njuz-autor

AUTOR: Tekstovi citalaca

27. apr. 2020

Pojačanje: Željko Mitrović od ponedeljka predaje biologiju i fiziku na RTS-u

BEOGRAD, 27.april 2020, (Njuz) – Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja najavilo je da će od ponedeljka 04. maja Željko Mitrović osnovcima predavati gradivo iz biologije i fizike.

Pomoćnik ministra prosvete Mladena Šarčevića izrazio je veliku zahvalnost Željku Mitroviću što je, na poziv ministra, izašao u susret mladim naraštajima naše zemlje i pristao da časove, koje je do sada emitovao na svojim društvenim mrežama, snimi i na RTS-u.

– Veliko nam je zadovoljstvo i čast što je jedan takav vrstan poznavalac bioloških i fizičkih nauka pristao da obrazuje i našu decu. Od trenutka kada smo uvideli da gospodin Mitrović želi da izađe iz okvira akademskog pisanja i uredništva emisija na svojoj televiziji, i da je poželeo da svoje znanje deli i usmeno, putem svojih profila na društvenim mrežama, razmišljali smo o njegovom angažovanju u nastavi na daljinu. Ministar Šarčević mu je uputio poziv, i na našu veliku sreću, gospodin Mitrović je pristao je da svoja predavanja prilagodi osnovcima – izjavio je za Njuz pomoćnik ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje dr Milan Pašić.

On je naglasio da se ovom pojačanju raduju i nastavnici pomenutih predmeta, kao i učenici i njihovi roditelji, jer se veoma retko ukazuje prilika da neko sa najviše naučnih radova iz stručnih oblasti predmeta, predaje gradivo učenicima osnovne škole.

– Iako su moja predavanja pre svega namenjena struci, potrudiću se da svoje izlaganja svedem na nivo jednog osnovca, jer bih voleo da među tim pametnim osnovcima vidim i svog naslednika.  Takođe, iako ću časove snimati na RTS-u, nastaviću i da na svojoj televiziji Pink prikazujem edukativne sadržaje. Mi smo napravili takvu programsku šemu da konstantno pratimo nastavu koja se emituje na RTS-u i to ne samo iz biologije i fizike, koje su moje stručne oblasti, nego i iz ostalih predmeta. Emisije kao što su Magazin In, Paparazo potera, Ekskluzivno, Premijera, Premijera – vikend specijal, Nacionalni dnevnik, Zadruga i druge, umnogome prate gradivo koje se obrađuje i u osnovnoj i u srednjoj školi, a posebno u vezi sa predmetima Srpski jezik i književnost, Filozofija, Psihologija, Sociologija, Ustav i pravo građana – istakao je profesor Željko Mitrović.

Prema rečima pomoćnika ministra prosvete, razmatra se trajno realizovanje nastave na daljinu, jer se sve više pravih stručnjaka pridružuje njenoj realizaciji, a tako nešto ne bi bilo izvodljivo putem klasične nastave. On se zahvalio se profesoru Željku Mitroviću i pozvao eksperte sa drugih televizija, poput Milomira Marića, Olivera Jakšića, Verice Bradić, Lava Pajkića i zaposlenih na televiziji Studio B da se odazovu pozivima Ministarstva za držanje časova osnovcima.

Natali Radojičić

Ovaj tekst je napisala jedna od čitateljki Njuza, u sklopu akcije “Piši za Njuz”. Pročitajte pravila i smislite tekst za Njuz umesto što sedite kod kuće dokoni. 

 1. scoby kaže:

  Bravo Natali, odličan prvijenac…

 2. Gebo kaže:

  Pre početka časa naliti u kesi oho lepak i isti udisati manje će štete napraviti nego reč njegovog predavanja, morate postati Mitrović u malom (manji kreten).

 3. milan (nisam odavde) kaže:

  Pisačica članka je propustila da uoči da se Žeks vremenski i medijskom pažnjom opasno približava nedodirljivom. Ne bi me začudilo da mu neka od supstanci, kojims barata, dodje glave!

  1. Lilijanalilly kaže:

   Odličan tekst, ali nedostaje hemija 😉

   1. milan (nisam odavde) kaže:

    Pa tema je hemičar, ne hemija!

 4. Ucenik kaže:

  Mislim da ću pasti iz ovih predmeta ako njega budem slusala…

 5. Ucenik kaže:

  Sreća sto se školska godina ranije završava….

 6. Strani Plaćenik kaže:

  Lako njemu. Kad je otkupio ceo rod sa Jovanjice

 7. Mico kaže:

  Gluplju ideju nisam nikad cuo jedino je predavac glupaviji od ideje ima jednu vijugu od kokoske ne sere po dvoristu a i to nije provereno

 8. amharac kaže:

  mozda, ali samo za ometene u razvoju

 9. Niste u toku kaže:

  Trebalo bi da se pozovu pored Marica i Happy TV strucnjaka, Tesanovic sa Balkan Info i svi njegovi gosti, pa i hiljade komentatora experata, i oni sto pune fb grupe ovom informacijom poslednjih dana, ipak je satanizacija pod maskom korone u toku, Gospode. spasi nas od Kabale i Marine Abramovic sto nam deci piju krv, oce da nas cipuju vakcinama sa zigom zveri. Pa vi nista niste informisani, korona ne postoji, Trump hapsi redom, rekli mi i komsika i svestenik iz grada, uhapsio Opru, Gejtsa, Dzuliju Roberts, Marinu Abramovic, Papu i sve te sto se drogiraju krvlju dece da bi izgledali mlado, i Mitrovica ce uapsi.

 10. DirektorBob kaže:

  On može samo hemiju da predaje kao i kolega Lukas 🤣🤣🤣

 11. Evelyn Krimova kaže:

  To je tipicni srbin, sve zna, sve ume sve moze……. u sve se razume …… “genije” sa gimnazijom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *