Ako ne pronađemo rešenje, svi ćemo se naći u okruženju zatrpanom botovskim komentarima, a tada će biti kasno za bilo kakvu reakciju
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

18. jul. 2019

Naučnici tvrde da je prirodi potrebno 300 godina da razgradi jedan botovski komentar

SREMSKA KAMENICA, 18. jul 2019, (Njuz) – Naučnici sa Instituta za proučavanje interneta i otpada iz Sremske Kamenice tvrde da jedan prosečan botovski komentar može opstati u prirodi čak tri stotine godina pre nego što dođe do njegove potpune razgradnje.

Ovo je izuzetno kompleksan problem sa kojim će čovečanstvo morati što pre da se uhvati u koštac, smatraju stručnjaci sa ovog instituta.

– Botovski komentari su po svojoj prirodi izuzetno toksični, a, ukoliko nešto ne uradimo, njihovi efekti će biti vidljivi i na narednim generacijama – izražava svoju zabrinutost dr Miloš Palibrk sa instituta iz Kamenice – Dezintegracija jednog ovakvog komentara je izuzetno dug i složen proces. Potrebno je od 200 do 300 godina kako bi se on razložio na prostije delove: imenice, glagole, prideve i priloge, a čitav proces razgradnje prati oslobađanje ogromne količine destruktivne energije koja može ozbiljno ugroziti okolinu i potpuno promeniti svet koji poznajemo – objašnjava dr Palibrk.

Po njegovim rečima, priroda je gotovo nemoćna pred ovom opasnošću, a nauka još nema adekvatan odgovor koji bi zaštitio svet od moguće katastrofe.

– Period raspada zavisi od sastava samog komentara i sredine u kojoj se on odvija. Sposobnost prirode da neutralizuje sve toksične materije koje se tokom ovih reakcija oslobađaju je prilično limitirana što dodatno zabrinjava sve koji se ovim problemom bave. Reakcija struke mora biti brza. Ako ne pronađemo rešenje, svi ćemo se naći u okruženju zatrpanom botovskim komentarima, a tada će biti kasno za bilo kakvu reakciju – jasan je on.

Ova vrsta komentara doživljava veliku ekspanziju tokom prethodnih godina, a naučnici još tragaju za adekvatnim odgovorom kojim bi smanjili zagađenje koje oni izazivaju.

– Teško je sa sigurnošću proceniti kakve posledice po čovečanstvo mogu nastati usled prekomerne upotrebe botovskih komentara, ali sa sigurnošću tvrdimo da one neće biti bezazlene. Zagađenje koje oni izazivaju napada nervni sistem. Početna reakcija je često bezazlena ljutnja ili podsmeh, ali konstantna izloženost njihovoj velikoj koncentraciji izaziva dezorijentisanost, gubitak volje, opštu malaksalost organizma, a oni najosetljiviji počinju da veruju u iluzije, vide nepostojeće aerodrome i fabrike, more u Sopotu, a imamo bar jedan primer čoveka koji je umislio da je Nebojša Stefanović nekad studirao – upozorava ovaj naučnik.

Nenad Milosavljević

  1. milan (nisam odavde) kaže:

    Možda svetu treba 300 godina da se ,,pročisti” od botovskih komentara, al Srbiji neće biti dosta ni 500 godina da se očisti od djelovanja botovskih poslodavaca!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *