njuz-autor

AUTOR: Marko Drazic

29. maj. 2013

Navijači Bajerna se ceo dan prisećali da su pre 22 godine mogli da postanu prvaci Evrope

Navijači Bajerna ne mogu da izbace iz glave autogol Augentalera

MINHEN, 29. maj 2013, (Njuz) – Navijači Bajerna iz Minhena ceo 29. maj su proveli u prisećanju na finale Kupa evropskih šampiona iz 1991. godine, u kojem je malo falilo da igra njihov tim i savlada Olimpik iz Marseja.

Kako javlja Njuzov dopisnik iz Minhena, navijači Bajerna su se u tišini okupili ispred Olimpijskog stadiona, na kojem je ovaj tim 1991. godine poražen u polufinalu KEŠ-a od Crvene zvezde rezultatom 2:1.

– Ne prođe ni jedan dan da se ne setim one Zvezdine kontre kada je Binić sa desnog krila proigrao Pančeva. I dalje mi nije jasno kako nismo uspeli da je sprečimo u ranoj fazi napada – rekao je veliki navijač ovog kluba Franc Ulmer.

Njegov prijatelj Andreas kaže da mu je još strašnije kada se priseti kobnog revanša u Beogradu, kada je Bajern izbačen autogolom Augentalera u samom finišu utakmice.

– Kad se samo setim da je koji minut ranije Volfart bio oči u oči sa Stojanovićem, a da je pogodio stativu… Teško je, ali život ide dalje i treba se u nekom trenutku okrenuti novim utakmicama. Ipak, nemoguće je a ne pitati se kako Auman nije procenio koju će stranu gađati Mihajlović iz slobodnog udarca – kaže Andreas – Koliko je samo malo falilo da tog 29. maja mi igramo u Bariju i popnemo se na krov Evrope – dodaje ovaj navijač.

On napominje da ni ove godine navijači nisu doneli odluku na koji način će obeležiti jubilarnu 25. godišnjicu od finala u kojem su mogli da ostvare tako veliki uspeh.

Pokušali smo da uzmemo i izjavu trenera Bajerna u to vreme, Jupa Hajnkesa, ali nas je on, uz konstataciju da smo ga “ujeli za srce”, zamolio da preskočimo tu temu jer mu je jako teško da i nakon toliko godina o tome govori.

Marko Dražić

 1. bik koji sjedi kaže:

  navijaci fljamurtaruja se kroz maglu sjecaju da su davno izbacili neki beogradski klub a nije crvena zvezda.

 2. iberlauf kaže:

  Čak se i Alojz Alchajmer,moj drugar iz Minkena, seća kad se to desilo.

 3. iberlauf kaže:

  Ma pusti Zvezdu i Bajern ovo je vest za godišnji almanah http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/385137/Djilasu-pocasna-clanska-karta-SUBNORa

 4. jadnici kaže:

  Ovako jadan tekst ne prilici njuz. netu. Sta vam se dogodilo?

 5. Mojito kaže:

  Aj sto je Bavarcima tesko, izgleda da je komsiji jos teze :)

 6. Dejan kaže:

  To moze samo Roter Stern.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *