njuz-autor

AUTOR: urednistvo

20. aug. 2019

Preostala beogradska stabla traže azil u Nemačkoj

BEOGRAD, 20. avgust 2019, (Njuz) – Sva preostala beogradska stabla podnela su danas zahtev za azil u Nemačkoj, saznaje Njuz.

Stabla su u svojim zahtevima za azil navela da su žrtve progona, kao i da im je egzistencija na teritoriji glavnog grada ugrožena. Jedno od njih, topola sa Novog Beograda, kaže da se nada da će nemačka vlada ubrzo pozitivno odgovoriti na zahtev za azil.

HOĆEŠ JOŠ NJUZA? KLIKNI OVDE I PODRŽI NJUZ NA PATREONU!

– Situacija je kritična. Svakog dana čujemo nove vesti o tome da su neka stabla u Beogradu posečena i svima nam je sada postalo jasno da za nas u ovom gradu više nema mesta. Stabla u Beogradu nemaju budućnost i jedino što nam preostaje jeste da zatražimo azil kako bismo sačuvali živu glavu od ove pošasti– istakla je topola.

U izjavi za Njuz osamdesetogodišnji platan sa Vračara napominje da ne pamti da su beogradska stabla nekada bila ugrožena kao danas.

– Ceo život sam proveo u Beogradu i nisam ni sanjao da ću pod stare dane morati da bežim odavde. Neke bukve su me savetovale da se učlanim u stranku i da me niko neće dirati. Kažu da je veliki broj bukvi to već uradio kako bi se spasio, ali ja jednostavno ne mogu. Odlazim u Nemačku da živim životom dostojnim jednog drveta – ispričao je platan.

Platan je dodao da mu nije jasno kako niko ne vidi, ili ne želi da vidi, da se zbog ovakve politike gradske vlasti sadnicama stabala šalje poruka da beže što dalje odavde jer za njih nije dobro da puštaju korenje u ovom gradu.

Soko Sokolović

  1. voya montoya kaže:

    Ma ajte molim Vas,je li ijedan balvan otisao iz nase heimat nako,a da nije proso baustelu…Tako ce i ovo drvece,zavrsiti kao pelet u toj Deutschland…ili kao doka- tabla…
    Umesto da ostanu u otadzbini,i da se solidarisu sa hrastom iz Takova…Te dozive dug vek,kada se Serbi dignu…zbog putarina na dzadama Velikog…

  2. […] njuz.net objavio je tekst „Preostala beogradska stabla traže azil u Nemačkoj“ čiji je autor Soko Sokolović,  a koji nam je bio inspiracija za naš […]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *