nazad na vrh

Pronađen muškarac koji ume da razlikuje suknju i haljinu

...

JAGODINA, 29. januar 2014, (Njuz) – Živorad Kojović, iz sela Dragovo u blizini Jagodine, jedan je od retkih muškaraca na svetu kojem je dijagnostikovan poremećaj da nepogrešivo razlikuje suknju i haljinu.

Ovaj tridesetpetogodišnji autoelektričar kaže da je ovu svojevrsnu sposobnost koju poseduje primetio još u srednjoj školi, ali da ju je posle niza neprijatnosti dugo krio.

– Da umem da razlikujem suknju od haljine primetio sam kad sam intezivnije počeo da se družim sa devojkama. Uvek sam im delio komplimente da su lepo obučene. Međutim, jednom prilikom okupilo se veće društvo. Jedna drugarica obukla je haljinu, a druga suknju, što sam ja naravno prokomentarisao. U prvi mah svi su pomislili da sam slučajno pogodio, ali sam se tome usprotivio misleći da svako može da pravi razliku između suknje i haljine – priča Živorad.

Kako kaže, posle toga priča kako ume da pravi ovu razliku se brzo proširila po Jagodini i okolini, zbog čega je imao niz neprijatnosti.

– Ili su me nazivali lažovom, ili da sam homoseksualac. Sve me je to veoma pogodilo i rešio sam da o tome više ne govorim u nadi da će se zaboraviti. I ćutao sam sve dok nisam čuo da je to jedan, za sada, neobjašnjen poremećaj kod muškaraca koji se čak i kod nas proučava – kaže Živorad.

Prema podacima Instituta za održavanje i razvijanje muškosti iz Sremske Kamenice ovaj poremećaj javalja se isključivo kod muškaraca i u proseku na 250.000 muškaraca dolaz jedan koji ume da razlikuje suknju i haljinu.

– Mi se već godinama, u saradnji sa kolegama u svetu, bavimo ovom tematikom. Međutim, za sada nema naznaka šta je uzročnik ovog poremećaja, za koji neki naučnici ističu da je sposobnost. Postoje dve škole mišljenja koje imaju podjednako dobru argumentaciju. Jedni smatraju da se radi o genetskom, dok drugi tvrde da se radi o psihološkom poremećaju – ističe poznati reditelj i stalni saradnik ovog instituta Gorčin Stojanović.

Stojanović navodi da naučnike dodatno zbunjuje činjenica da je razlikovanje suknje i haljine sposobnost koju muškarci jednostavno ne mogu da nauče.– Mi smo imali nekoliko eksperimentalno oglednih grupa muškaraca koje smo, koristeći različite metode, pokušali da naučimo da razlikuju suknju od haljine. Nakon prođene obuke, oni bi to umeli da urade kada im odmah pokažete suknju i haljinu. Međutim, kada bismo uradili kontrolni test 24 sata kasnije niko od njih to nije ume da ponovi – kaže Stojanović.

Bane Grković

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. Svaka čast, meni je to sve sukaljina.

 2. Ma, sve je teze razlikovati muskarca od zene, a jos teze pogoditi sta je ispod pantalona.
  P.S.
  Redakcio, red je da nesto napisete i o Acinom malom, mislim na Malog.
  Ono jes’ da on ne nosi haljinice, ali ima nesto 3,14ckasto u sebi.

 3. secam se da su presvake na sedistima “keca” kojeg je cale upio ,79 bile iste kao haljinica (ili suknja, ‘bem li ga) na slici gore

 4. Pa cim je iz Dragova onda bas i nije muskarac

 5. Šta znam…Moja sestra od tetke razlikuje levo i desno, komšinica čak zna kad je opsajd, a meni je omiljena marka automobila plava! :)

 6. Ako ”devojka” iz severne Škotske u skladu poštovanja monarhije njenog veličanstva Elizabeth II svira na škotskim gajdama, jednostavno joj podignete KILT i proverite sami.

 7. U Dragovu nema kojovica

 8. Francuska ministarka Sporta, Mladosti, Edukacije (Prosvete) i udruženog Života je ovih dana naložila prosvetnim radnicima da francusku decu od malih uče uz pomoć prilagođenih crteža o mogućoj promeni pola.
  Naime, Gospođa ministarka Valérie Fourneyron želi da deca više ne čine razlike između suknje, haljine i pantalona i da se ne rugaju drugaricama i drugarima koji sve češće brkaju ove pojmove.
  Ni šeika Mohameda niko ne pita da li svakog petka nosi haljinu, spavaćicu ili suknju.

  Za razliku od Francuske, američke evanđelističke škole uče decu kako je ”Lord” ”za 6 dana” pre ”6 hiljada godina” sagradio Zemlju uz pomoć artističke slike bez haljine i bez suknje Adama i Eve u ”Creation Museum”, Kentucky:
  http://files.newsnetz.ch/story/1/6/4/16422066/2/topelement.jpg

 9. Mozda je razlika u tome da se haljina skida lakse od suknje?!

  • Ma ne bre! obe mogu da se zadignu.
   U poverenju nije bitno sta je ? el aljina el suknja bitno je sta je ispod !

 10. I žene ne znaju da razlikuju suknje od haljina a kamoli jedan muškarac

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix