nazad na vrh

Pojačanje: Željko Mitrović od ponedeljka predaje biologiju i fiziku na RTS-u

Ministarstvo prosvete izrazilo je veliku zahvalnost Željku Mitroviću što će osvetlati obraz prosvetara u našoj zemlji.
FOTO: Ministarstvo prosvete izrazilo je veliku zahvalnost Željku Mitroviću što će osvetlati obraz prosvetara u našoj zemlji.

BEOGRAD, 27.april 2020, (Njuz) – Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja najavilo je da će od ponedeljka 04. maja Željko Mitrović osnovcima predavati gradivo iz biologije i fizike.

Pomoćnik ministra prosvete Mladena Šarčevića izrazio je veliku zahvalnost Željku Mitroviću što je, na poziv ministra, izašao u susret mladim naraštajima naše zemlje i pristao da časove, koje je do sada emitovao na svojim društvenim mrežama, snimi i na RTS-u.

– Veliko nam je zadovoljstvo i čast što je jedan takav vrstan poznavalac bioloških i fizičkih nauka pristao da obrazuje i našu decu. Od trenutka kada smo uvideli da gospodin Mitrović želi da izađe iz okvira akademskog pisanja i uredništva emisija na svojoj televiziji, i da je poželeo da svoje znanje deli i usmeno, putem svojih profila na društvenim mrežama, razmišljali smo o njegovom angažovanju u nastavi na daljinu. Ministar Šarčević mu je uputio poziv, i na našu veliku sreću, gospodin Mitrović je pristao je da svoja predavanja prilagodi osnovcima – izjavio je za Njuz pomoćnik ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje dr Milan Pašić.

On je naglasio da se ovom pojačanju raduju i nastavnici pomenutih predmeta, kao i učenici i njihovi roditelji, jer se veoma retko ukazuje prilika da neko sa najviše naučnih radova iz stručnih oblasti predmeta, predaje gradivo učenicima osnovne škole.

– Iako su moja predavanja pre svega namenjena struci, potrudiću se da svoje izlaganja svedem na nivo jednog osnovca, jer bih voleo da među tim pametnim osnovcima vidim i svog naslednika.  Takođe, iako ću časove snimati na RTS-u, nastaviću i da na svojoj televiziji Pink prikazujem edukativne sadržaje. Mi smo napravili takvu programsku šemu da konstantno pratimo nastavu koja se emituje na RTS-u i to ne samo iz biologije i fizike, koje su moje stručne oblasti, nego i iz ostalih predmeta. Emisije kao što su Magazin In, Paparazo potera, Ekskluzivno, Premijera, Premijera – vikend specijal, Nacionalni dnevnik, Zadruga i druge, umnogome prate gradivo koje se obrađuje i u osnovnoj i u srednjoj školi, a posebno u vezi sa predmetima Srpski jezik i književnost, Filozofija, Psihologija, Sociologija, Ustav i pravo građana – istakao je profesor Željko Mitrović.

Prema rečima pomoćnika ministra prosvete, razmatra se trajno realizovanje nastave na daljinu, jer se sve više pravih stručnjaka pridružuje njenoj realizaciji, a tako nešto ne bi bilo izvodljivo putem klasične nastave. On se zahvalio se profesoru Željku Mitroviću i pozvao eksperte sa drugih televizija, poput Milomira Marića, Olivera Jakšića, Verice Bradić, Lava Pajkića i zaposlenih na televiziji Studio B da se odazovu pozivima Ministarstva za držanje časova osnovcima.

Natali Radojičić

Ovaj tekst je napisala jedna od čitateljki Njuza, u sklopu akcije “Piši za Njuz”. Pročitajte pravila i smislite tekst za Njuz umesto što sedite kod kuće dokoni. 

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
Tagovi:
 1. Bravo Natali, odličan prvijenac…

 2. Pre početka časa naliti u kesi oho lepak i isti udisati manje će štete napraviti nego reč njegovog predavanja, morate postati Mitrović u malom (manji kreten).

 3. Pisačica članka je propustila da uoči da se Žeks vremenski i medijskom pažnjom opasno približava nedodirljivom. Ne bi me začudilo da mu neka od supstanci, kojims barata, dodje glave!

 4. Mislim da ću pasti iz ovih predmeta ako njega budem slusala…

 5. Sreća sto se školska godina ranije završava….

 6. Lako njemu. Kad je otkupio ceo rod sa Jovanjice

 7. Gluplju ideju nisam nikad cuo jedino je predavac glupaviji od ideje ima jednu vijugu od kokoske ne sere po dvoristu a i to nije provereno

 8. mozda, ali samo za ometene u razvoju

 9. Trebalo bi da se pozovu pored Marica i Happy TV strucnjaka, Tesanovic sa Balkan Info i svi njegovi gosti, pa i hiljade komentatora experata, i oni sto pune fb grupe ovom informacijom poslednjih dana, ipak je satanizacija pod maskom korone u toku, Gospode. spasi nas od Kabale i Marine Abramovic sto nam deci piju krv, oce da nas cipuju vakcinama sa zigom zveri. Pa vi nista niste informisani, korona ne postoji, Trump hapsi redom, rekli mi i komsika i svestenik iz grada, uhapsio Opru, Gejtsa, Dzuliju Roberts, Marinu Abramovic, Papu i sve te sto se drogiraju krvlju dece da bi izgledali mlado, i Mitrovica ce uapsi.

 10. On može samo hemiju da predaje kao i kolega Lukas 🤣🤣🤣

 11. To je tipicni srbin, sve zna, sve ume sve moze……. u sve se razume …… “genije” sa gimnazijom.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix