njuz-autor

AUTOR: Marko Drazic

25. jul. 2013

Prodavac lubenica priznao da nema pojma da oceni koja je dobra

Prodavac kaže da ne može više da blefira ljude

BEOGRAD, 25. jul 2013, (Njuz) – Dobrivoje Arsić, prodavac lubenica na Kalenićevoj pijaci, priznao je potencijalnom kupcu Vasiliji Mitiću da “nema pojma da mu kaže koja lubenica valja”, saznaje Njuz.

Prema prvim informacijama, Vasilije je neko vreme birao lubenicu, nekoliko njih je podigao i gledao sa nekoliko strana, ali, kako nije mogao da se odluči, pitao je prodavca da mu pomogne pri izboru.

– Prodavac me je zbunjeno pogledao i pitao: “otkud ja mogu da znam koja je najbolja” – kaže Vasilije, koji je momentalno otišao kod drugog kupca koji mu je, nakon desetak sekudni, našao “najslađu lubenicu u gradu”.

Prodavac Dobrivoje kaže da se ovim poslom bavi preko 15 godina i da se malo umorio od blefiranja kupaca.

– U početku sam sa dosta entuzijazma vrteo lubenice, kuckao po njima da bih čuo zvuk, gledao da li je žuta strana na kojoj su ležale, sekao koren da vidim da li će poći sok, komentarisao da li je reč o “muškoj” ili “ženskoj” lubenici, ali ne mogu više da lažem ljude da znam kako da ocenim lubenicu, kad apsolutno nemam pojma – otkriva ovaj prodavac.

On kaže da je neko vreme i sam verovao da je moguće otkriti koja je dobra, da je tražio od starijih kolega da ga upute u sve tajne lubenica, ali da mu je jedan po jedan priznavao da ni on sam ne zna, ali da ga moli da to ne širi dalje.

– Možda prestanem da se bavim ovim poslom i pređem na neki lakši, poput prodaje Kirbi usisivača, ili štapova za pecanje na semaforu – kaže ovaj prodavac.

Marko Dražić

 1. himalajac kaže:

  za razliku od Dobrovoja, nijednom nasem politicaru ne bi nikada palo na pamet da prestane da laze ljude, cak ni posle sto godina. princip i doslednost su nam sad naotrebniji…

 2. blajzna kaže:

  Možda da ih nosi na ultra zvuk,tako se danas rješavaju problemi unutrašnjih organa-sve ima da vidi,debljina kore i ostalo …

 3. ariela kaže:

  E ja sam u Beograd grad stigla izmedju ostalog i zbog lubenica…nije da ih nema u EU nego ih nema nigde kao sto su u zemlji Srbiji…kaze meni danas prodavac na pijaci da mi uopste ne treba da ispunjavamo neke uslove za Evropu i da se tu mucimo…samo treba da nam dopuste da uvezemo jedan kamion lubenica za pocetak kod njih da probaju odma bi postali clan…e kazem ja jest vala…i ne samo lubenice vec i papriku paradajz sir kajmak…ma sve…i sad dok sam glavu zagnjurila u poveliko parce lubenice mislim da Estonki boljeg poklona ne bi bilo na ovoj vrucini…Ivice odma na pijac….

  1. Maajde kaže:

   Pa ostani u Beogradu! Ne znam zasto svi koji zive u inostranstvu to isto pljuju sve u 16 kada dodju u posetu “svojima”!??? A onda se, pretuzni, vracaju gde im je bolje.
   A sto se tice poklona Estonki, neka ona sama odluci sta bi volela.

   1. ariela kaže:

    Zaista je smesno da se ovde prepucavam sa takvima kao sto si ti…tvoje misljenje me i ne zanima osim da kazem da oni koji stvarno citaju i razumeju ovaj tekst nigde nisu mogli da zakljuce da ovde ima bilo kakvog pljuvanja i vredjanja…a moj Beograd je meni u srcu gde god da sam…cisto komentar za ovakvu plitkoumnost…

 4. Todorovic kaže:

  Onda neka pogleda ovo uputstvo i neće biti greške :) http://www.tt-group.net/video/kako-izabrati-dobru-lubenicu/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *