nazad na vrh

Netflix snima seriju po dramatičnoj ispovesti Meha Omerovića sa frankfurtskog aerodroma

U Netflixu kažu da dugo nisu čuli dramatičniju priču od ispovesti Meha Omerovića

LOS GATOS, 4. jun 2018, (Njuz) – Najpoznatiji striming servis Netflix objavio je danas da će preko leta snimiti prvu sezonu igrane serije bazirane na dramatičnoj ispovesti srpskog narodnog poslanika Meha Omerovića.

Kako saznajemo, radni naziv serije o hapšenju srpskog političara na aerodromu u Frankfurtu, prilikom pokušaja krađe jednog parfema i tri karmina, biće “Free shop break” i prva sezona će imati deset epizoda.

– Poslednjih godina snimamo dosta serija i najveći problem je naći dobar scenario. Često se dešava da scenariji koje dobijemo deluju suviše neubedljivo, kao nešto što nikada u realnosti ne bi moglo da se desi. Zato nas je zainteresovala dramatična ispovest Meha Omerovića, koja na prvi pogled deluje kao nešto što ni najmaštovitiji scenaristi ne bi osmislili – nezvanično nam je rečeno u Netflixu.

Oni navode da ih u prvi mah samo hapšenje Omerovića nije zainteresovalo, ali se sve promenilo kada su čuli njegovo objašnjenje.

– Ne pamtim kada sam pročitao toliko drame u nekoliko rečenica. Kako sam Omerović kaže, pred gejta je video free shop, a još od ranije je imao stomačnih problema. I baš u trenutku kada je u rukama imao parferm i tri karmina, proradio mu je stomak i on je sa tom robom istrčao prema toaletu. Kasnije je u WC-u shvatio šta je učinio, što će reći da u ovoj priči imamo dramatične elemente akcionog trilera, ali i psihološkog preispitivanja, sve što je potrebno za jednu dobru seriju – kažu iz Netflixa.

Još uvek nije navedeno ko će glumiti Meha Omerovića, a kako nezvanično saznajemo ljudi iz produkcije se dvoume izeđu Entoni Hopkinsa, Džordža Klunija i Desimira Stanojevića.

Marko Dražić