Pojedini ostaci potiču od jednakosti svih pred zakonom
njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

03. sep. 2017

Radnici na gradilištu „Beograda na vodi“ pronašli arheološke ostatke pravne države

BEOGRAD, 3. septembar 2017, (Njuz) – Građevinski radnici koji izvode radove na gradilištu „Beograda na vodi“ pronašli su, prilikom raskopavanja terena, ostatke davno zaboravljene pravne države.

Za sada nije poznato iz kojeg perioda datiraju pronađeni artefakti, ali oni svakako potvrđuju prisustvo pravne države na ovim prostorima kroz istoriju.

– Dugo se verovalo da je postojanje pravne države na ovom području samo mit. Nikada nije pronađen nijedan konkretan dokaz da je ona zaista obitavala ovde i ovo otkriće predstavlja revoluciju u razumevanju zašto smo danas tu gde jesmo. Ukratko, pronađeni ostaci pokazuju da je ovde nekada davno postojao pravi pravcati sistem koji je funkcionisao – navodi Todor Rakić iz arheološke organizacije „Iskopina“.

Arheolozi se nadaju da će analizom ostataka uspeti da otkriju kako je i kada došlo do potpunog izumiranja pravne države na ovim prostorima.

– Za sada smo sigurni da imamo ostatke koji potiču od jednakosti svih pred zakonom, dok za ostale tek treba da utvrdimo tačno poreklo. Očekujemo da ćemo naći i primenu zakona, barem u tragovima – naveo je Rakić u izjavi za Njuz.

Za sada se zvanično ne zna gde će ostaci nakon analize biti pohranjeni, ali nezvanično smo saznali da će specijalno za tu namenu biti izgrađen objekat u Hercegovačkoj ulici, gde će ostaci biti čuvani u specijalnim hermetički potpuno izolovanim trezorima, s obzirom na to da se sumnja da su ostaci kontaminirani i opasni po okolinu.

Nenad Milosavljević

 1. Радојица kaže:

  Да ли је могуће?! Значи ипак је . . . некад било боље! Мислим, за поштен свет.
  П.С. – радна хипотеза: за датум одумирања правне Србије предлажем 29. Мај 1903.г. по старом календару.

 2. Davor kaže:

  Ostatke treba držati dobro vakuumirane , ili ih pak i uništiti da ne bi slučajno zarazili ovu državu .

 3. milan (nisam odavde) kaže:

  Najbolji pravnik svih generacija je na svim televizijama odmah prokomentarisao da je takva vlast bila za vreme prošlih režima i da sadašnja vlast, sa vladavinom prava, nema nikakve veze!

 4. amharac kaže:

  ostatke pravne drzave je tu, sasvim slucajno, voda donela i izbacia.
  nemojte plasiti narod; nikada pravna drzava nije postojala niti postoje bilo kakve naznake da ce ikada postojati na ovim prostorima

 5. Malo mnogo kaže:

  Ako je pravna ona država gde delovanje državne vlasti mora biti utemeljeno na zakonima i ustavu i ona država gde se štite i ostvaruju građanska prava,sigurno je da ona na ovim prostorima nikad nije postajala.Ti ostaci ili su lažni ili podmetnuti jer pravo i država su kod nas su kao dupe i milibrot.

 6. Pera kaže:

  Od kako vas je pozitivno spomenula fikusica, vidim da ste poceli da objavljujete i nedeljom. Za svaku pohvalu, posebno bi trebalo pohvaliti Nenada. Ostali da se ugledaju na njega.

 7. peric kaže:

  Treba po hitnom postupku napravit privatnu pogodbu sa stranim (vrlo) invesitorom, za gradsku spalionicu. Da se ostatci napasti spale.

 8. Gojko kaže:

  Ocekujem da ce uskoro pronaci i kanalizaciju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *