njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

18. sep. 2013

Putnici voza Beograd-Bar stekli uslove za crnogorsko državljanstvo

Putnici nisu ni sanjali kakav će biti rasplet njihovog putovanja

KOLAŠIN, 18. septembar 2013, (Njuz) – Svi putnici koji su se juče zatekli u međunarodnom vozu na relaciji Beograd- Bar ispunili su uslove za dobijanje crnogorskog državljanstva – saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore.

Ovo ministarstvo je pozvalo sve putnike da zvanično podnesu zahtev za dobijanje državljanstva i obećalo da će nadležne službe svoj posao obaviti u najkraćem mogućem roku.

-Zakoni koji regulišu ovu materiju su jasni i shodno njima svi putnici koji su dobar deo svog života proveli u vozu kod Kolašina imaju pravo na sticanje crnogorskog državljanstva. Ovi putnici su na zakonit način neprekidno proveli dovoljno vremena na teritoriji Crne Gore čime su ispunili jedan od zakonom propisanih uslova za dobijanje državljanstva – kaže izvor iz crnogorskog MUP-a.

Miljan Vuković, jedan od putnika iz voza, koji je već nekoliko puta aplicirao za crnogorsko državljanstvo zadovoljan je ovakvim razvojem situacije.

-Pre nekoliko godina sam se preselio iz Beograda u Budvu. Podneo sam zahtev za dobijanje državljanstva, ali nisam ispunjavao zakonske uslove. U Beograd sam išao kako bih obišao rodbinu i polagao ispit iz Rimskog prava. Juče sam krenuo nazad, ne sluteći da će mi to putovanje pomoći da regulišem svoj status i napokon postanem državljanin Crne Gore – rekao je on i dodao da je, zahavljujući zastojima koje je napravio ovaj voz, prvo u Srbiji, pa u Crnoj Gori, stekao i pravo na starosnu penziju.

Bojan Savić

 1. losho kaže:

  Izostavili ste da napomenete da je prilikom podnošenja dokumenata za dobijanje državljanstva neophodno dostaviti i potvrdu o plaćenom prenoćištu.

  1. Knesija kaže:

   Da li je dokumenta potrebno prevesti na crnogorski?

 2. aleksandar kaže:

  zato ja svaki put kada idem vozom u pravcu Crne Gore, sidjem vec u Novom Sadu

  1. Slavko kaže:

   pa peške, k'o gospodin čovek.

   1. aleksandar kaže:

    fak jea!

    kad vidim da najlon kese rastu na drvecu…

    da, da…

    to su te autohtone biljke ekoloske republike…

    odmor od civilizacije pocinje…

    1. Žeks kaže:

     Raste to “drveće” i po Beogradu a ponajviše po Banjici. Nego mi od drveća ne vidimo šumu.

 3. bik koji sjedi kaže:

  kad je voz stao jos je bila sfrj.

 4. Misantropicus kaže:

  Moram da steknem to pravo penzije, pod hitno.

 5. gradjanin kaže:

  U taj voz trebamo staviti Štros Kana i Vučka. Dok ne stignu do Bara, Vučko bi naučio sve što treba da uradi u Srbiji, a Štros Kan bi bio sretan kao kad je pušten iz zatvora.

  1. Burga kaže:

   Niđe veze…

 6. scoby kaže:

  Nista se od ovog nebi desilo da je Sima C., novi direktor Zeleznice radio svoj stari posao i udarao metalnom stanglom po osovinama vagona.

 7. soko slobodni kaže:

  Saviću care! Odličan tekst. :)

 8. Neupucen kaže:

  “U Beograd sam išao kako bih obišao rodbinu i polagao ispit iz Rimskog prava…” HA,HA,HA… Ovo verovatno nece mnogi shvatiti. Nisam pravnik ali sam nekad davno imao bliske kontakte trece vrste sa nekoliko (buducih) pravnica. Rimsko pravo je PRVI ispit sa PRVE godine Pravnog fakulteta :)

  1. Mladjan Dinkic kaže:

   si karo, a? ;)

 9. ariela kaže:

  Izvinte jel se racuna i letovanje sa sve cekanjem kelnera u restoranu iili kaficu…ja mislim da smo mi koji smo tako prosli prioritetniji al ajd sad…da sam znala pa da u voz sednem…bas zavidim ovima sto su bili u tom vozu…

 10. Сима Космос kaže:

  А јел’ положио испит?

 11. anđelka kaže:

  KOLIKO SAM PUTA PUTOVALA SAMA ILI SA SINOM OD NOVOG SADA ILI BEOGRADA DO PODGORICE I PROVELA NA PRUZI TOLIKE SATE ZBOG ZAKAŠNJENJA I KVAROVA NA LOKOMOTIVI ILI PRUZI, ALI S RADOŠĆU,( JER VAŽNO JE DA ČOVJEK STIGNE TAMO KUDA JE POŠAO), TREBALI BI MI DATI DRŽAVLJANSTVO JOŠ JEDNO JER SU TA PUTOVANJA I SVE NOVE ZEMLJE MOJE STARE JUGE MENI DRAGE, A MOJA PUTOVANJA OD JEDNE DO DRUGE I TREĆE…I DRAGIH LJUDI KOJI TAMO ŽIVE MOJA JOŠ NEISPRIČANA PRIČA.

  1. kssksks kaže:

   ene ove, sta radis kako si ?

 12. ginger kid kaže:

  GLUPO

  1. Cartman kaže:

   pa kad si ginger… :)

 13. Mozgoje kaže:

  Sunčice izađi na sunce,vrijeme ti je…za neobaviještene…pruga u Crnoj Gori je renovirana…Nažalost samo se mogu sjećati vremena kad se sjelo u poslovni beogradski u 14h i stizalo se u Podgoricu dok još sunce Sunčice nije zašlo…

 14. Miroslav kaže:

  Jat ketering treba da prosiri delatnost i da servira hranu na svim linijama zeleznica Srbije.

 15. Branislav kaže:

  Kad covek putuje u neku vukojebinu kao sto je Crna Gora, najmanje je vazno kada je krenuo a jos manje kada je tamo stigao.

 16. Vitez kaže:

  Raspoložiste me ovog turobnog jutra. Ali moram priznati da se malo i iznervirah kad pročitah ovaj prvi komentar ove nesrećne Sunčice. Sunćica kao ima fax a i dva prezimena, znači i udala se. Eto kakvih nas ima nije ni čudo što su svi otišli od nas, a ona sigurno ne govori sa celom rodbinom i pola komšiluka.

 17. Miloje kaže:

  E kad železnica neće da meće ‘duracell’ baterije,već kineske.
  Jurili bi 4 puta brže-čitavih 60 km/h!

  1. Žeks kaže:

   Ma sada će to Antić sve srediti, baš je neki energičan čovek. I eto odmah je i najavio brze puteve.

 18. Natnat kaže:

  Da li se državljanstvo dobija automatski ili se može i odbiti? Imate li informaciju o tome koliki je iznos novčane kazne za odbijanje državljanstva?

 19. ariela kaže:

  Iskoci na vreme iz voza i nema problema…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *