YT Screenshot
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

11. aug. 2023

Pešić se raspituje da li na Svetskom prvenstvu može da prijavi ekipu za basket 3×3

BEOGRAD, 11. avgust 2023, (Njuz) Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić raspitivao se danas da li postoji mogućnost da za predstojeće Svetsko prenstvo prijavi ekipu za basket 3×3. Pešić je na konferenciji za novinare saopštio da je tim povodom kontaktirao čelnike FIBA i da se nada pozitivnom odgovoru.

– Mi još uvek možemo da sastavimo reprezentaciju od dvanaest igrača, ali situacija se menja iz sata u sat, pa treba proveriti sve opcije, za svaki slučaj. Nadam se da će FIBA imati razumevanja za nas i da će uvažiti našu molbu jer smo mi ipak zemlja košarke sa bogatom tradicijom u ovom sportu – izjavio je Pešić.

Popularni Kari je istakao kako je svestan da nam se može desiti da nemamo čak ni dovoljan broj igrača za 3×3, ali da je spreman i za tu mogućnost.

– Ukoliko se to desi prijaviću igrače koji preostanu za takmičenje u šutiranju trojki, ili u zakucavanju – rekao je on.

Pešić je dodao kako mu je žao zbog toga što košarka nije individualni sport jer bi sigurno imao dovoljno igrača na raspolaganju za takmičenje u basketu jedan na jedan.

Soko Sokolović

 1. voya montoya kaže:

  A što ne bi moglo…Samo da za raspad nacionalne reprezentacije ne optuže Djilasa umesto onog trenera na školovanju u fazi B, trenera sa rezervnim planom za Kosovo koji nikako da obznani…

 2. voya montoya kaže:

  Cela je nacija- reprezentacija…!!
  Malo malo pa neko otkaže … sistemu…??

 3. del boj kaže:

  Cuknite BRE glavom od drvo.., Sokole Sokolovicu- jedino tebi svaka cast za tekstove iz oblasti sporta👍👍 A to sto je NJUZ prijavio i agitovao da se ugasi ” Nasa Patka”, nece Vas oprati ni smradikali ni eldUpeovci, ma koliko bili incesoidni, obelezeni ste. Nastavite da sledite Zoranovu viziju, dok punite dzepove ne suceljavaci se sa prosloscu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *