njuz-autor

AUTOR: urednistvo

31. maj. 2012

OKS: Jasna Šekarić ispunila normu za Olimpijadu u Riu 2016. i Olimpijadu 2020.

Jasna Šekarić nije ni znala da će joj rezultat sa treninga biti merilo za naredne dve Olimpijade

BEOGRAD, 31. maj 2012, (Njuz) – Olimpijski komitet Srbije i Streljački savez Srbije saopštili su danas da je naša proslavljena sportiskinja Jasna Šekarić ispunila juče normu za takmičenje na narednim letnjim Olimpijskim igrama u Rio de Žanairu 2016. godine, kao i Olimpijskim igrama 2020. godine, za koje još uvek nije poznat grad domaćin.

U saopštenju se navodi da je u slučaju Jasne Šekarić malo odstupljeno od uobičajene prakse da se olimpijska norma proverava pred sam turnir, što je tolerisano u znak zahvalnosti za sve prethodne uspehe ove sportiskinje.

– Nekoga ko je na šest Olimpijskih igara osvojio pet medelja, OKS ne može da tretira kao ostale sportiste. Na jučerašnjem trenungu Jasna Šekarić je ispunila olimpijsku normu, a da pritom nije ni znala da ćemo joj taj rezultat vrednovati za naredne dve Olimpijade – navodi se u saopštenju.

Selektor streljačke reprezentacije Srbije Goran Maksimović čestitao je Jasni Šekarić na plasmanu na naredne dve Olimpijade, izjavivši da ne sumnja da će Šekarićeva opravdati ovaj „manji ustupak koji je Savez  načinio u njenom slučaju“, dodavši da ne očekuje da će 2020. biti „baš previše sportista koji će propustiti Olimpijadu iako su u tom trenutku možda u boljoj formi“.

Marko Dražić

Uroš Bogdanović

Inspiracija: Grgić ispunio Olimpijsku normu, ali savez šalje Jasnu Šekarić

 1. Miki kaže:

  Duško Radović je svojevremno primetio da su naši najbolji strelci u zatvorima. Samo njih nikako da pošalju na olimpijadu…

 2. ariela kaže:

  ne bi se ja sa Jacom zamerala narocito ne dirala joj muza…ustrelila bi me zatvorenih ociju…

 3. Rio de Žan Air kaže:

  Уопште није духовито.

 4. milivoje kaže:

  Kao i sve u ovoj drzavi i ovaj tekst pokazuje kako se vrednuje neciji rad, trud i istrajnost. Nikako nije dozvoljeno da iskaces iz proseka, odmah ne valjas.
  E pa ja pruzam podrsku Jasni!!!
  I ne sumnjam da ce ici i na OI u Rio de Zaneiru!
  Napred Jasna!!! Ima i nas normalnih koji veruju u tebe!!!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *