njuz-autor

AUTOR: urednistvo

29. jul. 2021

Olimpijske igre u Tokiju najveći skup sportista koji žele da se slikaju sa Đokovićem

TOKIO, 29. jul 2021, (Njuz) – Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju zadovoljno trljaju ruke jer su, uprkos svim preprekama, uspeli da na jednom mestu okupe najveći broj sportista kojima je cilj fotografisanje sa Novakom Đokovićem.

Oni očekuju da će i pored vanrednih okolnosti u kojima se igre održavaju biti oboreni brojni rekordi i da će svi takmičari kući odneti lepe uspomene i fotografiju sa najboljim svetskim teniserom.

– Nije bilo lako organizovati jedan ovakav događaj u uslovima pandemije i gotovo svakodnevnih promena pravila ponašanja. Trebalo je izgraditi infrastukturu, totalno poremetiti redovan režim života građanima Tokija, konstantno ubeđivati sponzore da će sve biti u redu, a sve to vreme uopšte nismo znali da li će Đoković doći na Olimpijske igre – otkriva Ijesau Tanaka, japanski predstavnik u Međunarodnom olimpijskom komitetu.

– Radili smo pod konstantnim pritiskom uz mnogo improvizacija, ali smo svi verovali u uspeh. Kada je Đoković konačno objavio da će doći u Tokio, svima je laknulo jer smo znali da je najteže iza nas. Sve ostalo je bilo manje-više formalnost. Bez lažne skromnosti, mogu reći da smo obezbedili vrhunske uslove za fotografisanje, a na takmičarima je da iskoriste svoju priliku i naprave što bolje selfije sa Đokovićem – istakao je on i ponosno nam pokazao svoju fotografiju sa Noletom nastalu odmah posle svečanog otvaranja igara.

Olimpijci iz celog sveta ne kriju da su oduševljeni onim što ih je dočekalo u Zemlji izlazećeg Sunca. Pored uslova u Olimpijskom selu, ističu odličnu organizaciju koja im omogućava da svoja takmičenja usklade sa Đokovićevim obavezama.

– Fotografija sa Đokovićem je vrhunac sportske karijere, nešto o čemu sam maštao dok sam počinjao da se bavim ovim sportom – priznaje Rohit Šarma, član indijske kriket reprezentacije – Dosta rada je potrebno da bi se ostvario ovakav rezultat, ali kad stanete pored Noleta i napravite selfi zaboravite na sve muke i odricanja. Jednostavno stojite tu i uživate u činjenici da se nalazite tik do najboljeg na svetu – emotivno je opisao on svoj susret sa Novakom.

Broj sportista koji bi da se slikaju sa srpskim teniserom bi verovatno bio i veći da nije bilo korone i da učešće nisu otkazala velika teniska imena pod izgovorom da već imaju dovoljno fotografija sa njim.

Bojan Savić

  1. Milan (nisam odavde) kaže:

    Oni sa njim, on sa njima, eto uspeli da se slikaju. Pa za olimpijadu je moto uvek bio ,,važno je učestvovati”!
    PS
    Dal se Voolinu ono nedavno slikanje važi kao učešće, Il će (ko kod tetke) morati da sedne u avion!

  2. Miki kaže:

    Dobro, ima među sportistima i štrebera, koji su došli da osvoje kakvu medalju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *