nazad na vrh

Patrijarh ponudio svoj Audi svim parovima koji nemaju gde da naprave dete

Patrijarh navodi da je njegov audi jako udoban i da ima dosta mesta

BEOGRAD, 26. oktobar 2017, (Njuz) – Patrijarh srpski Irinej ponovo je ukazao na problem niskog nataliteta i mladim parovima koji nemaju gde da naprave dete ponudio da to urade na zadnjem sedištu njegovog Audija. 

– Problem bele kuge već decenijama muči srpski narod, a mladi parovi često nisu svesni njegove dubine i važnosti – priča Njegova svetost. – Znam da se mladi danas susreću sa različitim izazovima, teškim materijalnim stanjem isvakodnevnom neizvesnošću, a čuo sam i da i da muku muče sa nedostatkom prostora adekvatnog za začinjanje dece. Svestan ovog problema, odlučio sam da napravim prvi korak i ponudim svoj automobil svima koji žele da rade na poboljšanju nataliteta. U njemu ima dovoljno prostora, sedišta su izuzetno udobna, a uz neku bogougodnu muziku i par sveća moguće je napraviti jako romantičnu atmosferu. Sa svoje strane, trudiću se da što manje vremena provodim na službenim putovanjima kako bi Audi bio što češće dostupan parovima koji žele da ga iskoriste na ovaj način – poručio je on. 


Patrijarh smatra da će ovim potezom ućutkati sve one koji nalaze izgovore za neosnivanje porodice i da će stopa nataliteta već naredne godine značajno porasti.


– Moramo ohrabriti mlade da rade na obnovi našeg naroda. Ne smemo se više kriti iza jalovih izgovora već moramo preuzeti odgovornost za opstanak srpskog naroda i njegovu budućnost. Crkva je spremna da preuzme svoj deo tereta, pruži neophodnu podršku i bude utočište svim onim koji traže pravo mesto za začinjanje novih naraštaja – zaključio je on.


Njegova svetost obećava da će razgovarati sa drugim vladikama o ovoj temi i preporučiti im da slede njegov primer

Bojan Savić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. Dodao je, da ne bi prljali auto, parovi mogu da koriste probušene prezervative koji se nalaze u džepu desnih vrata!

 2. Svoj doprinos povecanju nataliteta naseg naroda ponudile su i politicarke vladajuce koalicije i to muzevima cije supruge ne zele da radjaju decu.

 3. Ne zna Patrijarh sta sve p…a rodi,ne prati desavanja vec stasale dece…!!! Zabrinjavajuce je sto ne zna da se i korovi mnogo dobro razmnozavaju…!!!

 4. Mada u mnogim stvarima pogadjate u srz problema, u ovoj prici niste u pravu!!! Pa ko ce da brine o svojim vernicima i svakogodisnjem smanjivanju broja istih, ako ne Patrijarh??? Pa o cemu Patrijarh treba da govori svojim vernicima, ako ne o umnozavanju, jel mozda crkva treba da savetuje sto vise abortusa, a svi znamo da crkva abortus vidi kao cedomorstvo i kao smrtni greh??? Sto se tice ekonomske situacije, to nema apsolutno nikakve veze sa natalitetom i to nam praksa vekovima dokazuje, pa najmanji natalitet je upravo u najgogatijim zemljama, a najveci u najsiromasnijim, da nije tako, svaka Norvezanka ili Svedjanka bi imala 10-oro dece, a svaka Albanka ili Romkinja po jedno!!!

 5. Sad je pravi trenutak da po uzoru na slavna turska vremena uvedemo pravo prve bračne noći za sve članove Centralne Otadžbinske Uprave unapređenih šešeljoida (njih oko stotinak). Da konačno ozvaničimo ono što nam rade poslednjih 5 godina.

 6. Srbi vole da prate svoje idole i autoritete.
  Možda mnogi i ne znaju kako se to radi, pa bi bilo dobro da im to SPC praktično pokaže.S mantijama u akciju!
  Približavanje crkve narodu, znači da se crkve i manastiri otvore za javnu sekuslanu aktivnosti.
  Sve u cilju povećanja nataliteta. Ne mogu žene da rađaju, a crkva da ostane nevina
  Crkva je za sex, a ne budžaci i sokaci.
  A, treba uvesti i nekog zaštinika. Ma, nisu dovoljni Tripun i Sisoje.

 7. Hahahaha svaka čast njuz..

 8. Pa to i nije tako lose kad malo bolje razmislim super evo ja se prijavljujem odmah.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix