimo se uskoro…

 10. Modesto Asiano kaže:

  Uništiše oni jednu zemlju lepu i ponos sveta i čar u mojim očima.
  Svi su zaslužili doživotnu ćorku, i jedni i drugi, ali pravednim suđenjem.
  Prihvatam da mi još nismo ni dovoljno objektivni ni dovoljno sposobni da sudimo, ali naša unučad će znati. Treća ili četvrta ekonomska sila Evrope je na kolena legla i sve niže pada.
  Bravo junaci!

 11. Kemal kaže:

  Ma sve je to upereno protivu Srpskog Po-kre-ta Ob-noo-veee i lidera Vuka Drašković i Danice, takođe Drašković, naravno.

 12. zvonko novak kaže:

  Svijet se dijeli na POTLAČENE i TLAČITELJE
  Živimo u globalnom konc-logoru koji je kreiraan od strane novog oblika nacizma koji nikad nije uništen
  Đole je bio u pravu kad je u ime svih nas …
  i zato RAČUNAJTE POTLAČENI NA NAS koji vas pozivamo
  USTAJTE VI ZEMALJSKO ROBLJE

  1. Modesto Asiano kaže:

   Točno Zvonko!
   Već danima pokušavam narod da probudim:
   http://plus.lefigaro.fr/page/michel-tagore/commentaires
   http://www.youtube.com/user/southsideigloo
   Samo šovinjara veruje da je silom nametnuti izbor tamo neki drugi ili treći strani jezik kojim želi INTERNACIONALU da peva.

  2. Olja kaže:

   Bravo!

 13. Chex kaže:

  Ovo su stvarno teski dani za Vukadinovica.
  Dajte malo javne podrske coveku.
  Evo ja vec pripremam za stampu majice “Pravda za Djordjeta!”

 14. Lav kaže:

  potuno sam zbunjen :-o

 15. Ljix kaže:

  Možda bi hrvatska vlast mogla da podigne neki kredit za – gotovinu… ;)

  (…Za to vreme su svi saznali da u Srbiji imamo još jedna gladna i žedna usta više, ali na dobrovoljnoj osnovi…)

 16. Slavisha kaže:

  Da li neko zna da li je Gotovina dobio možda potvrdu da je Hrvat (kao Šešelj da je Srbin). Jer ako je ipak Srbin (bez obzira na papir), onda je sve jasno – ipak je Tribunal antisrpski. Ako Šešelja osude, opet nije jasno da li su gledali potvrdu ili geneološko stablo, pa opet ne znamo da li su osudili Hrvata ili Srbina. Je*ote, pa ja više ne mogu da se snađem. Bolje je bilo ono sa Ruandom, kad osude crnca, bar znaš da nije belac!

  1. spiderpig kaže:

   Kako možeš da budeš siguran da ga nisu ofarbali u crno i namestili mu afro frzuru? Još ako je Srbin i ima penis od prosečnih 60-ak cm…

 17. Filip kaže:

  BIlo bi zanimljivo da cujemo sta onaj smarac iz organizacije “Obraz” misli povodom ovoga…

 18. jovan kaže:

  vratite mi moj antisrpski tribunal, šta je ovo, prevara, uaa..

 19. Milance kaže:

  E da mi je samo da cujem sta ce sada da kaze cenjena Natasa Kandic!
  Jooooj…. mozda je pala u samrtni ropac?!

 20. Tesha kaže:

  Jel’ jos neko otisao na njuz.hr?

 21. Milena kaže:

  @Filip
  Zar onaj smarač iz Obraza ume da misli?

  1. Olja kaže:

   On ima i ŽENU, zamisli… Mislim, i njega neko VOLI…

 22. Voja kaže:

  Očigledno je da Haški tribunal podmuklo udara na vekovno prijateljstvo između naša dva bratstka naroda

 23. YU kaže:

  Jos da uhapse jednog Muslimana i onog Crnogorca sto je gadjao Dubrovnik i onda mozemo biti slozni – Haski sud je Anti Jugoslovenski …

 24. Kum Spasoje kaže:

  @Olja
  Danas se klinke….
  Kako da zna da je dete njegovo?

  1. Olja kaže:

   Bravo, kume, prožimaš stvari!

 25. Ljix kaže:

  Ova vest će naročito sutra biti interesantna.
  Nije dilema da li je Tribunal antisrpski ili antihrvatski…
  Ako Tribunal odluči da se suđenje Šešelju nastavlja, onda je Tribunal antisrpski. Ali! Ako budu doneli oslobađajuću presudu za njega, e onda je Tribunal – antisrpski. ;)

 26. aleksa kaže:

  Ajme, mnogo dobro. Učinilo mi se da sam čuo glas Đorđa Vukadinovića dok sam čitao reči wegove izjave.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *