nazad na vrh

Patrijarh Irinej: Nisam imao Vučićev blagoslov da posetim Boška Obradovića

BEOGRAD, 22. maj 2020, (Njuz) – Patrijarh srpski Irinej nije ispunio želju Boška Obradovića i posetio ga tokom štrajka glađu jer za to nije dobio blagoslov predsednika Aleksandra Vučića, saznaje Njuz.

Obradović je prekinuo štrajk, a javnost je zbunjena reakcijom patrijarha koji se pre osam godina, u istoj situaciji, odazvao pozivu Tomislava Nikolića.

– Čuo sam negde da Boško Obradović želi da se sastane sa mnom, ali to prosto nije bilo moguće bez blagoslova predsednika Vučića – kaže patrijarh – Uvek sam spreman da posredujem u dijalogu između vlasti i opozicije, ali neki red mora da se poštuje. Sveštena lica, a ja pogotovu smo ograničeni krutim pravilima koja nam propisuju da tražimo blagoslov za sva naša dela. Stvarno sam imao dobru nameru, ali predsednik zbog državnih obaveza nije stigao da mi da blagoslov. Da je Obradović izdržao još petnaestak, dvadeset dana, predsednik bi našao vremena i ja bih mogao da ispoštujem protokol – zaključila je Njegova Svetost.

Patrijarh ističe da budno prati politička zbivanja u Srbiji i da je zadovoljan smerom kojim se zemlja kreće.

– “Svaka vlast je od Vučića”, jasno kaže Biblija, a ja nemam izbora sem da živim i postupam kako mi ona nalaže. Sa druge strane, opozicija možda strada, ali to je dobro i spasonosno za njihove duše, pa mi ne ostaje ništa drugo sem da to stradanje podržim i pomognem koliko je u mojoj moći. Uskoro će i izbori i narod će slobodno moći da pokaže da podržava predsednika Vučića i njegovu stranku, a ja kao srpski patrijarh ću uvek poštovati narodnu volju – jasno je poručio patrijarh.

Nenad Milosavljević

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Nije on odustao zbog krutih pravila, nego zbog kratkog povodca!

  2. I taj boško je ko i đilas piun vrhovnog Pinokija av, sve duture ih survati u pakao.

  3. …Pa sto ne ode o manastira Rakovica…na tihovni savet , kod Pavla…?? Mada , sve je relativno , kako sapnu Mileva – Anstajnu…

  4. A za stado verujuce…status quo…!!! Sem , ako ne poste na Dan 21.VI…uoci Vidovdanskog brojanja glasova 28. VI , uz blagoslov CESIDA…i RIK-a ,te osvestanih medija…??

  5. I taj boško je ko i đilas piun vrhovnog Pinokija av, sve duture ih survati u pakao.

  6. Списак послушних и багроверних добитника ордења и грамата: М.Гавриловић, јер љуби самога себе; Александар Муслиу, јер се “предано” бори да преда Косово и Метохију; Вулини, за масован прелазак у Православље; Карић, Мишковић, Радуловић – јер је орден био на акцији; Мали, јер је много станова у Царству Небеском; Вучићевић, јер је истински благоглагољиви весник истине; Палма и Дачић – за аскетизам тј. испосништво. И нешто мало о непослушном Бошку:https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=5z-XwdDj-wE&feature=emb_logo

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix