nazad na vrh

Održivi razvoj: SNS će u kampanji koristiti samo džipove sa euro 6 motorima

BEOGRAD, 21. februar 2020, (Njuz) – Srpska napredna stranka će tokom izborne kampanje aktivno promovisati zaštitu životne sredine, pa će glasačka mesta obilaziti isključivo crnim džipovima sa euro 6 motorima.

Kako saznaje Njuz, na ovaj način biće smanjena emisija štetnih gasova, a građani će svojim očima moći da vide prednosti koje donosi zabrana uvoza automobila sa euro 3 motorima.

– Rast standarda je, na žalost, sa sobom doneo i povećano zagađenje vazduha. Sad svako može da kupi automobil, a to se negativno odražava na životnu sredinu i zdravlje građana – objašnjava naš izvor iz SNS-a – Naša partija je spremna da se izbori sa tim problemom i svojim primerom pokaže da svi moramo pružiti doprinos zaštiti okoline. Džipovi koji će obilaziti biračka mesta i glasače će biti sa euro 6 motorima što garantuje minimalnu emisiju izduvnih gasova i čistiji vazduh u mestima kojima će patrolirati. Druge partije nisu spremne na ovaj korak što se može videti i po njihovom voznom parku u kome ovakvih džipova uopšte nema – jasan je naš sagovornik.

Naprednjaci su svesni da ih ovakav pristup može koštati pobede na izborima, ali to ih neće sprečiti da svoj naum sprovedu u delo.

– Dobrobit građana nam je uvek na prvom mestu i od tog principa nećemo odstupiti ni tokom kampanje. Ne postoji žrtva koju nismo spremni da podnesemo da bi Srbija nastavila svoj put napred. Džipovi koji će obilaziti glasače, autobusi koji će građani voziti na mitinge ubuduće će ispunjavati sve ekološke standarde, ma koliko nas to koštalo. Da bi efekat bio veći, skinućemo im registarske tablice čime ćemo se osigurati od njihovog slučajnog spadanja i prljanja okoline – kaže on i dodaje da je predsednik Vučić obećao da, baš zbog ovih razloga, više neće krasti bratovu staru “Škodu” i noću se vozikati po gradu.

Nenad Milosavljević

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Zagadjenje vazduha će se možda poboljšati, al će zagadjenje Srbije definitivno postati veće!

    • U kampanji će mo prčiti žutaće s’ automatskim naj novijim prčilicama od minimum 32cm.
      Nek se prvi javi oni njihov klempo za neg’ imamo i od 54cm.

  2. метроом ! долазиће новоизграђеним метеоом !

  3. Samo da ne pogaze pesake i lezece policajce…A valjda ce i MUP , kontrolisati vezivanje…pojasevima…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix