njuz-autor

AUTOR: urednistvo

16. jan. 2012

Petar Petrović ne želi više da ga koriste kao primer za popunjavanje uplatnica

 

BEOGRAD, 16. januar 2012, (Njuz) – Petar Petrović iz Beograda, čije se ime i prezime redovno pojavljuju kao primer za popunjavanje raznih administrativnih formulara, ne želi više da mu se identitet koristi u te svrhe i preti da će zbog toga tužiti državu.

Petar Petrović (68), penzionisani inženjer mašinstva iz Beograda, tvrdi da je upravo on osoba čije se ime već decenijama pojavljuje kao uzor za popunjavanje formulara i uplatnica. Petar, u čiji se identitet uverio i novinar Njuza, kaže da je ogorčen jer ga niko iz MUP-a do sad nije kontaktirao za dozvolu o korišćenju njegovog imena i prezimena.

– Još od rane mladosti viđam svoje ime po tablama u opštinama, poštama i bankama. U početku mi je to čak godilo, pa sam samo na osnovu toga na fakultetu osvojio srca nekoliko devojaka, međutim sada mi sve to smeta jer ja od toga nemam nikakve koristi, dok s druge strane država koristi moje ime za promovisanje uplatnica za razne takse od kojih zgrće velike pare – žali se Petrović i dodaje kako planira da zbog neovlašćenog korišćenja svog identiteta tuži državu Srbiju.

– Iako u MUP-u tvrde da to ime i prezime koriste jer je navodno neutralno, ja znam da je to samo izgovor kojim žele da skrenu pažnju sa mog problema. Širom zemlje ima mnogo mojih imenjaka i prezimenjaka, a država je izabrala baš mene kao „formular manekena“ – ogorčen je Petrović.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova bili su pomalo zatečeni ovom informacijom, ali kažu da ukoliko pomenuti gospodin ne želi više da mu se ime provlači kroz uplatnice, pronaći će nekog drugog Petra Petrovića za te svrhe.

Miroslav Vujović

 1. Ђеки kaže:

  А још сирома кад он преда уплатницу, кажу му: “Не, требало је ту где пише ‘Петар Петровић’ да упишете своје име и презиме…”

  1. Wasta kaže:

   Još i ulicu nazvali po njemu

 2. ariela kaže:

  “Dobro vam jutro Petrovic Petre”…pevao je svojevremeno i Bebek…pa jos davno pre Petar Petrovic Njegos… uz gusle opevan…pa sta hoce ovaj Petar…slavan jos odvajkada a dogod je sveta i veka uplatnice ce da postoje…znaci nece pasti u zaborav…kakav neskroman covek…

 3. БУ2 kaže:

  Такса за уградњу аутомобилског погона на петролеум.

 4. Srdjan kaže:

  Tako je Pero, tuži ih, neka ti daju samo po dinar od svake uplatnice koja je popunjena uz pomoć tvojih ličnih podataka kao primer i ima da te Bog vidi :)

 5. misley kaže:

  Mda,…svojevremeno je jedan lik (vozac kamiona, btw) na uplatnici gdje je u uputstvu pisalo Ime i Prezime, napisao Ime i Prezime…

  1. Miki kaže:

   Pa da je dao svoje ime i prezime, ko zna kako bi se posle zvao. A bila je i ona sekretarica Velje Ilića, koja se potpisala: “Poslovni sekretar”

   http://217.26.67.168/uploads/2/5/2551573/58719_74838423_Poslovni%20sekretar.jpg

   1. misley kaže:

    A što ti kradeš internet protok? A? Znaš da če murija da te kara…!? I to Internet murija iz nekog ministarstva, Dulićevog, možda…

  2. ariela kaže:

   Misley to je kao kad jedan resava ukrstene reci i pise “vidi sliku” a on napise vidim…:)

 6. Ron Jeremy kaže:

  Ma treba takođe promeniti po formularima na engleskom one glupave ponuđene odgovore kod upita SEX: (M)ale ili (F)emale u Yes, sure ili No, not now! Napred Petre!

 7. bik koji sjedi kaže:

  mada ste mogli pronaci i ivana ivanovica,da procitamo sto on ima da kaze

 8. ja kaže:

  sad se setio da mu smeta , svetsku slavu je stekao a i brojna poznanstva, eh sta ti je srbin.Samo hoce sada to da naplati

 9. dragan kaže:

  I ja se zovem Petar Petrović, diplomirani ekonomista (uredno prijavljen na birou). Pristajem da se moje ime i moje prezime koriste na svim uplatnicama, uz jedan skoman zahtev. U rubrici broj računa na koji se uplaćuje da se napiše broj mog računa 2501951-800062 poziv na broj 69.

 10. Jordan kaže:

  Nego, jel placa on sve te takse? Na njegovo su ime. Nije u redu da izvrce.

 11. Bobo Vieri kaže:

  Moj djed Marko Marković (97), veteran sa Sutjeske, kaže da mu je Petar “otvorio oči”, i da je samo malo mlađi isto bi uradio. Kaže da mu je najteže bilo na drugom zasijedanju AVNOJ-a, kada mu je kolega saborac rekao da mu je tata seljak, jer mu je dao takvo ime.

 12. Nikola kaže:

  HAHAHAHAAHHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAH

 13. lzr kaže:

  Hahahaha ali najjaci deo za Crnu Goru i neku licnost iz njihove istorije hahahaha !

 14. Ivan_KS kaže:

  Ubi nas prokleta administracija. Mene redovno vraćaju sa šaltera i pored ispravno popunjenih uplatnica. Kažu da je problem pol. I dan danas ne kontam, valjda im je zanimljivo da teraju šegu sa mnom.
  Ja lepo zaokružim “Ž” kao žentlmen, a ne “M” kao madam, ali uvek dobijem savet da treba drugačije. Valjda da me otkače i smanje gužve…

 15. MareCare kaže:

  U nerviraju me penzioneri strasno DOSADNO IM JE ne znaju sta ce sa sobom kao ovaj i dosta penizionera u mom slucaju u Pancevu dodju u ambulantu jer im je dosadno… nije im nista… dodju da se zanimaju sa ostalima da moze sedeo bi tu dan-noc samo da zamajava zdravstvene radnike ovaj nema druga posla nego da tuzi drzavu umesto za te pare da putuje po svetu dok jos moze!

 16. slučajnaprolaznica kaže:

  Stvarno su se navrzli na čoveka. Pa i Bijelo dugme se petljalo u njegov seksualni život, čak štaviše, tuži i njih, Petre!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *