nazad na vrh

NJUZ IZVEŠTAJ: Mandatar Vučić juče primao prve građane sa problemima

Tanjug/Oksana Toskić
Vučić sa jednim od građanaFOTO: Tanjug/Oksana Toskić

BEOGRAD, 8. jun 2016, (Njuz) – Mandatar Vlade Srbije Aleksandar Vučić započeo je juče sa praksom primanja građana sa problemima koje on možda može da reši. Vučić je u Vladu došao već oko pet ujutru zaboravivši da je rešavanje problema zakazao u Skupštini. Ivica Dačić, prvi građanin sa svojim problemima došao je negde oko 13 časova, i mandataru izložio dva problema i ispričao jedan vic. Mandatar je izjavio da je saslušao Dačićeve probleme i da će pokušati da ih reši u najskorijem roku.

– Ovo je lakše nego što sam zamislio, iskreno mislio sam da će se napraviti red od ko zna koliko ljudi, međutim došlo je samo pet grupa građana, i uglavnom su imali slične probleme, konkretno to da nisu u vlasti, izjavio je mandatar Vučić. – Što jeste veliki problem, i da sam ja na njihovom mestu isto bih se osećao, dodao je on.

Sledeći građanin koji je došao je bio Vojislav Šešelj, koji mu je prema rečima mandatara “bio odnekud poznat”. Šešelj je izjavio da je zadovoljan novim servisom Vlade i da će nastaviti da svoje probleme izlaže budućem premijeru.

– Mislio sam čak i da pravim probleme umesto da ih izlažem, ali sam se ipak iz nekog razloga predomislio, kaže Šešelj.

Jedinu nepreijatnost u primanju građana sa problemima mandatar Vučić je doživeo kod sledećeg građanina, Saše Radulovića, koji uopšte nije imao problem već jer, prema Vučićevim rečima, pričao o nekakvim tužbama.

– Računali smo i na ovakve situacije, jer kad primate građane sa problemima, uvek će se tu naći neko da sabotira dobre i časne namere ove Vlade koja još nije formirana, izjavio je Vučić nakon što je nekako uspeo da pobegne od Radulovića.

Budući premjer je potom primio još dve grupe građana, od kojih je prva, predvođena Čedomirom Jovanovićem, ostala najduže.

– Meni je vrlo stalo da se moj problem reši. Ako me pitate koji je to problem, možemo da pričamo i o tome, ali hajde da pre toga razjasnimo koji su to problemi koje svi zajedno možemo da rešavamo u budućnosti umesto da krivce za potencijalna rešenja tražimo u prošlosti, izjavio je Čedomir Jovanović, dok je Vučić samo kratko rekao da nazire rešenje problema ovog građanina.

Poslednji građani koji su čekali u redu, grupa predvođena Boškom Obradovićem, prema sopstvenom priznanju, nije imala nikakav problem, već je “samo iskoristila priliku da se ogrebe o besplatnu kafu i kiselu.”

Viktor Marković

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Ovaj gradjanin ga je posebno iznervirao. Mnogo trazio, a ovaj ga oterao u … http://www.bizlife.rs/vesti/izjava-dana-ovaj-politicar-bas-nervira-vucica-jos-od-2014/

  2. A sta cemo sa problemima Bajatovica, Vulina i Rasima? Bajatovic je prinudjen da citavih 45 sekundi ceka da opet bude direktor srbijagasa. A druga dvojica ce sagoreti u iscekivanju da vide koje ministarstvo ce im pripasti.
    A tu su i drugi. Na primer Dr Nesa iz beograda opet jedva ceka da se igra policajca.

  3. Zajeban ovaj režiser, odabira glumce kao Tile za film Sutjeska.

  4. Ovako Deneris Targerijan resava probleme svojih podanika…

  5. Kako beše onaj kafanski hit? Pogledaj me nevernice,pogledaj u moje lice,vidi stomak kako gore,izadjosmo Mi na more…Sećaš li se ono doba,kad mi reče ahhh do groba,Ti si svemu Tomi kriva,sahrani Nas u grob živa…

  6. Mene zanima,malo vise teoretski,da li je u skladu sa nasim zakonodavstvom da se recimo mandat za sastavljanje,bilo republicke,pokrajinske ili gradske vlade poveri nekom ko nikada sa glave ne skida fantomku?

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix