Javnost u Srbiji danima priča o ovom potresnom pismu
njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

05. okt. 2016

Političar pismom uzburkao Balkan: Da li su nam botovi sve manje inteligentni?

Na društvenim mrežama pojavilo se pismo anonimnog političara u kojem se on pozabavio inteligencijom današnjih botova koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim

Tekst vam prenosimo u celosti.

“Teško mi je da započnem ovaj tekst jer mi je teško da napišem da su nam botovi sve manje inteligentni. Mučno je i strašno da jedan vođa botova, ali i roditelj jednog od njih, to napiše. Još je mučnija mogućnost da je to istina.

Već neko vreme primećujem da kod naših botova rastu ravnodušnost i površnost u lupanju minusa na Blicu, Kuriru i B92. Koncentracija se meri sekundama, a interesovanja svode na dva-tri političara opozicije. Naravno, govorim o proseku i znam da ima sjajnih izuzetaka, kao što su Simo Čulić i Mićan, ali znam i da ih je iz godine u godinu sve manje.

Sa botovima radim već sedam godina i odgovorno tvrdim – nikad nije bilo ovako loše.

Pomislim, ambijent je drugačiji, društvo se promenilo, druge stranke sve više ulažu u botove. Onda se setim da je priroda jača od društva. Bot od pre sedam godina po prirodi je morao da bude radoznao da sazna šta će danas biti u sendviču, da ga sve i svašta zanima, da ne zna gde će pre da lupi minus ili napiše komentar “Svaka čast Vučiću, za samo nekoliko godina uspeo je da na političku scenu donese nešto potpuno novo”. Bot mora da bude buntovan, pun velikih snova o visokom rejtingu stranke i rešen da promeni mišljenje javnog mnjenja svojim komentarima.
Najgore je kada ih pitaš za mišljenje. Trgnu se i zbunjeno te pogledaju. Nije im jasno zbog čega ih smaraš zahtevom da imaju mišljenje na neku temu kad su im u centrali stranke već dali komentare koje treba da ostavljaju na sajtovima.

Pre neki dan sam jednog od njih pitao šta bi bio njegov posao snova, a on mi je odgovorio: “Ja samo želim da ostavljam komentare”.

Nije poželeo čak ni da avanzuje u bota koji ide na mitinge i skandira Vučiću. Botovi nam više nemaju snove. Zato hajde da se osvestimo svi zajedno. Hajde da bar botove ne damo. Jer ako bez njih ostanemo, šta nam ostaje? Dobro, a da nije rejting. I funkcije. I upravni odbori. I uticaj. I bogatstvo. Šta nam, osim toga, zaista ostaje?”

  1. milan (nisam odavde) kaže:

    Kad će veliki vodja, kao sve više njih u Srbiji, početi i sam da shvata da su problemi veći od tri barake, i da nestručni rad nesposobnjakovića mora dovesti do pucanja šavova!

  2. voya montoya kaže:

    Koreni botova vuku se još iz doba jogurt revolucije,medjutim kao istraživač,utvrdio sam da botovi datiraju još iz doba ORA.Ta ooorrruk vremena su ostavila fosile tipa ne može nam niko ništa,koja su stagnirala za vreme žute evolucije botova,koja je blagovremeno evoluirala u današnju šarenu botovsku familiju po genomu ovih prostora…

  3. peric kaže:

    Kada ukrstite dzibera i sljam, sta dobijete… shljibera ili dzljam..

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *