njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

22. maj. 2020

Patrijarh Irinej: Nisam imao Vučićev blagoslov da posetim Boška Obradovića

BEOGRAD, 22. maj 2020, (Njuz) – Patrijarh srpski Irinej nije ispunio želju Boška Obradovića i posetio ga tokom štrajka glađu jer za to nije dobio blagoslov predsednika Aleksandra Vučića, saznaje Njuz.

Obradović je prekinuo štrajk, a javnost je zbunjena reakcijom patrijarha koji se pre osam godina, u istoj situaciji, odazvao pozivu Tomislava Nikolića.

– Čuo sam negde da Boško Obradović želi da se sastane sa mnom, ali to prosto nije bilo moguće bez blagoslova predsednika Vučića – kaže patrijarh – Uvek sam spreman da posredujem u dijalogu između vlasti i opozicije, ali neki red mora da se poštuje. Sveštena lica, a ja pogotovu smo ograničeni krutim pravilima koja nam propisuju da tražimo blagoslov za sva naša dela. Stvarno sam imao dobru nameru, ali predsednik zbog državnih obaveza nije stigao da mi da blagoslov. Da je Obradović izdržao još petnaestak, dvadeset dana, predsednik bi našao vremena i ja bih mogao da ispoštujem protokol – zaključila je Njegova Svetost.

Patrijarh ističe da budno prati politička zbivanja u Srbiji i da je zadovoljan smerom kojim se zemlja kreće.

– “Svaka vlast je od Vučića”, jasno kaže Biblija, a ja nemam izbora sem da živim i postupam kako mi ona nalaže. Sa druge strane, opozicija možda strada, ali to je dobro i spasonosno za njihove duše, pa mi ne ostaje ništa drugo sem da to stradanje podržim i pomognem koliko je u mojoj moći. Uskoro će i izbori i narod će slobodno moći da pokaže da podržava predsednika Vučića i njegovu stranku, a ja kao srpski patrijarh ću uvek poštovati narodnu volju – jasno je poručio patrijarh.

Nenad Milosavljević

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Nije on odustao zbog krutih pravila, nego zbog kratkog povodca!

 2. Vladimir Nikolic kaže:

  I taj boško je ko i đilas piun vrhovnog Pinokija av, sve duture ih survati u pakao.

 3. voya montoya kaže:

  …Pa sto ne ode o manastira Rakovica…na tihovni savet , kod Pavla…?? Mada , sve je relativno , kako sapnu Mileva – Anstajnu…

 4. voya montoya kaže:

  A za stado verujuce…status quo…!!! Sem , ako ne poste na Dan 21.VI…uoci Vidovdanskog brojanja glasova 28. VI , uz blagoslov CESIDA…i RIK-a ,te osvestanih medija…??

 5. Srdzan kaže:

  I taj boško je ko i đilas piun vrhovnog Pinokija av, sve duture ih survati u pakao.

 6. Баш Рђа kaže:

  Списак послушних и багроверних добитника ордења и грамата: М.Гавриловић, јер љуби самога себе; Александар Муслиу, јер се “предано” бори да преда Косово и Метохију; Вулини, за масован прелазак у Православље; Карић, Мишковић, Радуловић – јер је орден био на акцији; Мали, јер је много станова у Царству Небеском; Вучићевић, јер је истински благоглагољиви весник истине; Палма и Дачић – за аскетизам тј. испосништво. И нешто мало о непослушном Бошку:https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=5z-XwdDj-wE&feature=emb_logo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *