njuz-autor

AUTOR: urednistvo

13. jan. 2011

Pola miliona dinara za prvu bebu u Srpskoj novoj godini

Koncentracija pred ponoćni porođaj

BEOGRAD, 13. januar 2011, (Njuz) – Beogradske gradske vlasti odlučile su da obraduju najbržu trudnicu u novoj godini, tako da će prva beba koja bude rođena prvog januara po Julijanskom kalendaru biti nagrađena sa petstotina hiljada dinara, odlučeno je na glavnom odboru predsedništva grada Beograda.

– Pola miliona je lepa, okrugla cifra i kao takva ona simbolizuje lep, okrugao trudnički stomak – objasnio je ovu odluku član gradske uprave Boris Spasojević.

Budući da je u prošlosti dolazilo do nepravilnosti u ovom takmičenju, gde su se učesnici koristili sredstvima kao što je carski rez ne bi li njihova beba bila rođena koju sekundu nakon ponoći, odlučeno je da će ovaj put nagrada biti rezervisana samo za bebe koje nisu rođene carskim rezom.

Od kako su mediji preneli da će prva beba u Srpskoj novoj godini dobiti novčanu nagradu, porasla je i nestrljivost građana da saznaju detalje o prvom novorođenčetu. 

Reporter Njuza posetio je Milu Petrović stručnjaka za bebe, u narodu poznatu kao babicu, koja je rekla da predstojeći događaj obavija misterija da li će dete biti muškog ili ženskog pola, koliko sekundi, minuta ili sati nakon Srpske nove godine će se ona roditi, kao i u kojem beogradskom porodilištu će se to odigrati.

– Ono što se sa prilično velikom sigurnošću na osnovu višegodišnjeg iskustva u praćenju prvih beba u godini može tvrditi, jeste da će dete definitivno biti ili muškog ili ženskog pola, osim ako se ne rode blizanci, ili trojke, u kom slučaju se kombinatorika sa polovima dodatno komplikuje. Velika je verovatnoća i da će dete biti teže od dva kilograma a lakše od pet, kao i da će se roditi u rasponu od nekoliko sekundi nakon ponoći pa u narednih dvadeset i četiri sata – izjavila je babica Petrović.

Ona je podsetila na staro verovanje, po kojem je prvo dete koje se rodi u novoj godini predodređeno da bude lider nacije, zbog čega se veliki broj roditelja trudi da to bude baš njihova beba. Kako nije do kraja razjašnjeno da li se verovanje odnosi na prvu bebu po Gregorijanskom ili Julijanskom kalendaru, idealni datumi za začeće su prvi april, a ako zbog ženskih ili muških problema ono ne bude moguće tada, roditelji imaju još jednu šansu polovinom meseca.

Viktor Marković

 1. Nikola kaže:

  Ovo vam i nije baš smešno.

 2. Zvonko kaže:

  Bilo je krajnje vreme da se diskvalifikuju porodilje sa taktikom carskog reza!

 3. Dzoni kaže:

  Uvek rado citam njuz.net jer se lepo nasmejem. Duhovite vesti. Ali ova i nekoliko vesti u proteklih par dana i nisu toliko smesne. Danas ste samo izbacili 3 nove vesti. Dao bih vam savet. Mislim da ste zarad neke slave i popularnosti malo skrenuli s prvobitnog kursa. Nije poenta u kvantitetu, nego u kvalitetu. Bolje objavite i jednu vest dnevno, kao ranije i da ona bude krajnje duhovita, nego 3, 4 ili 5 vesti u kojima pisete gluposti i mogu slobodno reci sad vec lupetate svasta. Nekoliko vesti u poslednjih par dana me uopste nije nasmejalo. Pitao sam se zasto ih uopste citam?
  Poslusajte savet, kad se vec bavite ovim vidom zanimacije, osmislite jedan dobar tekst dnevno i ako vecini bude duhovit, postigli ste cilj. Toliko, sve najbolje i pozdrav.

  1. urednistvo kaže:

   Dzoni, hvala na iskrenoj kritici. Mi se i vodimo tom logikom. Ukoliko nam se nekad ne poklapaju ukusi, tako to ide. Nekad pisemo i samo za nasu dusu, pa kome se svidi, svidi :)

   Inace, mi ne tezimo tome da svaki tekst nasmeje citaoca. Nekad se nadamo i drugacijim reakcijama.

   I naravno imamo i promasaje u svakom smislu. To se desava u ovom poslu.

   Hvala sto nas pratite i nadamo se da cete ostati uz nas.

 4. Jovan S.S kaže:

  Pošto se radi o bebama….
  .Tražim sponzora , pomć za prizvodnju cuclica za prihranu mišića,kojim je majku pojela mačka.Azilu za mačke nudim miševe iz slobodnog tova,može žive il uređene.po dogovoru.Ošekujem podršku društva za zaštitu životinja.NJuz.net kao vodeću informativnu kuću da objavi ovo na naslovnoj strani.S poštojavljanjem,odljubnik laži i prevare.
  ..Evo ovako naša Vlda delujeza dobrobit naše dece.Praznom pričom.

 5. Ивана kaže:

  На ломачу са Њузом, нису насмејали Џонија!
  Хоће то тако, господине Марковићу, кад нам дирате у наталитет:)

 6. ja kaže:

  čudno da babic nije znala da se prva beba nužno rađa u višegradskoj, svake godine :D

 7. ja kaže:

  čuj, džoni, i onima koji se ne razumeju u pravopis, gramatiku i književnost vest o karleuši kao dobitnici književne nagrade nije delovala smešno već ozbiljno.

  Onome ko ne zna da se svake godine “naštelava” prva beba vest i ne može da bude smešna :D

 8. Tetka kaže:

  I, ko je dobio nagradu? ;)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *