njuz-autor

AUTOR: urednistvo

07. maj. 2011

Parking servis nabavlja vozila koja mogu da podignu džipove

"Pauk" će uskoro po prvi put podići neki džip

BEOGRAD, 7. maj 2011. (Njuz) – JKP Parking servis Beograd raspisaće tender za nabavku vozila koja će moći da podignu džipove, najavio je danas generalni direktor ovog preduzeća Boban Kovačevič.

On je izjavio da je ovo preduzeće dobijalo brojne prijave građana i saobraćajne policije zbog bahatog parkiranja džipova, ali da vozila Parking servisa nisu bila u stanju da podignu automobile teže od 1.200 kg.

– Do sada je bila praksa da ukoliko naiđemo na teža vozila koja su nepropisno parkirana, kontaktiramo AMS ili privatne šlep službe, ali dok se oni pojave, vlasnici vozila bi najčešće uklanjali svoje automobile – izjavio je Kovačević, koji je rekao da u Parking servisu nisu znali da postoje vozila koja su u mogućnosti da podignu veće težine.

– Naša vozila iz programa Zastava-Iveko i Tojota su po specifikacijama bila ograničena i nismo smeli da podignemo teža vozila jer bi izgubili mogućnost servisiranja i održavanja. Međutim, pre izvesnog vremena do mene je stigla šaljiva fotografija na kojoj se vidi tehničko vozilo kako podiže Mercedesov džip, odmah sam pokrenuo inicijativu da se nabavi nekoliko takvih vozila za Parking Servis – objašnjava Kovačević koji je napomenuo da će tender za nabavku vozila biti objavljen na oglasnoj tabli u podrumu JKP Parking i u SAT reviji.

Mika Jelenković
 1. 007 kaže:

  ja sam jednom prilikom video kako dizu dzip nekog balkanistanskog planinskog goveceta ispred palate albanija tako da neko ovde nekoga laze xD

 2. Sagacity kaže:

  Prava vest…Još samo da Radarska kontrola nabavi i radar koji će moći na ulicama da ”markira” vozila koja su duža od 4 m, pa da pravda bude zadovoljena…

 3. Petar kaže:

  A sta je ovde smesno?

  1. Ljix kaže:

   Petre, ukusi su različiti… nekome je smešno, nekome nije.
   Ko zna kakvi sve njima tekstovi stignu, neki su im smešni, a neki nisu… Opušteno ;)

 4. Persa kaže:

  Ja sam cuo da su kod buvljaka dizali neku mecku i prevrnuli se zajedno sa njom.

 5. vitriden kaže:

  Ne znam kako da vam kazem, ali ova vest je istinita. Pre neku godinu u, mislim, Lazarevcu su se pohvalili nabavljanjem pauka koji moze odnese teska vozila (tj. dzipove), koja pre toga nisu mogli da odnose. Ne mogu sad da nadjem tekst na netu, ali znam da sam to citao u novinama pre nekih pet godina. Ne znam da li je autor bio upoznat sa tim podatkom, ali ako nije, samo da obavestim…

 6. Ivan_KS kaže:

  Mala caka za vozače: pošto je max nosivost 1200kg, kada se zaputite put centra grada, oborite zadnja sedišta i ubacite 8-10 džakova cementa i to je to. Gabariti pauka su premašeni, vi sigurni a pauk servis mora u potragu za novom žrtvom… čujem da su se u prodaji već pojavile nalepnice jarko žute boje “Cement inside” koje olakšavaju radnicima parking servisa da prepoznaju ova vozila i skrate bespotrebno izgubljeno vreme kako sebi tako i vozačima.

  1. Tetka kaže:

   A šta se desi sa autom kad se toliko natovari? ;)

  2. Tetka kaže:

   npr YUGO!?

 7. Admiral kaže:

  Kod nas u Banja Luci isti problem.Pokušali su sa kanđom koja blokira točak ali nemaju veličinu preko 15 tako da je to za sitnu raju.

 8. Jan kaže:

  Pogledajte jedan zabavan video , kako je u Šangaju žena kojoj je hteo pavuk odvući auto , ona zapravo bila sa džipom jača i odvukla njihov kamiončić za šlep službu . http://www.metacafe.com/watch/yt-OlLC1Iy1UkE/shanghai_lady_drives_off_with_tow_truck/

  1. zo kaže:

   drumski razbojnici su isti i kod nas i u hong kongu.dami svaka cast Lajkujem za nju

 9. Kick-Ass kaže:

  “šaljiva fotografija na kojoj se vidi tehničko vozilo kako podiže Mercedesov džip” LOL

 10. Ser Zile kaže:

  Vojska u parking servisu 9 meseci. Dizali smo dzipove samo tako. Cak su ih i tojote nekad vukle :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *