nazad na vrh

Nove mere vlade: Penzioneri ubuduće mogu da šetaju samo do svog biračkog mesta

Nove mere za najstarije sugrađane
FOTO: Nove mere za najstarije sugrađane

CELA SRBIJA, 27.april 2020, (Njuz) – Vlada Srbije donela je Uredbu kojom se reguliše kretanje naših najstarijih sugrađana, popularnih ‘’baka i deka’’, tokom vanrednog stanja. Stručni tim Vlade je doneo ovu odluku, nakon velike rasprave, gde je prevladalo mišljenje struke da “penzioneri moraju biti osposobljeni da nakon skoro dvomesečnog mirovanja uspešno pronađu svoje biračko mesto i samostalno stignu do njega”.

Idući u susret narednim Izborima, koji će biti najznačajniji za našu zemlju u novijoj istoriji, Stručni tim je doneo odluku da se trening pezionera obavlja postupno, u početku laganim hodom u redovima za nabavku namirnica, jednom nedeljno od 04 do 08 sati, zatim 3 puta nedeljno brzinom od 300m/30min, a zatim svakodnevno u punom obimu staze brzinom od 600m/h.

Penzionere koji ne budu uspeli da prođu ovako rigorozan trening će na dan Izbora posećivati isti volonteri koji su im donosili namirnice tokom karantina, ali ovog puta će im doneti unapred pripremljene glasačke listiće. A kao što je bila praksa do sada, penzioneri koji ne uspeju da dočekaju ‘’praznik demokratije’’ će glasati kao i svi ostali.

Kako saznajemo, ove mere Vlade su donesene sa ciljem da se ubuduće spreči haotično kretanje penzionera koje je, “u skladu sa Hajzenbergovim principom neodređenosti nanosilo veleke štete našem privrednom sistemu i smanjivao rast BDP-a”, a ogledao se najviše u nasumičnom opipavanju hleba u prodavnicama.

Miodrag Prodanović

Ovaj tekst je napisao jedan od čitalaca Njuza, u sklopu akcije “Piši za Njuz”. Pročitajte pravila i smislite tekst za Njuz umesto što sedite kod kuće dokoni. 

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
Tagovi:
  1. U zemlji Srbiji, već dugo vremena, nema problema sa glasanjem penzionera. Ni živih ni umrlih!

  2. Nikako nije smešno, ovakve mere samo dr Konj i vladajući AV zvani Pinokio mogu smisliti.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix